Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 609
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
Точно това предположих и аз  - че се сменят градуси, допълнително изплакване и обороти / аз това можех да променям на моята /.

Ev_e , ние четем и мислим върху получената информация и за това резултатите са по-добри! Hug

Тъкмо сега говорих с тази приятелка и като и казах, че държа на бутон за допълнително изплакване тя се зачуди за какво ми е и сама стигна до извода, че ми е нужен, защото пера с прах. Посъветва ме да следвам нейната схема на пране  Laughing

# 556
  • София
Ами аз на тази програма си харесвам времето, оборотите и изплакването. Само температурата променям.
Като се заговорихме, пуснах една "Синтетика", която никога не я бях пускала.

# 557
Аз ползвам една програма , но мога да й променям Т( от студена до 95 градуса), брой плакнения допълнително( до 4 +), предпране( +2), обороти( от 400 до 1400)  и дали да пере съкратено като време, или нормално
Общо взето- всичко  Mr. Green Тоест предпочитам аз да си я модифицирам, вместо да разчитам на готова комбинация

# 558
  • Бургас
Free Agent ,♥ HAPPY ♥ ,
ето - променяте според типа дрехи. Така все едно ползвате различни програми.

# 559
Аз ползвам една програма , но мога да й променям Т( от студена до 95 градуса), брой плакнения допълнително( до 4 +), предпране( +2), обороти( от 400 до 1400)  и дали да пере съкратено като време, или нормално
Общо взето- всичко  Mr. Green Тоест предпочитам аз да си я модифицирам, вместо да разчитам на готова комбинация

Това е единия подход и според мен по-удачния. На който не му се занимава или не разбира, избира по картинка и пуска. При всички случаи препоръчвам опцията за допълнително изплакване да се ползва винаги

# 560
  • ...на безопасно
Хм....като стана дума за приятелки, имам позната, която пере само с омекотител.
 Mr. Green

Те, дрехите им нямали петна...
 Twisted Evil

# 561
  • София
 Mr. Green

#ShockedДа бе!!! Не мога да повярвам, че има такива хора. А не се ли поти? Прах по улиците да не би да липсва?... А бельото си и него ли само плакне с омекотител?  #Shocked

# 562
  • София
Под изплакване имате предвид - с центрофуга?
Защото Перлата след основната част с праха - има две плавения и 3 центрофуги. Rolling Eyes

ПП: Имам един Омо, прах  -универсален, който дори след 4та центрофуга си остава пяна - а с течните нямам следи след 4та, но обикновено до 3та ги изплаквам.   ooooh!
Вече е на 2г и го няма онзи аромат в началото  Crossing Arms

# 563
  • ...на безопасно
 Mr. Green

#ShockedДа бе!!! Не мога да повярвам, че има такива хора. А не се ли поти? Прах по улиците да не би да липсва?... А бельото си и него ли само плакне с омекотител?  #Shocked

Знам, че звучи абсолютно невероятно, но е факт...Не еднократно съм повдигала въпроса, така си знае жената...
Потомствена украинка е.

# 564
Стана ми интересно...каква е тази дума "плавения"...досещам се, но не ми е позната, да си призная newsm78

Моята пералня има програмка само плакнене, около 20 минути е, може да е с центрофуга, мога и да я махна. Мога и два пъти да я пусна тази програма, ако искам. Мога да я натисна да се включи с началното пране, на основната програма, мога и когато свърши основната програма, да цъкна веднъж-дваж...

Жената с омекотителя е пълно куку-руку Stop

# 565
  • София
#ShockedДа бе!!! Не мога да повярвам, че има такива хора.
Ти пък! Не си ли чувала, че само мръсните хора се къпят?????

Настройването на температура, обороти и времетраене на програмата е едно, а съвсем друго са различните програми, предвидени за различни материи. Моята машина пере съвсем различно на програма за памук и на програма за деликатни тъкани - върти барабана по различен начин, кисне по различен начин, налива вода по различен начин и в различно количество, така че изборът на програма далеч  не се свежда до избор на "картинка"от профаните Naughty

# 566
Така е, Ев...оня ден точно гледах как върти барабана на програма за вълна/ръчно пране...съвсем деликатно, без дрехите вътре да се мандахерцат неконтролируемо и да  подскачат и да се праскат... Наблюдавах и друга програма, с пълно и рязко завъртане на барабана-там понеже имаще малко дрехи, голямо въртене им хвърли Боша Laughing Наистина си има разлика Peace

# 567
  • София
Това имах предвид - не си пера ризите и чаршафите на една и съща програма, па макар и на различни градуси и обороти на центрофугата. Всички съвременни машини, които съм виждала, перат различно на различните програми.

Пп няма да си изненадам, ако в скоро време Миле примерно измислят автоматична програма, която разпознава материи, цветове и степен на замърсеност и настройва работата на машината според тях, но засега поне...   Wink

# 568
Настройването на температура, обороти и времетраене на програмата е едно, а съвсем друго са различните програми, предвидени за различни материи. Моята машина пере съвсем различно на програма за памук и на програма за деликатни тъкани - върти барабана по различен начин, кисне по различен начин, налива вода по различен начин и в различно количество, така че изборът на програма далеч  не се свежда до избор на "картинка"от профаните Naughty

Именно затова съм написал, че използвам 2 (две) базови програми. Моята машина не ми позволява да контролирам режима на барабана при пране, не ми е известно да има и потребителски такива.
Всичко останало обаче може да се контролира до степен, че да се постигне оптимална програма за вида и количеството пране и използвания препарат. Всяка машина има определен брой параметри, които се променят при различните програми, глупости от рода на 6-то чувство не се броят, защото машините нямат такова.
Разбира се, машините са различни. Качеството на една машина съвсем не се свежда само до контрола над програмите, има дори по-важни неща.

# 569
  • София
Ами ти каза, че ползваш 2 програми, но каза и това
Аз ползвам една програма , но мога да й променям Т( от студена до 95 градуса), брой плакнения допълнително( до 4 +), предпране( +2), обороти( от 400 до 1400)  и дали да пере съкратено като време, или нормално
Общо взето- всичко  Mr. Green Тоест предпочитам аз да си я модифицирам, вместо да разчитам на готова комбинация

Това е единия подход и според мен по-удачния. На който не му се занимава или не разбира, избира по картинка и пуска. При всички случаи препоръчвам опцията за допълнително изплакване да се ползва винаги

И какво точно му е по-удачното на подхода "използване на 1 програма"? Щеше да е удачен, ако разликата между 10-те програми се състои в различна температура и различни обороти и евентуално различно количество вода. Ако програмите се различават само по това - ок, съгласна съм, че производителят просто е решил да ни заблуди, че предлага много опции, като е нарисувал 10 картинки на програматора.

Общи условия

Активация на акаунт