"ЮЛЧЕ, време не остана, скоро ще те гушка горда мама

• 65 335
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
И от слънчогледа вече не ми помага и с тоник пробвах ама щях да си издрайфам всичко не съм пробвала гавискон ще  го опитам.

# 106
Момичета да ви питам като ходите на тонове всеки път ли ви гледат на ултразвук? Мен да, имам към 15 ултразвука вече.  Rolling Eyes
При мен при всяко ходене ме гледа на утразвук, но досега тонове не ми е правила, освен в 6-ия месец, когато се наложи да вляза в болница.

# 107
Аз да ви кажа откакто ми се смъкна коремът и вече почти нямам киселини. Иначе,  когато имах ми помагаше содата, зелена ябълка и след хапване поне 1 час не пиех вода.

# 108
  • София - Варна
Ох, аз пък така се притесних с тоя ГД.
Уж разчитах на хубави нива на КЗ на гладно, но като чета тука из форума, това не било достатъчно. И тая глава на бебето расте така от доста време, сега си гледах изследванията... Аз мислех, че е отскоро, а то още при Сигридов е растяла така... Не знам защо расте така, не е хидроцефалия.

# 109
Африканчо, не се притесмявай, защото нищо не се знае. Все пак всичко е догадки.

# 110
  • София - Варна
Вярно нищо не се знае... Май не биваше да ходя по прегледи само. НЕ че ходя много начесто. Като гледам някои от вас ходят всяка седмица. Тази лекарка с предната бременност ме побърка, че бебето било малко, сега ме побърква, че е голямо... Май сгреших, че ходих...

# 111
afrikancho, няма смисъл от догадки Hug Нали никой не ти е казал, че има някакъв проблем с бебето. И от обвинения няма смисъл Peace

# 112
  • София - Варна
Не, никой не е казал нищо. Дори преди 5 седмици Сигридов (тогава като ме нахейти) каза, че бебето е добре, със запазен темп на растеж, че висчко е наред. Освен да не е видял главата, че е пораснала много...  newsm78 КАза структурно по-голямо бебе, не е ГД, ако решип да си мислиш това...
А още предния път лекаракта като видя, че е по-едро и веднага ме заходи с идеята за ГД. Аз дори не ѝ обърнах внимание. После като видя, че откъм коремче е слабичко и че захарта ми е 4,3, каза, че не може да е диабет, просто структурно по-голямо бебе, да не се изследвам. И сега вижда, че темпът на растеж на коремчето и главата се е забързал (реално пък предния път темпът на коремчето се беше забавил Mr. Green, заотва не си го слагам много за коремчето, честно казано), и веднага каза да правя обременявне и изследвания...

# 113
Ох,така ми се иска да излиза вече това бебе. От утре съм в 37 с. Спрях магнезия в началото на месеца. От време на време имам безболезнени контракции. Не усещам болки от разширяване на таза. Не ми се е смъкнал корема.
Може би трябва да се разхождам повече. Само че е страшна горещина. Пък и не е разумно да излизам сама, а нямам с кого...
Как решава тялото, че е време да ражда?

# 114
Ами значи нямаш повод за притеснение Peace
Аз в началните месеци бях питала Сигридов за ГД, защото бях чела, че в някои страни обременяването се прави задължително в определени седмици, а не само при съмнения. Той ми каза, че ще забележи преди да се развие и ще вземем мерки. Така че - не се притеснявай Hug
Zombie, аз пък никак не бързам да раждам. Надявам се и бебчо Praynig Не забелязвам смъкване на коремът, но моят си седи ниско от началото. Нямам болки и аз. Иначе движението е много важно. Както писах, на мен ми препоръчаха и упражнения. Днес обаче и аз не съм излизала заради жегата. Утре също мисля по-далече от магазина да не стигам.

# 115
Зомби, смъква се коремът, плацентата е зряла, почват се едни подготввителни контракции и така. Може да нямаш нито един от тези "симптоми" и да си родиш.
Движението наистина е мн. важно, но в тези жеги трябва мн. да се внимава.

# 116
  • София
afrikancho не се притеснявай, ти си почти накрая. От ГД бебенцето обикновено е по-голямо и околоплодните води са доста повече, бебенцето е необходимо да се проследи след раждането да не прави хипоглекимиии. Но според мен е добре да си ти направят изследвания да си знаеш имаш ли или нямаш, ако имаш по-висока захар сега е хубаво 3 месеца след като родиш да се направи обременяване с глюкоза, за да видиш каква е ситуацията. Аз с първата бременност вдигнах захарта последния месец, но след това никой не ми каза че трябва да си направя обременяване на 3-тия месец, а може да съм била в преддиабетно състояние между двете бременности... Стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 117
  • София - Варна
Мишолинка, Черимоя, благодаря за успокоението. bouquet Hug Днеска ми дойде повече , барабар с тия жеги и запек...
Аз го знам това за Сигридов, Мишолинка, че виждал ГД, не знам по какви признаци, но виждал. Ама пусто му притеснение. Той ми беше казал, че нямам ГД без да го питам, ама знам ли какво е станало като вече не съм ходила при него. А това са последните 5 седмици.
Черимоя, колко висока захар? За КЗ на гладно ли говориш? Рутинните изследвания, които се правят на всяка бременна? От тоя месец ми е 4.3. То всеки месец ми е толкова реално захарта, с някакви стотни разлики. Бебето ми е по-голямо, околоплодните са в норма. Обаче бебето е по-голямо от 14-та седмица, тогава се записах на ЖК и още тогава ми казаха, че е по-голямо... Не знам...

# 118
  • Plovdiv
В 7ми месец на рутинните изследвания ми излезе КЗ 5,9 тогава направих теста за ГД и се оказа че съм го получила.Преди това КЗ ми беше 4,7 и била ок.Ако е над 5,8 тогава било притеснително.А бебчо си е в норма и окол.води и никакви симптоми за този ГД съм нямала.Като се роди бебето на него ще му правят изследвания.Моля се да е наред всичко и с него.

# 119
Аз знам, че КЗ по време на бременност трябва да е до 5,1. Има си тема за бременност и ГД.

Общи условия

Активация на акаунт