Перилни препарати и омекотители – 39

• 82 564
  • 729
  •   1
Отговори
# 630
  • оттам, откъдето започва България
Оффф, да споделя...току що колежките хукнаха, ама направо краката щяха да си изпочупят, тъй като в центъра раздавали Савекс безплатно #Crazy Подметнах два пъти, че този прах не пере и само ще си захабят дрехите...нооо глас в пустиня остана....щели чорапите да си перат. Ами той и за чорапи само не става... Направо незнам да се смея ли, да плача ли...ядосах се първо, но сега ми е смешно направо....Мдааа, наистина акъл насила не можеш да дадеш Naughty
Смехът е здраве!  Peace Аз, както споделих по-напред в темата, също си взех от този Савекс Тропикал, който раздаваха /и пак щели да раздават в петък/. Изпрах с него цветни дрехи без конкретни зацапвания и не забелязах да е лошо изпрано прането, а откъм аромат, тъй като не сложих омекотител, ухае много приятно.  Peace

# 631
Последствията от ползването на некачествени, да не кажа скапани прахове, си проличават след време, за съжаление, а не от едно изпиране. Нооо както казваше и Радой Ралин:  "Безплатен оцет-по-сладък от мед"
 Joy

# 632
Като заговорихте за други препарати - много харесвам рекламата на Медикс Алвина - цветна, ритмична, страхотна. Отдавна я пуснаха, но никой не я спомена.
Скоро ще ми свърши течния Ариел и ще видя дали някъде в малкия ни град няма да има от новото Омо за цветно.
2 часа ми е много за пране. Ползвам 1ч. и 10 мин на 40 градуса и 1ч.15 мин. на 60 гр.
Знам че са кратки, но другите са ми доста по-дълги.

# 633
Понеже темата е дълга и не мога да я изчета, може ли някакво обобщение?

1. Кое е за предпочитане - прах, течен или капсули?
2. Кои марки са най - добри, кои - среден клас и кои - да избягваме?

Ще съм благодарна за отговорите. bouquet

# 634
Обобщавам, като слагам и лична оценка:
1. Прахообразен препарат;
2. Ариел, Омо официален внос, не лидълско!, Персил, Денкмит на ДМ се коментират като най-добри...
в дъното на класацията-Савекс, Рекс, Бонукс...

Погледни и началната страница, там има информация. И  в темата има много полезна информация, препоръчвам я за четене....

# 635
Проблемът с неразтварянето на смесените капсули не е от пералнята или количеството дрехи или от каквото и да е друго, а от самия продукт. Смея да твърдя, че знам как да пера и колко да си зареждам пералнята. Факт е, че за цветно се разтварят добре, не съм имала проблем с тях, но тези за бяло са малък кошмар.

Слагала съм ги в мрежичка - имам няколко от английски Персил таблетки - и пак е същото. Просто някакъв компонент от прахообразната част на капсулите за бяло не се разтваря изобщо, гранулките стоят твърди и лъскави като пластмасови и дори между пръстите трудно се разтрошават. Това не се отразява особено на качеството на изпиране, но е неприятно, така че приключих с този продукт.
Да не говорим, че течната част по някаква причина си променя цвета за много кратко време след отваряне на опаковката, в прахообразната част се появяват жълтеникавокафяви точки (в началото е бяла със сини частици), фолиото на прахообразната част се стопява, почва да се ръси прах... За протокола: съхранявам в плътно затворена кутия (не оригиналната) на сухо място, пипам ги със сухи ръце и изобщо всичко lege artis.
Нещо в тоя продукт определено не е домислено.

# 636
Последствията от ползването на некачествени, да не кажа скапани прахове, си проличават след време, за съжаление, а не от едно изпиране. Нооо както казваше и Радой Ралин:  "Безплатен оцет-по-сладък от мед"
 Joy

Те бабите и майките ни само със скапани прахове са прали и все мръсни са ходели едно време.  newsm78
И пак да уточня, че Ариел не е това, което беше при първоначалното му пускане на пазара.

# 637
Да, не е същият, разбира се, развил се е твърде много.

# 638
Откъм съставки, може би,  Sekhmet, ти ги разбираш, но лично мен това не ми помага. Като изпиране пере както някои други прахове, но пък задушливата му миризма ме оставя без дъх.   #Crazy 

# 639
  • София
Не знам доколко е така, но според мен не само препаратите са ключът към запазване на дрехите по-дълго време в първоначалния им вид. Различните машини се отнасят различно към тъканите. Майка ми дълги години переше с Бонукс /както бялото, така и цветното пране/ и вкъщи никога не са ни избелявали /респективно пожълтявали/ бързо дрехите. Тогава переше един Индезит, който пълнеше вода до 2/3 от люка.

В момента перем с еднакви прахове и имаме някои еднакви дрехи /разни рекламни тениски/ и текстил/чаршафи, кърпи/. Засичали сме, че ги перем приблизително еднакво често, но нейните се захабиха доста по-рано. Тя пере с нов Аристон, аз със стар Сименс. При нея докато пере пералнята не се вижда да се стича вода от някъде, само дрехите се мокрят. При мен също не се пълни вода до средата, но все пак има "локва", която се вижда и се стичат вадички по стъклото. Предполагам, че при нея просто триенето е по-голямо, заради по-малкото вода. Интензивността на въртене на барабана също е различна.  newsm78

В този ред на мисли използването на Ариел, Персил, ОМО и други подобни далеч не е гаранция за безупречно пране. Обратното също - ниския клас не е задължително "убиец" на дрехите.  Peace

# 640
Аз съм лаик, но не е ли логично новите прахове да са съобразени със новите машини-примерно малкото вода? На практика обаче явно е обратното?!

# 641
  • София
Едно време големият проблем ми беше не толкова бялото, колкото черното. Много трудно се запазваше черна дреха.
И аз мисля, че новите прахове с малките дози са за новите перални.

# 642
 Joy

Моята майка си пере с бонукс и други подобни скапани, на Перла от 83г. някъде. Ами, идеални са и дрехите, нито цветове са избелели, нито са захабени. Петна само третира предварително, с домашен сапун. Има едни ленени чаршафи още от 60-те, да ви кажа блестят.

# 643
  • София
Моята перла я пълня от 60 до 80% макс (мокро).
Иначе това с пестеливите нови перални ми го каза техник (че перат почти без вода) и се отказах да взимам нова.

# 644
Откъм съставки, може би,  Sekhmet, ти ги разбираш, но лично мен това не ми помага. Като изпиране пере както някои други прахове, но пък задушливата му миризма ме оставя без дъх.   #Crazy 
Течният препарат за черно ми действа по този начин. Последния път, когато взех, повече от половината го изхвърлих. Праховете обаче не ги усещам изобщо, капсулите съвсем леко.

Общи условия

Активация на акаунт