Любители на кучета - 65 тема

• 55 801
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Който не е имал хъски, той не знае какво е то смяна на козина  Grinning

# 631
  • София
matze, страхотни снимки.  Heart Eyes
На Бианка раната не е от близане, тя беше огромна подутина, болеше я, пи хапове, после операция и така. Всичко започна през януари с огромната подутина, колкото тенис топка Иначе зараства за н-ти път мпък да видим.  Confused

# 632
  • Euskal Herria
Vali-s, честити ви кутрета!

Ох, успокоих се - значи не само нашият Макс се въргаля в лайната. Направо ми става лошо - както души, току се омаже и почва едно лудо търкаляне из тревата. Досега не е ял, ама сме се прибирали доволно омазани и директно се отправяме към банята.
Ей го калпазанинът - с любимите му чорапи в уста. Нищо друго не пипва, ама е луд за чорапи, непрекъснато дебне да докопа някой:

Още не можем да го отучим да не лае, когато по стълбите минават хора или кучетата на съседа. Това го прави само ако сме си ние у дома. Когато е самичък - и звук не издава. Особено е настървен на съседските кучета - винаги разбираме кога точно те слизат. А ако се срещнем навън - нула внимание към тях.

# 633
  • София
Ние пък сега се запознаваме със съседските кучета и някои от тях се оказаха не такива, за каквито ги мислех.
Нашата принцеса не харесва акита, но са и любопитни тръни, коприва и подобни бодливи неща.

# 634
Здравейте, момичета. Има ли някоя от вас шар пей и можете ли да ми дадете повече информация за тях. Живеем в голям апартамент и имаме дете на 2г.,6м. Четох, че са бойни кучета и сега се колебаем дали ще е подходящо за гледане с дете. Благодаря предварително

# 635
Нямала съм Шар Пей, но съдейки по контактите ми с тях не бих ги препоръчала за дом с дете. Ако сте начинаещи кучкари, недейте..
Yana Dg, нашата като по-малка също ядеше чорапи. После акаше в чорап Grinning Когато някой ми изчезнеше, чаках да дойде време за разходка, за да видя дали не е при нея... Ако не си опакова акото в него знаех, че си струва да го търся Wink  Това продължи до към годинката и малко..
Иначе ние си бременеем. Утре бебетата трябва да започнат да мърдат. Нямам търпение да стане утре Grinning

# 636
На мъжа ми братовчедката имат шар пей, единственият им проблем е че е силничка и ги дърпа при разходката, иначе е много добро куче.

# 637
  • Euskal Herria
Alien1,  Макс не ги яде чорапите. Просто са му за игра - дърпа, къса, перфорира ги. И много добре знае, че не трябва да ги пипа. Когато иска да играем, най-демонстративно идва с чорап в уста - един вид "ела да ме хванеш". И не подбира - чисти или мръсни чорапи, важното да е чорап.

За момента проблем ни е лаенето. Нещо не можем да се разберем по този въпрос.  Grinning

# 638
Много е приятно тук. От няколко седмици сме с бебе Голдън ретривър. За първи път гледам куче, уча се в движение. Децата са много щастливи естествено. Чакаме да мине третата ваксина и да започнат разходките.
Изненадана съм колко са умни. Изненадана съм и от мен колко го заобичах (само аз се дърпах за куче).

# 639
  • виртуално
YanaDG - Макс явно е на чорапена диета  Grinning

Арчи също лае по врата, от него разбирам кога и кой съсед си е извел кучето  Peace

# 640
Alien1,  Макс не ги яде чорапите. Просто са му за игра - дърпа, къса, перфорира ги. И много добре знае, че не трябва да ги пипа. Когато иска да играем, най-демонстративно идва с чорап в уста - един вид "ела да ме хванеш". И не подбира - чисти или мръсни чорапи, важното да е чорап.

За момента проблем ни е лаенето. Нещо не можем да се разберем по този въпрос.  Grinning
Наказвайте го,ако това лаене ви смущава.

# 641
  • DE
Моята Зу също е по чорапа...и по гащи абе всичко което може да набара.
Не яде ами къса.
Яде пласмасови парчета и гума. Като се изходи-все едно великденско яйце, така е шарено.

Лае на оградата като види котка или куче. Поставила си е за цел да пази-много неприятно е това джафкане.
Напълнила съм една малка пласмасова бутилка с няколко камъчета и като почне да лае я мятам със сила на земята.
Да ви кажа има ефект!

В кучешката група има един "шар пей" които е много добричък.
Малко луд и доста силен, но никога не е бил агресивен.
Едно куче е такова- каквото сам си го направиш, а големината не е фактор за агресия.
Има  малки породи към които дори не можеш да се доближиш. Имаше в съседство един пудел, който само голеше зъби като мине някой край него.

# 642
Благодаря ви, момичета. Много ми харесват тези кученца, страх ме е само да не стане агресивно към детето

# 643
  • Euskal Herria
matze, съгласна съм - наистина не е до порода, а както го научиш кучето. Предишното ни беше ротвайлер - толкова добра душа, никаква агресия. А иначе като я погледне човек - страшен звяр.
Макс лае само когато и ние сме си у дома. Разбира, че не трябва - като му се карам, ляга на земята, ама пак продължава да джафка. Когато е сам - звук не издава. Дори едва когато се увери, че ние сме тези, които влизаме в апартамента, чак тогава излиза от скривалището си. Надявам се да се разберем за това лаене  Grinning.
Навън - нула внимание на деца, възрастни. Към кучетата проявява интерес, иска да играе. Досега не се озъбил на нито едно куче, но няколко пъти вече му се хвърлят на него.

# 644
Аз пък съм на мнение,че до някаква степен зависи и от породата.Човек трябва да е добре запознат с нрава на дадена порода,за да може да прецени дали,ще успее да го сициализира добре и дали,ще си паснат.Не е само до "Много ми харесва". Аз не мога да кажа,че  отглежданото и социализираното на Френски Мастиф и Лабрадор са еднакви.Нали пак аз ги гледам и двете,аз съм една и съща,но разлика в подхода има.Особено,когато човек не е гледал куче е добре преди да вземе такова да почете добре и да прецени дали характерния нрав и особености на породата са подходящи за неговия дом или е по-добре да се ориентира към друга порода.За да няма после "И сега какво да го правя" и обява "Търся дом,за..."

Общи условия

Активация на акаунт