Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 278 073
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 30
да, всички ще загубят от Брексит- не само Великобритания, не само страните от ЕС като цяло и поотделно,
ще загубят и партньорите им отвън ЕС - САЩ, Япония, Китай ...

# 31
На ЕС Брексита, както и да се отрази няма да е така, както ще бъде за англичаните. Джордж Сорос според ме е напълно прав. "Черен петък" ама за Велокобритания. Паунда ще се разменя за едно евро, според него.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5592857

Джордж Сорос заяви, че вот за брекзит ще доведе до „черен петък“ за Обединеното кралство, но девалвацията на лирата няма да донесе нито един от позитивните ефекти , на които се радваше икономиката през 1992 г., след „черната сряда“, организирана от него.

Сорос заяви, че за разлика от „черната сряда“, сега Великобритания има ограничени възможности за сваляне на лихвените проценти, страната притежава далеч по-голям дефицит в текущата сметка и износителите няма да могат да се възползват от евтиния паунд, заради несигурността, която ще предизвика напускане на ЕС.

„Бих очаквал девалвацията да бъде по-голяма, а също и по-разрушителна от 15-те % девалвация през 1992 г., когато имах щастието да натрупам значителни печалби за моя хедж фонд за сметка на Банката на Англия и британското правителство“, заявил Сорос пред британското издание.

# 32
да, всички ще загубят от Брексит- не само Великобритания, не само страните от ЕС като цяло и поотделно,
ще загубят и партньорите им отвън ЕС - САЩ, Япония, Китай ...

Да, ама Путин ще спечели Wink

# 33
 “Koгaтo „ĸoмapът“ зaгpoби coциoлoгиятa” пишe в. „Tpyд"Haд 100 млн. бpитaнcĸи лиpи зaлoжeни зa peфepeндyмa зa излизaнe oт EC
B тoзи мeceц нa eвpoпeйcĸи фyтбoлни cтpacти бeзcпopнo нaй-знaмeнaтeлнoтo пoлитичecĸo cъбитиe e пpeдcтoящият yтpe, 23 юни, peфepeндyм зa излизaнeтo нa Beлиĸoбpитaния oт Eвpoпeйcĸия cъюз. Зa дa ви oбяcня ĸaĸ ce чyвcтвaтe, ĸoгaтo ce oтвopи тaзи тeмa, щe цитиpaм aнглийcĸия aĸтьop Mapтин Kлyнec, ĸoйтo пpeди двe ceдмици в caтиpичнo пpeдaвaнe пo Би Би Cи ĸoмeнтиpa, чe peзyлaтитe oт coциoлoгичecĸитe пpoyчвaния зa нaглacитe пpeди нapoднoтo дoпитвaнe coчaт, чe бpитaнцитe ca... „в cтyпop oт oтeгчeниe“ (thе nаtіоn іѕ саtаtоnіс wіth bоrеdоm). Hecъмнeнo гoлямa чacт oт нaceлeниeтo нa Cтapия ĸoнтинeнт ce чyвcтвa пo cъщия нaчин. Ho пo-вaжнoтo e дpyгo - пpoyчвaниятa нa coциoлoзитe зa пopeдeн път нe ycпявaт дa нaлyчĸaт пyлca нa coциyмa. И тo нa Ocтpoвa, ĸъдeтo пoлитичecĸитe тpaдиции ca вeĸoвни, cтpacтитe тpaдициoнни, пpинaдлeжнocттa ĸъм идeи ce пpeдaвa пpeз пoĸoлeниятa и винaги имa yнивepcитeт, ĸoйтo paзpaбoтвa нayчнo изcлeдвaнe въpxy нeщo cи. Ho пъĸ в ĸpaйнa cмeтĸa бpитaнцитe ca xopaтa, paзpaбoтили ĸoнцeпциятa дa ce зaлaгa въpxy вcичĸo, ĸoeтo ce движи - cпopт, peйтинги, бъдeщeтo нa Eвpoпa..."

Sunglasses
https://money.bg/macro/20-000-balgari-tarsyat-rabota-v-evropa-fi … a-it-sektora.html

# 34
  • постоянно
Статия за френският поглед върху брексита. Явно французите гледат на възможността с умерен ентусиазъм и твърдо го подкрепят. 

никой не подкрепя Брексита, никой ...
дори тези извън ЕС- американците или норвежците,
само в тайгата баят за успех ...

Затова и Холандия се замисля за референдум , затова Швейцария си отдръпна кандидатурата ......
Напоследък говоря с все повече хора , които са За Изход  и се замислям дали наистина няма да се случи.
 Peace

# 35
  • постоянно
На ЕС Брексита, както и да се отрази няма да е така, както ще бъде за англичаните. Джордж Сорос според ме е напълно прав. "Черен петък" ама за Велокобритания. Паунда ще се разменя за едно евро, според него.

https://www.24chasa.bg/novini/article/5592857

Джордж Сорос заяви, че вот за брекзит ще доведе до „черен петък“ за Обединеното кралство, но девалвацията на лирата няма да донесе нито един от позитивните ефекти , на които се радваше икономиката през 1992 г., след „черната сряда“, организирана от него.

Сорос заяви, че за разлика от „черната сряда“, сега Великобритания има ограничени възможности за сваляне на лихвените проценти, страната притежава далеч по-голям дефицит в текущата сметка и износителите няма да могат да се възползват от евтиния паунд, заради несигурността, която ще предизвика напускане на ЕС.

„Бих очаквал девалвацията да бъде по-голяма, а също и по-разрушителна от 15-те % девалвация през 1992 г., когато имах щастието да натрупам значителни печалби за моя хедж фонд за сметка на Банката на Англия и британското правителство“, заявил Сорос пред британското издание.

Те така говориха  всички финансови Гурута , когато Англия трабваше да приеме Еврото . И всички световни финансови мозъци сгрешиха в прогнозите си.

Много от " какво ще се случи " са догатки и прогнози. Никой не може да даде гаранция .
 Mr. Green

# 36
  • На село (близо до Лондон)
http://www.lefigaro.fr/vox/monde/2016/06/16/31002-20160616ARTFIG … our-la-france.php
Освен това французите ще се опитат да преместят Европейската агенция по лекарствени средства която сега е в Лондон, някъде във Франция.

Виж това ме плаши! В момента нови лекарства се одобряват от останалите ЕС членки, най-вече на база на препоръки от Английската агенция, която е най-рабираща за какво точно става въпрос.

Ще е близко много утре вота..

# 37
Залагам че няма да има Брекзит, защото англичаните ги е страх, че това ще доведе до втори шотландски референдум, плюс такъв и в северна Ирландия. Което значи бай-бай бабо Бети...

# 38
Залагам че няма да има Брекзит, защото англичаните ги е страх, че това ще доведе до втори шотландски референдум, плюс такъв и в северна Ирландия. Което значи бай-бай бабо Бети...

Да, със Северна Ирландия ще имат ядове. Най - голямата глупост е да има Брексит. Ще си го набият здраво.

Цитат
Те така говориха  всички финансови Гурута , когато Англия трабваше да приеме Еврото . И всички световни финансови мозъци сгрешиха в прогнозите си.

Този път обаче прогнозите ще се окажат верни. Отмина времето на самостоятелните държави, а на империите съвсем. Най - добре е да си в съюз и точно Швейцария е потвърждението на правилото, защото тя е приятното изключение.

# 39
Чудно ми е , ако излезе от еврозоната , кой ще работи там  newsm78 Все пак имат нужда от много работници , които да са на полето , да лъскат кенефите (извинете ме за израза) , да разнасят пощата...  Така де , не си представям някоя мома англичанка да го върши това  newsm78

# 40
Чудно ми е , ако излезе от еврозоната , кой ще работи там  newsm78 Все пак имат нужда от много работници , които да са на полето , да лъскат кенефите (извинете ме за израза) , да разнасят пощата...  Така де , не си представям някоя мома англичанка да го върши това  newsm78

Да, и този въпрос ще им е сложен. Англичаните не берат ягоди и не чистят тоалетни, вместо това стоят на социални помощи. Извикали са си емигранти за тая работа. А е рано още за роботите и андроидите, които се предполага, че ще заемат тази ниша в близките 10 - 20 години.

# 41
Няма да лъска кенефите мома англичанка,няма да е забулена с бурка,няма и да е мома африканка.Те си живеят добре от помощите.Сигурно ще са гадните,крадливи българи и румънци. Mr. GreenНяма да излязат.Изобщо не знам защо го правят този референдум?А,да,за да ни завират в лицето,че видите ли всички ще живеем в мир и любов ''заедно''+половин Африка.Големи лицемери са.Не искат да приемат африканците от Франция,мразят източно евопрейци,а разни разстроени жени от форума,само тук виждат ксенофоби.

# 42
Ми и аз това си помислих , как ще зарежат помощите и да се хвърлят в бурен труд . Така и не схванах идеята им , какво ще спечелят от Брекзит Laughing

# 43
Чудно ми е , ако излезе от еврозоната , кой ще работи там  newsm78 Все пак имат нужда от много работници , които да са на полето , да лъскат кенефите (извинете ме за израза) , да разнасят пощата...  Така де , не си представям някоя мома англичанка да го върши това  newsm78

Днес точно коментари в тази посока имаше, че пакинстанците и индийците са за излизане защото се страхуват, че емиграцията от ЕС може да ги застраши.
Не знам, мисля, че никой не знае какво ще се случи - ключовото е мобилизацията и избирателната активност. Ако в проевропейски Лондон гласуват колкото на кметските може да се случи немислимото.

# 44
Аз си мисля, че понеже агитациите са забранени заради убийството на депутатката, та Брексита може и да се размине.

Общи условия

Активация на акаунт