Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 710
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 535
  • The QC to be!!!
Точно за посочения от теб труд физическите упражнения помагат да разтовариш, за да не избие психическата умора в неправилна посока. Препоръчвам ти да пробваш.....
Е а де… аз това го написах преди няколко поста. Но е явно, че на някои хора, мисълта им дава на късо, а пък опита им е в рамките на "наше село", да не говорим, че идея си нямат за другите анонимни и полуанонимни персони, и се изказват само колкото да не им прашлясват клавишите и да си добавят поредния пост който се брой.  hahaha

Този брекзит, май няма да бъде признат…  Confused

# 2 536

Те само хората на физическия труд работят, другите седят и си клатят краката Wink доктори, инженери, учители... Всички са мързели. Я, да хванат мистрията и на строежа или метлата и да изчистят софийските улици.
Не е така. Умственият труд е най-изморителен. А съчетан и с отговорност е просто убийство. Това е прелюдия към зависимости или ранни инсулти.
 Както казах по-рано-трябва да си леко айляк, за да имаш сили да въртиш педалите в жегата 10 км. по баира до вас след работа. Ако си съсипан от нерви и умора, независимо умствена или физическа, просто ще умреш по пътя.
Спокойно можеш да си замениш работата с копане на полето и тогава ще си свежа като кукуряк Wink.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 09:29 от kikamora

# 2 537
Не се и учудвам на последните коментари, които показват колко им е акъла на някои.

Бейби, що не се научиш да пишеш първо /има технически грешки от бързане или чукане на грешен клавиш, но завършването на дума на "й" вместо на "и" не е от тях, а е един от най-въпиющите признаци за неграмотност/

да не говорим, че идея си нямат за другите анонимни и полуанонимни персони, и се изказват само колкото да не им прашлясват клавишите и да си добавят поредния пост който се брой.  hahaha

и тогава да даваш мнения за хора като Герри, на която не можеш да се намажеш на малкото пръстче. И останалите умници какво винаги дори и не разбрахте какво ви се казва, а веднага започнахте с умностите. И то абсолютен спам.

# 2 538
Ако съдим по масовото използване на велосипед за предвижване от/до работа, и твърдението, че го използват само хората "айляк" - то идва и извода "на Острова са "айляци"". Той за това/Острова/ е толкова привлекателен за работа - хем си "айляк", хем големи заплати дават.

# 2 539
При положение, че Гери има минимум по 50 поста на ден само в бг мамма, ми се струва абсолютна смешка да брои на некой минутите, в които върви до работа Laughing

# 2 540
  • MI
Ей, като почнете с генерализирането равни нямате. Аз, Гери, най-много съм вървяла пеша именно когато съм работила по едни 12 часа че някой път и отгоре на ден. Защото това ми е начина да пусна парата и да не претрепя някого. Повярвай ми, ако не сменя психическото с физическо натоварване, мога наистина да стана опасна за обкръжаващите ме. Но след едни 40 мин бързо ходене ми се поизпразва главата и мога да продължа напред. Всъщност точно когато съм по-спокойна ставам по-мързелива и физически. Сега,ако работех на строеж, със сигурност нямаше да имам желание и сили за вървене пеша, но при умствен труд ми е странно. Хората са различни, какво толкова трудно има да се разбере?

# 2 541
Имам доста колеги, които идват на работа с велосипеди, а работата ни е натоварваща както физически, така и психически, а смените ни са по 10 часа!

# 2 542
Скрит текст:

За пореден път се убеждавам, че колкото по-малко знае човек, толкова по-голямо му е самочувствието и си мисли че всичко знае  ooooh!
Хм. Интересно. Кое знае малко? Какво значи умора от работа ли?
Как едвам си вдигаш краката като ходиш, натежали като от олово.
 Но за това един чиновник, свеж като прясна краставичка и готов за спортни подвизи след работния си ден, няма как да знае...наистина. Светът така е устроен в момента. Едни бачкат, а други парадират.
И Мецан, и ти сте пристрастни, защото и двамата карате непрекъсанто и приемате слизането от колата за смъртен ужас. И докато за теб е горе-долу обяснимо, защото живееш "на село", за Мецан е по-малко обяснимо, защото живее до спирка на метрото. Но няма да влизам пак в безсмислена дискусия какво трябва или не трябва, когато направят половин София (вътрешния ринг) зона, нешата така или ианче ще се променят.

По повод работата - Гери, не знам защо бъркаш проектант с общак на строежа. Как ще са ти натежали краката, когато при умствената работа ти е натежала главата, а краката са се схванали от седенето пред компютъра и искат малко да бъдат разходени. И понеже имам достатъчно наблюдения над проектантите, мога да ти кажа, че след 10 часа бачкане, за да предадеш проекта навреме, е по-приятно да минеш през парка с колелото, отколкото да се качиш на колата, да влезеш в задръстването и да се чудиш кое първо да гледаш и внимаваш от хаоса на пътя.  

Колкот до намеците и откритите квалификации - Гери, не мисля, че имаш информацията и познанията да оценяваш кой колко и как работи. И за Мецан се отнася. Виждам, че доста други освен мен са ви казали същото, но това едва ли ще промени нещо. С което аз лично приключвам темата.

И да се върна на темата, явно жена ще оправя бъркотията в UK. Новият PM, до колкото разбрах, ще го избират през септември. До тогава се съмнявам да има някакво съществено развитие по темата Brexit.

Жена ще е, но през септември ще стане ясно дали Мей или Ледсъм. Оказа се, че торите променили правилата си преди време и сега членовете на партията ще гласуват по пощата коя от двете да стане ПМ - с обикновнео мнозинство. Логистиката на този вот май още не е съвсем ясна. Последното, което четох, е, че Ледсъм имала подкрепата на членската маса, а Мей - на парламентаристите. Но дали е така, ще се разбере в началото на спетември.
Този брекзит, май няма да бъде признат…  Confused

Това пък какво значи?

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 10:24 от Анонимен

# 2 543
Умората и напрежението на хората не зависи от работата!
Факторите, които уморяват хората са от съвсем друго естество.
Сега всички го наричат СТРЕС, но под стрес разбирайте неспособността на Държавата да контролира и да защитава гражданите си.
Понеже съм с богат жизнен опит- ще споделя част от него, за да подплатя думите си.
............................
1. Работила съм по 8часа -тежък труд, но в условия на спокойна икономическа и политическа среда. Планувана работа за години напред, сигурни доходи и работа, стриктен контрол за спазване на условията на труд, високи стимули, възможности за развитие и образование в различни сфери...  и пр...спокоен живот...
След такава смяна, излизаш  не преуморен и имаш сили дори да прекопаеш градината, да отидеш където пожелаеш- кино, спорт, вила, градина, гости...
--------------------
2. Работих в частна фирма в офис - айляк, почти символично присъствие...съпоставяйки с други заемани през живота ми длъжности. Висока заплата, комфорт, социал , дори лично ме прибираха в къщи с Джип. 
Атмосферата, която шефката обаче създаваше, можеше да отрови всички "мишки" в квартала.  Спечена работа.  nnnuu Прибирах се изтощена в къщи, нямах желание за нищо, камоли за фитнес или секс... Енергийно бях изцедена и изстискана като- прани гащи... но парфюмирани, омекотени и яко колосани с ръбове даже, долни гащи... Embarassed
---------------------------
3. Работих във фирма с печенки- Шефа, енергичен и усмихнат, коректен с нас. Бачкахме здраво и с удоволствие. Много смях и доволни всички.  Е отпуски няма, както и кодекс...ама беше весело поне... 
------------------------------
4.Работих в офис самостоятелно- Добър, коректен шеф. Добра заплата и условия на труд, атмосфера нормална-работна.  Имах енергия да обърна света, до работно време и след него.
Та това е приятели,
НАСТРОЕНИЕТО и желанието за движение, много зависи от условията на живот и най-вече от настроението на  шефа в работата и дали единия ташак поне, не му е в менгемето на НАП.... Laughing
Ако и двата са там...не ми говорете за готин Шеф-   няма такъв... Joy

сори....темата....и без това англичаните все са на далавера със или без  ЕС...

# 2 544
Освен дето точка 1 ти е пълна глупост (по останалите точки мога до голяма степен да се съглася), ами си и използвала думи, дето аз ако ги напиша, моментално ще получа предупреждение от модератора, изтриване на поста и предупреждение за бан.

А пък че жалиш по комунизма много отдавна го разбрахме във всички теми, в които сме се радвали на участието ти. Жали си, но не мога да ти съчувствам - аз съм щастлив от факта, че нито комунизмът, нито влиянието и ролята на Русия няма да се върнат. Няма да се върнат, ще трябва да свикнеш.

# 2 545
  • Куциндрел
Кога темата се обърна от - "Ша бЕгат ли англичаните от Европата" на "Как е работила Гина през вековете"?

# 2 546
Кога темата се обърна от - "Ша бЕгат ли англичаните от Европата"

Че те в Европа са били точно ...кога?
 Аз бих го прочела така: "Отърва ли се Европа най-сетне от тези претенциозни и разглезени, свикнали на лек живот и удобства, кралски мамини синчета?"

По повод работата - Гери, не знам защо бъркаш проектант с общак на строежа. Как ще са ти натежали краката, когато при умствената работа ти е натежала главата, а краката са се схванали от седенето пред компютъра и искат малко да бъдат разходени. И понеже имам достатъчно наблюдения над проектантите, мога да ти кажа, че след 10 часа бачкане, за да предадеш проекта навреме, е по-приятно да минеш през парка с колелото.
О не. Не бъркам. Нервното изтощение е до такава степен гнусно, че наистина нямаш сили за колело през парка. Пробвала съм го, повярвай ми. Сега си регулирам работата по-добре. Но съм имала години, когато така те засипват, че после само да станеш от компа и да се довлечеш до леглото и да легнеш облечен е било нечовешко усилие...

Сега имам сили за колело през парка вече, и за кънки, и за бира и за форум,  защото съм старо куче, вземам по-леката работа-отбирам си, така да се каже, а и вече зная всички номера и рядко могат да ме изненадат, което пести много сили.

# 2 547
Мецане, Мецанееее ,
братле...  не мога да повярвам, че се превърна в заядлива съфорумка.
Кажи един път за себе си, без да даваш оценки.  
 Не си мисли, че хората са прости и трябва ТИ да си в ролята на г-жа Добринкова.
Това са неоспорими факти от живия живот- МОЙ. Теб те няма там. Кажи си своите неща, твоите мисли, ако са останали, без да се заяждаш ...
-------------------------
Въздържах се днес в друга тема да коментирам говореята ти за Франция и Германия...  Joy Joy Joy
 Въй, Въй...  doh Щях да умра ..в тема за Европейското по футбол - едните пък другите в полит/куртурен сблъсък -  Joy  

АМА ТЕ ПРИЗНАВАМ за резултата!!!  bowuu  Подкрепих те и аз.../дано да си спомняш  Heart Eyes/ още преди мача. Само и единствено в твоя ЧЕСТ, за да плачем или се радваме днес ЗАЕДНО!   Peace
Но ...виждам, че с агресивни и репресиращи хора, трудно се общува и се градят мостове....  Hug а как искам да сме приятели...   Hug

Оставям...да сЪ радваш на Бирата и медийния ти комфорт днес, след победата на Франция.  cheers
При жените цикъла е макс 7 дни...моля те съобрази се с дните!!!  
Да не си забременял и да ти играят хормоните?  EFP stork-boy stork-girl 1stroller
Ах ти ....нищо не казваш...?  Wink
------------------------------------------
Кога темата се обърна от - "Ша бЕгат ли англичаните от Европата" на "Как е работила Гина през вековете"?

Откак Европа взе да кара колело  в темата...

# 2 548
  • Куциндрел
Кога темата се обърна от - "Ша бЕгат ли англичаните от Европата"

Че те в Европа са били точно ...кога?
 Аз бих го прочела така: "Отърва ли се Европа най-сетне от тези претенциозни и разглезени, свикнали на лек живот и удобства, кралски мамини синчета?"

Ми към Европа се водят.... А Европа от Англия няма да се отърве, нЕма начин.

# 2 549
Току-що слушах Каролев и Хърсев при Димитър Цонев. Каролев каза, че финансовият център на Европа ще продължи да бъде в Лондон, няма да се премести нито във Франкфурт, нито в Париж, и че докато са живи внуците му, европейските финанси ще са в Лондон и че английският език ще става даже още по-важен и със сигурност ще запази позицията си на най-важният език в света. С последното съм съгласен.
И още казаха, че Кристин Лагард не е компетентна, че стрес-тестовете на банките са глупост, сътворена от чиновници. Това Хърсев го каза, също каза, че и немците имат големи проблеми и че са наляти страшно много пари да се спасяват немските банки.
Казаха, че всеки, който говори каквото и да било за Брекзит, е най-малкото много недобросъвестен, тъй като никой не знае какво ще стане и всякакви прогнози са хвърляне на боб. И казаха, че нас няма да ни засегне и да оставим Брекзита на британците, а да си гледаме нашите проблеми и да се помогне на секторите, в които има голям растеж, а вместо да се стимулират, то голямо мрънкане.
Например голямо мрънкане за туризма, каза Каролев, а туризмът расте всяка година с двуцифрен ръст. Също успешен бизнес е аутсорсването, особено в ИТ-сектора и трябват 40000 програмиста, а то ги няма, и е много трудно да се даде "синя карта" на хора извън ЕС, които са необходими на тези компании.

И някак си и от двамата се излъчваше самочувствието, че всички световни финансисти, икономисти, ЕС-ръководители и банки са идиоти и ние сме най-умни и нашите финанси и банки са най-добри. Кой го знае, може пък и така да е.

Общи условия

Активация на акаунт