"ЮЛЧЕ, време не остана, скоро ще те гушка горда мама

• 65 079
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета!
Честито на  всички мами и нека бебоците им са живи и здрави и много да ги радват!
Момичета споделете къде ще раждате(а за вече родилите - къде и как е минало). Ще се побъркам не мога да взема решение, много ми е притеснено. Колебая се между МД (София) и Шейново без избор на екип нормално раждане.
Лек ден!
Аз също съм без избор на екип и съм се насочила към МД определено,за Шейново до сега не съю чула нищо хубаво.Имам познати раждали и на двете месета и нито една не се е оплакала от МД,докато за Шейново нищо хубаво не са ми казали

Прочети отделните теми за родилните домове. Вероятно ще  си промениш мнението. Не само лекарят е важен (ако си избереш екип) но и болницата. След родилното също е много важно - отношение, хигиена. В МД непрекъснато има много хора - лекари, среден мед. персонал и помощен. Да не говорим за студенти, стажанти, които са навсякъде и няма отърваване от тях. Инфекции също. Родилките са опитни зайчета. Помисли, кои са твоите приоритети.

# 496
  • морето и сините вълни :)
Бубалече, честито! Да бъде жива и здрава! Бързо възстановяване!
Ани Бани, знам, ама знаеш ли те какво правят. От април до сега нося го аз в сервиза от гаранционната карта, те го държат една седмица, връщат ми го, работи няколко часа или максимум 2 дни и спира  Shocked и аз пак го нося. И така 3 пъти и накрая го занесох там от където е купен и ще видим кога ще го върнат и дали изобщо ще работи. Момичета, извинявайте, че се отклоних от темата.
В такъв случай по закон трябва да ти го подменят със същия НОВ продукт или на същата стойност.
Търси си правата.Колко остава до изтичане на гаранцията?

# 497
Няма много стажанти в МД в момента. Нали са в сесия. За 12 дни там видях само веднъж в Патология и лекарката ги изхвърли. Simple Smile

Аз родих секцио с избор на екип и до престоя на реанимация нямам забележки, но виж за ВИП-а на 12-ти етаж роман мога да напиша. Груби, самите манипулации правят невнимателно, не обясняват, постоянно крещят. Ако решите да ходите там, се настройте и не се впрягайте много.

# 498
bubaleche, честита рожба bouquet Страхорни мерки, а и ти "звучиш" много добре Peace
Аз минах прословутия преглед за разкритие Laughing Ами не беше никак приятно, самият натиск Sick, но "шийката е запазена" и няма изгледи за раждане. Тоновете също са ОК. Да видим другата седмица как ще сме.

# 499
Честито bubaleche🌞 bouquet
Аз бях вчера на първи тонове!Бяха добри, контракции нямаше.Ще си почакаме още до раждане Simple Smile

# 500
Има ли мами , които очакват да раждат в началото на юли и са избрали окръжна болница - Варна. Може да се засичеме  Grinning Има те ли информация относно приема там  newsm78

# 501
Да се запиша и аз тук. С термин 1 август съм, но имам насрочена дата за последната седмица на юли. Вчера бях на първи запис на тонове. Всичко е наред, но не можах да разбера дали са  засекли контракции. В началото трудно намериха бебето  Joy

# 502
Нещо ми прави впечатление,че повечето бъдещи мами са с планувани дати.Явно така е по лесно за доктори.Но според мен естественото е по-добро и за майката и  за бебето. Възстановяването е по-бързо при мамитата,а и бебетата се адаптират по-бързо. На мен също ми казаха, че е възможно секцио и аз започнах да се вайкам какво ли е чувството да имаш коремна операция.Дано при всички ни всичко е Нормално и минава безболезнено.
Мамита пожелавам на всички ви леко раждане !Юли настъпва!😇
А на вече родилите- отново ЧЕСТИТО!

Последна редакция: чт, 30 юни 2016, 16:03 от FunnyBuni

# 503
Да се запиша и аз тук. С термин 1 август съм, но имам насрочена дата за последната седмица на юли. Вчера бях на първи запис на тонове. Всичко е наред, но не можах да разбера дали са  засекли контракции. В началото трудно намериха бебето  Joy
По-назад в темата с Африканчо и Смайл обсъждахме коя графика от записа отчита наличието или не на контракции. Днес специално питах доки аз Mr. Green Нарисува ми как трябва да изглежда графиката при контракция. Разликата е 50-60. Аз засега нямам.

# 504
Ще се върна да прочета цялата тема, благодаря.

# 505
  • София - Варна
Аз бях на запис днес и контракциите ми стигаха до 96 по скалата до 100. Joy
Лекарите се изумиха и се почудиха как не усещам почти нищо, ами само стягания. Единият дори вика :"Баси стяганията!" Mr. Green
Провериха ме за разкритие, макар че никак не ми се искаше, но се наложи като видяха записа.
Е, нямам. Шийката е още над 3 см..

# 506
Аз бях на запис днес и контракциите ми стигаха до 96 по скалата до 100. Joy
Лекарите се изумиха и се почудиха как не усещам почти нищо, ами само стягания. Единият дори вика :"Баси стяганията!" Mr. Green
Провериха ме за разкритие, макар че никак не ми се искаше, но се наложи като видяха записа.
Е, нямам. Шийката е още над 3 см..
Afrikancho при първото раждане колко дни преди или след термина роди?
Направо си супер, че не си усетила нещо по-болезнено.

# 507
  • София - Варна
Ами не знам колко, ФъниБъни.
Аз родих с планово секцио в 37-ма седмица и 6 дни (15 дни преди термин). В момента съм 12 дни преди термин.
Шийката пъривя път ми беше около 3 см. Имах много контракции като бройка, дори може би малко повече от сега, но апаратът изобщо не ги отчиташе, само на 1 запис стигаха до 10.
Иначе в епикризата ми пише, че главата на бебето е била на положение -3, което значи, че изобщо раждането не е предстояло скоро най-вероятно. Положенията са май от -5 до 0 и после от 0 до +5, като на 0 значи, че бебето е ангажирано (на англ. му викат engaged и там много го гледат това, все ползват тоя термин родилките) и главичката му е в най-тясната точка на таза на жената и раждането може да почне всеки момент.
А мен нощем бая си ме боли, та направо не знам, след като безболезнени контракции вече стигат до 100 почти, какви ли са нощните ми, до колко ли стигат...

# 508
Мишолинка, имаш предвид, че нямаш разкритие ли още? То нали има още време до термина, така че може от веднъж да стане работата. Ти нямаш и контракции, а пък именно " уж" контракциите подготвят шийката да я скъсят и да е поизгладят, че все пак бебе ще минава оттам. Grinning
Африканчо, при теб шийката няма значение, нали ще си секцио. Хубаво е, че не те е боляло, защото сигурно болката щеше да си е силна. Ти за 1 ли си или за 4 беше? Стискам палци всичко да мине гладко.
Аз си имам и болезнени и безболезнени контракции, общо взето от всичко.  Grinning

# 509
Мишолинка, имаш предвид, че нямаш разкритие ли още? То нали има още време до термина, така че може от веднъж да стане работата. Ти нямаш и контракции, а пък именно " уж" контракциите подготвят шийката да я скъсят и да е поизгладят, че все пак бебе ще минава оттам. Grinning
Ами и аз го разбрах като да нямам разкритие newsm78. Иначе цитирах точните думи на доки по-горе. Аз усещам на моменти стягания, но не са болезнени и мисля, че не са често. На самите записи (4 до момента) нямам отчетени контракции. Доки каза, че имало шанс и да пренося, но не било задължително. Ще следим седмица за седмица. Изразих опасения да не стане много голяма. Каза, че с до 3700гр. мога да се справя Mr. Green Препоръча разходки, а аз си се движа активтно. Сигридов пак излезе прав за упражненията Heart Eyes
Но ми е спокойно де. Аз не бързам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт