Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 168
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 3 375
По-скоро ще им я дадат, но чак към края на другата седмица. Коя държава да блокира това?

А за какво да се съгласяват на удължаване на срока за подписване на споразумение,  освен от добрина?

# 3 376
поне две държави са против  - Франция и Италия са твърдо против. холандкия премиер също се изказа  в смисъл, че му е дошло до гуша, от тези британци, които не знаят какво искат. А трябва пълно единодушие, за да има дадат отсрочка.
Франция е много силна във външно политически план,  въпреки "жълтите жилетки" в момента заедно с Германия определя дневния ред на ЕВропа. Така че - най-вероятно твърд Брекзит.

# 3 377
Зависи как ще е мотивирано искането за удължаване. Не, че мотивацията им е силна страна, особено в момента. Laughing

Много ми е любопитно какво казва на затворени врати Ирландия за твърд Брекзит. Thinking

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 14:54 от soul81

# 3 378
То хубаво добрина, ама веднъж добрина, втори път добрина, трети път добрина... ай сикана.
От 2016 са заизлизали и три години държат ЕС в напрежение.
"Аз много исках, ама нямах желание..."

# 3 379
Всъщност официално писмо в ЕС не са получавали, въпреки че снимка на такова писмо се върти в нета.
Отлагане е безмислено щом не приемат споразумението в сегашния му вид, а ново няма да има при никакви обстоятелства.

Жан Клод Юнкер го казва много ясно и изразява изчерпаното търпение на всички.

“If that doesn’t happen, and if Great Britain does not leave at the end of March, then we are, I am sorry to say, in the hands of God,” Juncker said. “And I think even God sometimes reaches a limit to his patience”.

The commission president reiterated the EU line that the withdrawal agreement will not be reopened under any circumstances.

He said: “There will be no renegotiations, no new negotiations and no additional assurances on top of the additional assurances we have already given. We will keep talking to the British. We are not in a state of war with Britain, we are in a state of negotiations, but the negotiations are concluded.”

# 3 380
ЕС нееднократно заявява, че ситуацията в Ирландия е от първостепенно значение и там не трябва да се появява твърда граница в никакъв случай. Но Брекзит без сделка е твърда граница. Това какво ви говори за стратегията на ЕС? Ако не беше Ирландия, да са били дузпата на Юкей с лекота, това си заслужават.

# 3 381
Check, къде четеш, аз не виждам да са поискали официално отсрочка - това само процедурно, де, предполагам, че още го магерят какво да напишат вътре, че да е по-засукано и да не личи колко няма нищо като аргументация. То си е изкуство това и иска време Simple Smile

Юнкер казва, че най-вероятно ще се събират др. седмица пак, специално за отсрочката, ако получат писмо от ОК. Тоест, че утре няма да могат да решат това, след като още няма и официално искане и не е ясно какво ще искат, ако изобщо нещо искат.

Иначе на всички ни писна от тях, вярно. Да излизат и да си продължаваме по пътя, и ние, и те. Имаме си достатъчно проблеми за решаване, те също, в момента само се хаби напразно енергия.  

# 3 382
# 3 383
Poppea, на много места, включително и тук:

https://www.bbc.com/news/topics/cwlw3xz0lvvt/brexit

Някъде видях и снимка на писмото. Жан Клод Юнкер обаче каза, че писмо не е получавано. Може по навик британците да са объркали и европейските процедури и да са пратили писмо на грешен човек, по грешен начин. 😂

Меркел заявила, че ще се бори до последния час на 29-ти (??), но ако дотогава няма сделка, не може да предположи какъв ще е резултатът от исканото отлагане, поради "хаоса в Уестминстър".

# 3 384
В интерес на истината, ако гледаме нещата през призмата на англичаните е нормално точно казусът с Ирландия да е спорен. Това е все едно ние да напуснем ЕС, ама някой да ни каже, че Кърджали ще има специална автономия. "Предпазаната мрежа", е предвидена само за Сев. ИРландия, не и за цялата Великобритания, създава усещането че Сев. ИРландия е изключително и че ЕС се стреми да я отдели от Окей. Затова англичаните се чувстват онеправдани. Проблемът им е, че все още са империя, трябва всички части - шотландия, Ейре, канада, АВстралия - да си се отделят самостоятелно, но това не става безболезно.

Меркел за мен е антика, тя закопа ЕВропа, вече и в собствената и партия не я щат, само заради ГСДП е на власт. Те са обявили, че ако от ХДС я изритат и сложат Карелбраунер, напускат правителството.

И преди покрепях Шойбле за гърция, и сега подкрепям хардлайнерите за "твърд Брекзит". по -добре ужасен  край, отколкото ужаси без край.

# 3 385
  • Ilkeston
Мисля, че тази шегаджийска статия е много на място за ситуацията:

https://www.the-postillon.com/2019/01/euxit.html?m=1

# 3 386
Мисля, че тази шегаджийска статия е много на място за ситуацията:

https://www.the-postillon.com/2019/01/euxit.html?m=1

Това всъщност е много добра идея. 😂😂😂

# 3 387
Аз гледам Гардиън и там пишат, че Юнкер и Туск не са потвърдили, че е получавано такова писмо. Мистерия Joy
Жан Клод Юнкер обаче каза, че писмо не е получавано. Може по навик британците да са объркали и европейските процедури и да са пратили писмо на грешен човек, по грешен начин. 😂
Ха-ха - точно!

Идеята за ЕС-кзит и на мен ми допада - ами стига вече сме ги търпяли да брекзитят Grinning

Последна редакция: ср, 20 мар 2019, 15:42 от Анонимен

# 3 388
малко време остана. 9 дни преди края англичаните не знаят още какво искат.  В интерес на истината всеки мек брекзит щеше да е по-добър за тях, но те не искат да го проумеят. Да мекият брекзит съсзадава и пасиви, единият е отворената граница на  Ирландия, която може да се отдели, но при правилна външна политика това може да се превърне в актив. За съжаление Великобритания се заинатиха като магаре на мост. Показаха се егоистични и недалновидни. Ами като е така - да напускат. това само ще ускори разпадането им. Шотландия вече алармира че, са гласували за оставане, само защото  огромната част (60 процента) от шотландиците са били европейски настроени и не са искали да напускат  ЕС, а Камерън обеща по-голяма автономия. Сега се чувстват излъгани  - нямат по-голяма автономия, а Окей напуска ЕС. ИСкат нов референдум.
В опита си да спасят Ейре, Англия ще загуби Шотландия.

# 3 389
Това, което се разпространява като "писмото от Тереза Мей", ми изглежда нелепо. Като се започне от "Dear Donald" и се завърши с "Yours ever". Направо е като фейк нюз.

Общи условия

Активация на акаунт