Не мога да си обясня постъпката му

• 10 866
  • 95
  •   1
Отговори
С приятеля ми сме заедно от година и половина. Преди това той имаше 10 годишна връзка с дете аз 5 годишна без. Миналата година на ражденният ми ден ми предложи брак-много красиво и запомнящо се. Ходихме заедно за рокля и т.н. април ми каза че не може да го направи и се скарахме. После промени решението си след като поговорихме. После като тръгнахме за покани пак същият номер. После пак се оправихме. Вчера трябваше да ходим за халки и няма да казвам. Как да възприема това и аз незнам вече.

# 1
  • София
Страх от обвързване според мен.

# 2
  • Най-красивата страна
Притеснява се човека.Не е сигурен.Аз бих се обидила.

# 3
Човекът не иска да се жени. Очевидно.
Направил е предложение под натиск, или защото се е очаквало от него, или спонтанно, но необмислено.
Сега се чуди как да се измъкне, изпитва вина, иска да излезе сух от ситуацията, а няма как да стане.

Ако все пак се стигне до брак, има голяма вероятност да се озлоби и да стане нервен, агресивен, да обвинява за всичко съпругата си.

Неприятна ситуация като цяло.

# 4
  • София
Кофти....след като сте заедно от година и половина, следователно връзката ви е била на 6 месеца, когато той ти е предложил? Може би, предвид предишната му дълга връзка и разпдането и е видял в теб спасителен пояс на момента, а после, с времето и подготовката на сватбата се е осъзнал. Според мен или го е страх да се обвърже трайно (което пак вероятно е продиктувано от предишната дълга връзка) или с времето смята, че може и да не сте един за друг. Ако ти не напираш толкова за сватба, просто седнете, поговорете, дай му време... Не е проблем да сте сгодени и 3 години, въпроса е крайния резултат, а именно - здраво и щастливо семейство.  Peace

# 5
можете да сте семейство и без да имате брак
година и половина са малко, много малко /според мен/
не му се сърди, дай му още време и подхвани въпроса отново след година например
тъкмо ще се успокоил, че единствената ти цел не е да го ожениш за себе си
а ако през това време се появят и други проблеми и стигнете до раздяла - само ще си спечелила, че не си го ръчкала за сватба

# 6
A той самият посочи ли някаква конкретна причина в разговорите, които сте провели? Или поне намекнал ли е в каква насока са съображенията му?

# 7
Да ти кажа, честно аз не бих се омъжила повторно, ако се разделя с мъжа ми. Разбирам страха му.

# 8
Година и половина са предостатъчно време, особено ако хората са над 30
Не чакай да влезете в конфликт или да се случи поредния спор за да говорите. Точно когато ти се струва че всичко между вас е наред, поговорете за тоя брак.
И също негови приятели/ приятелки биха могли да ти дадат обратна връзка от какво го е страх.
Аз не бих се оженила на твое място.

# 9
Ми питай го! Не иска да се жени или не е сигурен в теб?
Ти как го чувстваш?

# 10
Да ти кажа, честно аз не бих се омъжила повторно, ако се разделя с мъжа ми. Разбирам страха му.
И аз, затова разбирам поведението му, което отстрани може би е странно за човек, който не е преживял развод.
Говорете открито, въпреки че пръстена не е гаранция за успешна връзка.

# 11
Скрит текст:
С приятеля ми сме заедно от година и половина. Преди това той имаше 10 годишна връзка с дете аз 5 годишна без. Миналата година на ражденният ми ден ми предложи брак-много красиво и запомнящо се. Ходихме заедно за рокля и т.н. април ми каза че не може да го направи и се скарахме. После промени решението си след като поговорихме. После като тръгнахме за покани пак същият номер. После пак се оправихме. Вчера трябваше да ходим за халки и няма да казвам. Как да възприема това и аз незнам вече.
Първите ви месеци са били "Уаауу!", той е пообъркал страстта с любов и ето ти предложение за брак.
После страстта маалко се е поохладила, човека е "слезнал" на земята и ....или не му се жени хич, или вече не си неговата половинка.

# 12
За година и половина си купихме къща,направихме градина по европейска мярка сега отваряме магазин за дрехи. Къщата и градината направихме почти само с негови пари на мое име. Каква несигурност има в това и аз незнам

# 13
Бизнеса си е бизнес, аз с мъжа ми се разбирам отлично, като партньори, но бракът влече след себе си деца, дали общи, дали доведени и заварени, роднини по права, по съребрена линия или по сватовство. Говоря от своя опит, но някои емоционални травми аз не бих могла да преодолея, че и пак да се вкарам в същата схема. Не мисля, че втрият път може да е като първия. Просто си обременен. Така е при мен.

# 14
Никои от двама ни не се е женил. Ще ни е за първи път и на двамата. Живели сме на сем. Начала

Общи условия

Активация на акаунт