Не знам какво и дали може да промени, но Тереза Мей я отхвърли вчера, когато гласовете бяха 1,5 милиона. Щяло да се подкопае доверието в институциите. 😂Сега са 3,5 милиона. Туск обаче също спомена такъв вариант.
А нагнетяването не е от ЕС, а е в редиците на ЮКей, които се оказаха пълни неграмотници в дипломатическата игра. Аз лично много искам да видя британците извън Съюза, в който всъщност винаги са били с единия крак вън. Чакаме ги да си тръгнат, а те брекзитят ли брекзитят. Хайде да ги видим утре как ще гласуват, като помним, че гласуванията няма да имат задължителен характер.
В дългосрочен план ми е интересно да видя - със или без сделка- цената на Брекзит само Северна Ирландия ли ще е или и Шотландия. 
; без сделка, от преките ми наблюдения върху Ирландия и това, което става по границата, там ще се нагнети такова напрежение, че отново ще трябва да се търси решение, а логичното такова по всякакви съображения е остров Ирландия да си стане една цяла и независима държава. С Шотландия също не е особено лесно. С хора като Стърджън Шотландия дори и в рамките на ЕС поставя въпрос за независимост, а извън ЕС - с или без сделка - получава много по-широк мегдан за това. В едно от последните изказвания на Стърджън я слушах да заявява съвсем конкретно "надявам се, че бъдещето на Шотландия е като независима държава". Така че шансът на ЮКей да пребъде в този им вид беше да си кротуват в ЕС и да водят политика, защото имаха ресурс да бъдат фактор. Но те идея си нямат какво е политика. Като се раждаше принц Джордж си мислех "това дете дали ще доживее да царува в кралството, каквото го знае баба му". Женска интуиция? Едва ли...