Приемливо ли е използването на израза "етнически чист" днес?

• 47 322
  • 1 154
  •   1
Отговори
# 930
нели, не знам дали усещаш до колко несвързани с тезата ти линкове стигаш, в желанието си да изразиш с едно число нещо, което не може да бъде изразено с число:)
"48,43% от населението (около 92 млн.) определили себе си като бели;" нема нищо общо нито с биологията, нито с генетиката, нито дори с външните белези.

# 931
Не бе, никакви зверства не е имало по време на Първото и Второто българско царство.  Да пиеш от чаша, направена от череп, е много цивилизовано. Хайде да оставим някакви истории отпреди векове, когато разбиранията са били съвсем различни. По сегашните критерии никой древен народ няма да се окаже с приемливи практики. Човешкият живот започва да се цени сравнително отскоро.
Според мен европейците намаляват заради ниската раждаемост повече, отколкото заради смесените бракове.

# 932
Защо да им вади очите те под земята и без това няма да гледкат.
Колкото за василиѝ, сигурно не е успял да изкьоряви чак 15 хиляди,  много идват, но е ужасно, наистина. Както казваше един мой преподавател некоректно, кво да кажем за него, пе... ст. Той понеже не се е женил и някои смятат, че е имал влечение към своя пол.

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 18:34 от Iris04

# 933
  • София

Според мен европейците намаляват заради ниската раждаемост повече, отколкото заради смесените бракове.

Има финансова криза, а децата са голям разход. Ако преди лесно са гледали пет, сега ще имат по две. Например. Но това е на вълни било винаги, а после следва възход и нов бейби бум.

# 934
Що да  им вади очите, те под земята и без това няма да гледкат.

Ами по време на междусъюзническата война има записани  случаи на гръцки войници, които са вадили очи на българи и после са ги убивали. Това от Карнегиевата комисия. Четох го някъде.  Нищо че няма да им трябват на оня свят.... Mr. Green
 Ся ако почнем да вадим кирливи ризи, ще видим че не само германците са олицетворение на лошотията.
 Пък в Руанда кво стана а? А даже не са и бели....

Има финансова криза, а децата са голям разход. Ако преди лесно са гледали пет, сега ще имат по две. Например. Но това е на вълни било винаги, а после следва възход и нов бейби бум.
И аз това винаги съм казвала. Демографските тенденции никога не могат да бъдат точни. Това не е математика. Днес са едни настроенията сред хората и желанието им по колко деца да имат, утре други
 Always in motion is the future
Поради което съм скептична към твърдението как през 2050 българите сме щели да бъдем 800 000.

Последна редакция: ср, 22 юни 2016, 18:43 от weissbier

# 935
Некои държат първенството, все пак - хитлер, сталин и пол пот. Може за има и други социалисти, за които сега не се сещам.

Да бе, диана, аз поддържам тезата за непълноценността на другите раси в темата, а ти и опонираш. Съгласих се веднага

# 936
  • MI
нели, не знам дали усещаш до колко несвързани с тезата ти линкове стигаш, в желанието си да изразиш с едно число нещо, което не може да бъде изразено с число:)
"48,43% от населението (около 92 млн.) определили себе си като бели;" нема нищо общо нито с биологията, нито с генетиката, нито дори с външните белези.

Ти сериозно ли? Според теб как се прави демографската статистика по принцип? Правят се генетични изследвания ли?  Laughing Да разбирам ли сега (след като не ми дадохте точен % вероятност детето да е по-бяло отколкото черно при 100% чистобял и 100% чисточерен родител), че и статистиката не вАжи вече? Може би според теб е станало непрестижно през последните години в Бразилия да си бял и затова лъжат при преброяването гадовете? Възможно е като се замисля, сигурно има някакъв заговор за да объркат статистическите данни.

Ирис, имаше и един дето си ядеше (буквално) поданиците в Африка...

# 937

Ирис, имаше и един дето си ядеше (буквално) поданиците в Африка...
Кралят на централноафриканската република. Сега не знам какво и е новото име. Май
Демократична република Конго.

# 938
Аз доколкото знам при бял и черен поколението винаги е мулати. Вече при два мулата могат да се всякакви вариации -  различно светли или тъмни. Да речем 25% много светли, 25% много тъмни и 50% по средата. И бащата на Уентуърт Милър съвсем не е черен.

# 939
  • на 4-ия етаж до асансьора
Iris04 визирах конкретният момент, в който България е  била велика сила.
Румцайс нецивилизовано може и да е но не е масово черепочашие. Макар, че дали чашата ти е от череп или от черупка на костенурка голяма разлика няма.

От тълпите пъплещи из Европа едва ли ще има кой знае каква файда.Вместо да раждаме деца можем директно да си осиновим по един-двама от тях. Хем са вече отгледани и ще ни излязат по-тънко хем ще ги интегрираме по-лесно.Пък после каквото сабя/ятаган покаже!   Wink

# 940
Вместо да раждаме деца можем директно да си осиновим по един-двама от тях. Хем са вече отгледани и ще ни излязат по-тънко хем ще ги интегрираме по-лесно.Пък после каквото сабя/ятаган покаже!   Wink

Закъсняла си с тази идея. Шведски министър вече я е предложил. Вместо да правят шведчета и да ги отглеждат, хранят и т.н. в Швеция сега пристигали съвсем готови деца на по 20 години, които твърдят че са на 12... Mr. Green Осиновяват си по едно, гледат го пет, шест години и готово....спестяват от разходи.

# 941

Ти сериозно ли? Според теб как се прави демографската статистика по принцип? Правят се генетични изследвания ли?  Laughing Да разбирам ли сега (след като не ми дадохте точен % вероятност детето да е по-бяло отколкото черно при 100% чистобял и 100% чисточерен родител), че и статистиката не вАжи вече? Може би според теб е станало непрестижно през последните години в Бразилия да си бял и затова лъжат при преброяването гадовете? Възможно е като се замисля, сигурно има някакъв заговор за да объркат статистическите данни.

стига с тази ирония, очевидно е че статистика на база на самоопределянето няма тежест в разгадаването на генетичните механизми . от мен наистина вече край по темата, който иска да чете, който иска да спори.

# 942
от мен наистина вече край по темата, който иска да чете, който иска да спори.
Е. Ти събра доказателствения материал и вече си готова да тичаш в прокуратурата.
Темата се изчерпа, расистите се уплашиха и можем да приключваме.... Mr. Green

# 943
по темата с рецесивната бяла кожа, пак ли не стана ясно  Laughing
Анкетата си я наглеждам, хората продължават да гласуват. Особено ме радва, че избират и третата опция.

# 944
Некои държат първенството, все пак - хитлер, сталин и пол пот. Може за има и други социалисти, за които сега не се сещам.

Да бе, диана, аз поддържам тезата за непълноценността на другите раси в темата, а ти и опонираш. Съгласих се веднага
мдам...виждам, че и хомосексуализма си намесила, като обяснение на зверствата на Василий Втори Българоубиец.  Изобщо си ги подкарала поред. Чакам включване за исляма, че да направиш хеттрик Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт