Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 781
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 475
попеа , ахилесовата ти пета ли е това? не нямах това в предвид, но повишаване с над 50% ...

# 2 476
попеа , ахилесовата ти пета ли е това? не нямах това в предвид, но повишаване с над 50% ...

Не, просто е губене на време и не искам да влизам в такива разговори. Пак ти казвам - за редовно пътуващите изправни граждани няма увеличение - те си продължават да купуват карти на същите цени. И повярвай ми, хората масово пътуват с карти. Единици си купуват билети - обикновено са случайно ползващи транспорта и за тях дали ще плати 2 пъти в месеца по 1 лев или 2 пъти - 1,60 не е от особено  значение. А глобата за без билет вече е не е 10, а 40 лева,което заедно с непроменената цена на картата води до намаляване на гратисчиите. Но това едва ли има общо с Брекзита.

# 2 477
  • София
Масово пътуват с карти, ходещите всекидневно на работа, които са не повече от половината от ползващите градски транспорт. Пенсионерите, работещите от вкъщи, наработещи, домакини и пр. ползват гт ако не случайно, то нередовно и за тях е неизгодно да си купуват карта ако пътуват 10 пъти месечно, примерно. Неизгодно им е обаче и да плащат по 1, 60 за билетче, поради което пътуват гратис по-често от преди.

# 2 478
Масово пътуват с карти, ходещите всекидневно на работа, които са не повече от половината от ползващите градски транспорт. Пенсионерите, работещите от вкъщи, наработещи, домакини и пр. ползват гт ако не случайно, то нередовно и за тях е неизгодно да си купуват карта ако пътуват 10 пъти месечно, примерно. Неизгодно им е обаче и да плащат по 1, 60 за билетче, поради което пътуват гратис по-често от преди.

Това пък как го изчисли?  newsm78 Изобщо няма да си играя да търся данни (търсила съм и има, но не си струва труда), но пътуващите редовно за работа и за училище са много повече от половината пътуващи. А пенсионерите ползват намаления на картите, така че и те си купуват карти. Същото за ученици и студенти. А неработещите (където са и домакините...) пътуват рядко и след като глобата е вече 40 лева,а не 10 лева, и правят проверки, се замислят дали не е по-изгодно да си купят билет, отколкото да рискуват. Наблюдавала съм проверки в ГТ -над 80% в автобуса показват карти.

Какъв е смисълът на този разговор?

# 2 479
из статия на Ивет Добромирова:

Масовото оглупяване чрез масовите медии ражда чудовищата на новото време.

.... референдума във Великобритания. Ще изброя на първо четене основните грешки, които го обрекоха и които са очевидни:
....1.Бе допуснато той да бъде наложен като референдум ЗА излизане на Великобритания от Европейския съюз.
Всеки експерт по публични комуникации ще ви каже, че негативните послания не се залагат в маркетирането и позиционирането на събитието, освен, ако не искаш да имаш негативен резултат.
Какво пречеше на Камерън да го обяви като Референдума ЗА оставане на Великобритания в Европейския съюз? Веднага става ясно – това не обслужва целта му да се позиционира сред маргиналите срещу Фараж в политическата надпревара преди последните парламентарни избори. Разбира се, той би могъл да го играе по един начин в кампанията и след това рязко да смени името на референдума, като пак изпълни предизборното си обещание за провеждането му, но…

2.Бе допуснато кампанията във връзка с референдума да се наложи с името BrEXIT.
Всеки експерт по публични комуникации ще ви каже, че не залагаш в името на кампанията нещо, което не искаш да се случи.

При положение, че допуснеш самото събитие и неговото име да бъдат “маркетирани” и брандирани от посланията на едната страна в дебата, как очакваш да спечелиш този дебат?! Те вече водят с няколко обиколки, които няма как да бъдат наваксани. Априори. Всяко изричане на: Референдума за ИЗЛИЗАНЕ на Великобритания от ЕС и Brexit е точка в отбора на привържениците на тази кауза. Елементарно, Уотсън! Това се нарича класическо ПР-самоубийство, което може да се изучава в учебниците в глава: ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ!

цялата статия

# 2 480
Хубаво пише Ивет Добромирова, но все пак ако не се лъжа Брекзит се появи след Грекзит, т.е. името не е било точно избрано от Камерън или друг от кампаниите за/против в УК. При всички положения едно е да правиш реклама на "чиста дъска", съвсем друго е да се управляват политически кампании и събития, които се отразяват широко от местна и международна преса, коментират се от различни политици в различни държави. Не бива да се правят толкова директни аналогии.

Иначе съм съгласна, че ролята на масовите медии и соц. мрежи днес е огромна, и топката се търкаля по бързо от всякога.

# 2 481
Права си е жената - статии в които се критикува са по-четени/продаваеми, отколкото възхваляващи статии.

# 2 482
Права си е жената - статии в които се критикува са по-четени/продаваеми, отколкото възхваляващи статии.

Абсолютно!  Peace При това многократно по-четени. До там, че едва-едва се промъкват сатии за нещо положително, все на задните страници и с малки букви.

# 2 483
  • Bristol
Абе отчасти общата валута разбира се, привнася част от тенденциите на страните, които я използват. При германската марка немците имаха почти нулева инфлация, реално, а с въвеждането на еврото прихванаха от инфлацията на италианците, франзуците, испанците и въобще жабарите, а с приемането и на Гърция също.
Да се намесят знаещите, но не е хубаво да има поне малък процент инфлация? До колкото съм чувала, липсата на инфлация не е здравословна за икономиката на страната.

Didka pitka, евтиният паунд е перфектен момент да посетите вие децата и разгледате страната  Hug

# 2 484
По спомен ЕЦБ беше определил здравословното ниво на 2%.

# 2 485
  • Bristol
И аз така съм чувала, дори Осборн ходи да се оправдава веднъж защо била под 2% инфлацията.

# 2 486
Говорете си вие, говорете, за съжление нямам и време да ви изчета всичко, което сте изписали. Една от злините за българите в ОК е това, че сега като се приберат в БГ /а предполагам и в други държави от ЕС/ ще обръщат лирата все едно връткат евро. Това ли е цената на отсъствието на децата ни? То аз и не вярвам, че някой ще помисли за българите в ОК, ама направо съм втрещена, че това е цената, която плащат, за да могат да живеят нормално и далеч от близките си. Знам, че в БГ не мога да им подсигуря същия стандарт и спокойствие, но това, което се случва е ........... май не мога да намеря точната дума.  Sad

http://bnb.bg/Statistics/StExternalSector/StExchangeRates/StERFo … ex.htm?toLang=_EN

Курс на британската лира за вчера - 2,29. Какво е паднало? Е, преди Брекзит е била 2,47, на 15 юни. Недейте гледа моментния пик от над 2,50 точно преди резултатите от референдума, то е било щото всички очакваха обратния резултат.

Та какво е паднало - аз не следя курса на паунда редовно, щото не ме интересува, но помня, че когато ходих в Лондон преди 5 години, пак 2,29 беше, и сега пак е толкова.

Като ви чета тук, понеже, както казах, не следя курса, и мислех, че паунда е под 2лв или както пише в цитата - колкото еврото. Сайта на БНБ е на един клик и о, изненада! - 2,29.

Та очевидно нищо особено не става и няма да стане, няма да се гътне нито Великобритания, нито ЕС.
Виж да питаме Маманет колко е курса на рублата и с колко процента са намалели почивките на руснаците в чужбина, е там вече може да се видят катаклизми.

ЕС и Великобритания ще продължат да си живеят и да си здрастват, както казват руснаците. Joy hahaha

# 2 487

Не, просто е губене на време и не искам да влизам в такива разговори. Пак ти казвам - за редовно пътуващите изправни граждани няма увеличение - те си продължават да купуват карти на същите цени. И повярвай ми, хората масово пътуват с карти. Единици си купуват билети - обикновено са случайно ползващи транспорта и за тях дали ще плати 2 пъти в месеца по 1 лев или 2 пъти - 1,60 не е от особено  значение. А глобата за без билет вече е не е 10, а 40 лева,което заедно с непроменената цена на картата води до намаляване на гратисчиите. Но това едва ли има общо с Брекзита.

Знаеш много добре, че мен да ме убиеш, няма да пътувам с градския транспорт, защото това предполага вървене пеш. А аз не мога да стигна за 8 минути от Забърде до Сити центъра. Като тебе. Така че адския транспорт изобщо не ме интересува. Отвратителен е и преди, и сега.
Но разбира се си права, че за редовно пътуващите, които си купуват карти, не се е променило нищо. Като цена. Иначе те и преди са били мазохисти, и сега продължават да бъдат:)
И между другото, не ти вярвам, че вървиш с над 8 км/ч, но това вече го нищихме в друга тема.

# 2 488
  • София
Представям си как изглеждаш щом те е страх от ходенето пеш.  hahaha

# 2 489
Абе отчасти общата валута разбира се, привнася част от тенденциите на страните, които я използват. При германската марка немците имаха почти нулева инфлация, реално, а с въвеждането на еврото прихванаха от инфлацията на италианците, франзуците, испанците и въобще жабарите, а с приемането и на Гърция също.
Да се намесят знаещите, но не е хубаво да има поне малък процент инфлация? До колкото съм чувала, липсата на инфлация не е здравословна за икономиката на страната.

Didka pitka, евтиният паунд е перфектен момент да посетите вие децата и разгледате страната  Hug

Да де, нали назад точно това коментирахме. Малък процент инфлация е абсолютно здравословен. Показва оживление, подем и развитие.  Аз затова по - назад казах, че думата инфлация не винаги е с отрицателен смисъл. Става лоша дума, когато мине здравословният минимум от около 3-4% и започне трайно да расте нагоре и то сравнително бързо. От пълзяща става галопираща.

Общи условия

Активация на акаунт