Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 281 019
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 010
Мерси, значи, да преговорим, дали съм разбрала добре - пиша си едно спретнато бизнеспланче, и си кандидатствам, а ако планчето им хареса, в празния ми джоб и ентусиазираното ми сърце, ще постъпят 40 процента от сумата на проектчето. И нищо няма да ми искат - нито да имам кеш в банката, нито да имам договор за кредит, нито нищо.

Не, не си разбрала. Пробвай пак. Simple Smile Основните неща съм ги написала черно на бяло. И достатъчно ключови думи съм ти дала да намериш програмата и да прочетеш условията й.

Ако не искаш да положиш тези усилия, ентусиазираното ти сърце може би не заслужава да получи финансиране все пак по този начин. Ако смяташ, че можеш да привлечеш частно финансиране за иновации дори с още по-малко усилия, действай. И да почерпиш после.

С което, ми се струва, че поизчерпахме темата, а и се отдалечихме доста от основния въпрос.

Последна редакция: пт, 01 юли 2016, 19:56 от jp

# 2 011
  • София
За мене е необяснимо защо ОК е толкова предпочитано както от мигрантите от 3-тия свят, така и от източноевропейците. Какво не ги устройва първите във Франция, че са се закотвили в Кале и непременно държат да се докопат до острова. Българите във Франция са в пъти по малко от тези в ОК и са такава рядкост, че са почти непознати за французите. Полската емиграция във Франция също е несравнима по мащаби с тая в Англия. До известна степен си го обяснявам с езика, почти всеки владее някакъв англ., докато научаването на френски си е предизвикателство. Явно обаче не е само в езика причината.

# 2 012
Много по-либералния режим за започване на работа.

# 2 013
  • София
Може би англичаните трябваше просто да си променят режима вместо да излизат от ЕС.
Доколкото си спомням те последни вдигнаха визовите ограничения и достъпа до пазара на труда за източноевропейци.

# 2 014
  • постоянно
Ок просто трябва да си промени критериите за получаване на помощи и това ще намали много и миграцията и асайлъм имиграцията. Като знаят че нищо няма да получат ще се насочат другаде. 

# 2 015
За мене е необяснимо защо ОК е толкова предпочитано както от мигрантите от 3-тия свят, така и от източноевропейците. Какво не ги устройва първите във Франция, че са се закотвили в Кале и непременно държат да се докопат до острова. Българите във Франция са в пъти по малко от тези в ОК и са такава рядкост, че са почти непознати за французите. Полската емиграция във Франция също е несравнима по мащаби с тая в Англия. До известна степен си го обяснявам с езика, почти всеки владее някакъв англ., докато научаването на френски си е предизвикателство. Явно обаче не е само в езика причината.

Мисля, че са два различни въпроса. Според мен, за източно-европейците, тоест, легалните, основното е езикът - първо, се учи най-масово, второ, е най-лесен сравнено с немския и с френския. Мое мнение на база личния ми опит, Не само това, но тъй като английският е език и на САЩ, и Канада,и Австралия, всеки източно европеец започва с него, за да има повече възможности.

За нелегалните аз не мисля, че са токова много, от интервютата, които съм чела, те основно искат Германия и Скандинавия, но на (Дувър/Кале е твърде тясно и се струпват на едно място,и създават впечатление за множество.

# 2 016
  • София
Да, явно социалните помощи са сериозен мотив, както и достъпа до благинки като напълно безплатно здравеопазване. Тук във форума бях чела, че много българи ходели на здравен туризъм в ОК, където ги лекували напълно безплатно.  Crazy

# 2 017
  • София
Мерси, значи, да преговорим, дали съм разбрала добре - пиша си едно спретнато бизнеспланче, и си кандидатствам, а ако планчето им хареса, в празния ми джоб и ентусиазираното ми сърце, ще постъпят 40 процента от сумата на проектчето. И нищо няма да ми искат - нито да имам кеш в банката, нито да имам договор за кредит, нито нищо.

Не, не си разбрала. Пробвай пак. Simple Smile Основните неща съм ги написала черно на бяло. И достатъчно ключови думи съм ти дала да намериш програмата и да прочетеш условията й.

Ако не искаш да положиш тези усилия, ентусиазираното ти сърце може би не заслужава да получи финансиране все пак по този начин. Ако смяташ, че можеш да привлечеш частно финансиране за иновации дори с още по-малко усилия, действай. И да почерпиш после.

С което, ми се струва, че поизчерпахме темата, а и се отдалечихме доста от основния въпрос.

Именно, че от това, което ти си написала, поне за мен стана ясно, че има И опция да си минеш всички процедури с една с траничка идея, после консултация, после бизнеспланче, и ако те одобрят, получаваш, примерно 50 хиляди евро, без да е нужно да се занимаваш с банкови заеми или да трябва да влагаш първо собствени средства. Поне останах с впечатление, че това обясняваше при спора си с Нели, май беше потребителката. И понеже аз съм на ниво 5-годишна, обичам да ми се обяснява кратко и ясно, особено ако човек твърди, че това е работил - ясно да ми каже трЕбЕ ли да имам пари в кеш, заем от банка преди да получа парите, или не. Защото това, което ти пишеш се разминава с това, което съм чела, вярно преди години, но поне това ни обясняваха - никой не дава пари предварително, а чак после, и то ако имаш заем с банка.  Къде точно съм в грешка?

# 2 018
Може би англичаните трябваше просто да си променят режима вместо да излизат от ЕС.
Доколкото си спомням те последни вдигнаха визовите ограничения и достъпа до пазара на труда за източноевропейци.

Ами те това искат,ама не може - заради правилото за свободно движение на работна ръка. И пак казвам, говорим за легалните източноевропейци

Изявление на съюза на лекарите на ОК
The British Medical Association has warned Michael Gove against using his pledge of £100m a week more for the NHS as “a false bribe to attract voters”

We must also be clear that even £100m per week would fill less than a quarter of the funding shortfall created by the current government.

In the wake of last week’s vote they must also provide clarity and reassurance for the many thousands of EU citizens working in the health service, without whom the NHS could not survive.

След вота миналата седмица, той (новият ПМ) трябва да даде ясни уверения за многотохиляди ЕС граждани в системата на здравеопазването, без които системата не може да оцелее.

# 2 019
Не знам дали българите ходят на здравен туризъм до Англия, но за зла моя участ се е налагало и аз, и детето ми да престояваме в английска болница - да напълно безплатно е, няма и потребителска такса.

# 2 020
Да, явно социалните помощи са сериозен мотив, както и достъпа до благинки като напълно безплатно здравеопазване. Тук във форума бях чела, че много българи ходели на здравен туризъм в ОК, където ги лекували напълно безплатно.  Crazy

За такова нещо мисля, че искат НИН. Аз пък съм чела темата за мамите в ОК, че имало големи опашки за специалисти и съветваха, ако могат да чакат, да чакат да си оправят проблемите през отпуската в БГ. Всеки може да иде и да разгледа какво пишат -здравната тема е една от най-обсъжданите.

Много по-либералния режим за започване на работа.

От къде по-либерален? В Германия също веднага започваш работа, стига да си намериш. И във Франция също. Обаче 99 % трябва да знаеш немски или френски. А английският е най-популярен в БГ,а е и по-лесен (второто е лично мнение)

В Германия много търсят лекари и сестри, ама искат Б2 по немски   

Последна редакция: пт, 01 юли 2016, 20:56 от Анонимен

# 2 021
Не знам дали българите ходят на здравен туризъм до Англия, но за зла моя участ се е налагало и аз, и детето ми да престояваме в английска болница - да напълно безплатно е, няма и потребителска такса.

Лейди, предполага, знаеш английски: изявление на медиците на ОК

The British Medical Association has warned Michael Gove against using his pledge of £100m a week more for the NHS as “a false bribe to attract voters” and warned that the £5.2bn a year involved is small beer compared to the service’s projected £22bn deficit by 2020.

We must also be clear that even £100m per week would fill less than a quarter of the funding shortfall created by the current government.

На мен ми звучи като че ще има промени в сегашната здравна система на ОК.

# 2 022
Не знам за здравната им система, но тази  ксенофобия която се е развихрила е ужасна. Четох, че има нарастване от 400 %  на престъпленията от омраза. Гледах и това видео. Грозна история. Ето такива  маргинали са голяма част от гласувалите за излизането.  Като ги гледах си мислех, че на тези не им е трябвало друго обещание освен това "Ще изгоним чужденците". Очаквам в най-скоро време да си спретнат една Кристална нощ.
http://fakti.bg/world/192242-rasizam-v-anglia-sled-brexit

# 2 023
  • София
сами си го направиха. Има една приказка, която казва "когато нараниш някого, започваш да го мразиш, а когато го намразиш, започваш да го нараняваш още повече". Дотук поляците, румънците и българите бяха виновни, сега се накиснаха сами с референдума англичаните, и поляците, румънците и българите станаха още по-виновни.

# 2 024
Уточнявай обаче за какво говориш, понеже спешната помощ е нещо различно. Освен това, ако си осигурен в една страна от ЕС, имаш достъп до спешна помощ в целия съюз.
 То и поради тази причина циганите у нас викат Бърза помощ, а не ходят при личен лекар.

Аз съм силно скептична към твърдения за подобен здравен туризъм. Иначе защо ще се събират пари за лечение в Германия, и защо ще се плащат здравни осигуровки. Наистина в темите по страни може да се види доста добре.

Общи условия

Активация на акаунт