Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 614
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 640
Еми можело ли е да не отидат български танкове в Чехословакия? Просто не е можело. И все пак ние сигурно сме пратили всичките си 4 танка, докато тези на СССР са били стотиците и тяхното е определящо. Чехите не се сърдят на нас, нито на някой друг от сателитите от Варшавския договор. За сметка на това "любовта" им към любимата ти Русия е силна и неугасваща:) Поляците също много я обичат, както и унгарците.

# 2 641
Еми можело ли е да не отидат български танкове в Чехословакия? Просто не е можело. И все пак ние сигурно сме пратили всичките си 4 танка, докато тези на СССР са били стотиците и тяхното е определящо. Чехите не се сърдят на нас, нито на някой друг от сателитите от Варшавския договор. За сметка на това "любовта" им към любимата ти Русия е силна и неугасваща:) Поляците също много я обичат, както и унгарците.

Да не забравяме, че Румъния  не праща войски в Чехословакия -това е привилегия само на най-верните съюзници  Mr. Green

Е, по същата логика се запитай "можело ли е ОК да не подкрепи САЩ"   Mr. Green Как си представяш 51-ия щат да не подкрепи останалите 50  Mr. Green  Според теб Обама що се скъса да агитира за оставане?

# 2 642
Ами нали ние сме били окупирани от СССР, гък не сме можели да кажем, пък Великобритания - велика, свободна страна, как така е била принудена да подкрепи САЩ?
Пък и в крайна сметка, ако тръгнат чехи да бягат към нас, ще ги приемем. Сегашните бежанци да си ги грижат носителите на демокрация.

# 2 643
  • The QC to be!!!
Както и да го въртим и усукваме, "The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."  Така е ставало, така и ще става, и видяхме в един момент на къде изби парата с този brexit. Това на тях няма да им реши проблемите, нито на останалата част от света.

# 2 644
Baby, в случая коментираме пост на Kikamora, която изразява само собствената си позиция, не тази на ОК.

Докладът Чилкот все пак показва, че ОК в някаква степен признават отговорността си или поне са готови да я потърсят от политика на власт. Всъщност, Блеър каза, че те просто са били послушен съюзник на САЩ. Което по-скоро може да се приеме като търсене на смекчаващо вината обстоятелство,  отколкото като поемане на отговорност.

Но пък да не забравяме българските танкове в Чехословакия. Как беше: "който е безгрешен, нека хвърли първия камък". А и какво ли не прави човек за съюзниците си  Mr. Green

kikamora явно е британска лийвърка с български произход и мненията й са логично следствие от това. Затова мен не ме изненадва отричането на политическата отговорност (то си е типично лийвърско - на тях все друг им е виновен и най-вече източно-европейците), а в чисто човешки план демонстрираното безразличие към съдбата на малтретирани и изнасилени жени.  
Ето ти статията! Още докато видиш заглавието и веднага виждаш едно дебело и мазно MUST! Когато хората молят за помощ използват PLEASE! В случая такова държание е отблъскващо и крайно неприятно за тези, които биха искали да помогнат!  Погледни коментарите под статията и виж как реагират хората!
Лично аз съчувствам на всеки,  докато не ми кажат MUST! Да не говорим, че тези хора с много по различна култура, която е просто несъвместима с нашата! Ако им се помага трябва да е на техен терен, а не да ги взема която и да било държава!
Former ISIS Yazidi sex slave calls upon UK to take in more refugees

http://dailym.ai/29oj9Jv

# 2 645
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Baby, в случая коментираме пост на Kikamora, която изразява само собствената си позиция, не тази на ОК.

Докладът Чилкот все пак показва, че ОК в някаква степен признават отговорността си или поне са готови да я потърсят от политика на власт. Всъщност, Блеър каза, че те просто са били послушен съюзник на САЩ. Което по-скоро може да се приеме като търсене на смекчаващо вината обстоятелство,  отколкото като поемане на отговорност.

Но пък да не забравяме българските танкове в Чехословакия. Как беше: "който е безгрешен, нека хвърли първия камък". А и какво ли не прави човек за съюзниците си  Mr. Green

kikamora явно е британска лийвърка с български произход и мненията й са логично следствие от това. Затова мен не ме изненадва отричането на политическата отговорност (то си е типично лийвърско - на тях все друг им е виновен и най-вече източно-европейците), а в чисто човешки план демонстрираното безразличие към съдбата на малтретирани и изнасилени жени.  
Ето ти статията! Още докато видиш заглавието и веднага виждаш едно дебело и мазно MUST! Когато хората молят за помощ използват PLEASE! В случая такова държание е отблъскващо и крайно неприятно за тези, които биха искали да помогнат!  Погледни коментарите под статията и виж как реагират хората!
Лично аз съчувствам на всеки,  докато не ми кажат MUST! Да не говорим, че тези хора с много по различна култура, която е просто несъвместима с нашата! Ако им се помага трябва да е на техен терен, а не да ги взема която и да било държава!
Former ISIS Yazidi sex slave calls upon UK to take in more refugees

http://dailym.ai/29oj9Jv
Ами трябва да е must! Не може ти да ходиш да палиш на някого къщата, да го изложиш на всичко това и после да искаш да ти се молят! Това ако пък не е върха на животинското, не знам какво би било тогава.

# 2 646
и като ги приберат в Англия, това ще спре ли други жени да бъдат изнасилвани?

# 2 647
Ами ще ги прибирате всичките желаещи, защото преди в Сирия при лошите диктатори например си живееха всички етноси и религии в мир.

# 2 648
Много смислен пост ...

# 2 649
Подкрепям Baby  Peace

И дори и да не бяха отговорни ОК, пак е MUST - за всяко нормално човешко същество. Гордата европейка със славното минало обаче иска да й се молят....

# 2 650
А линията на събитията, водещи до нея, е много повлияна с онова нападение над Ирак - за което самият ЕС не само няма вина, но беше и против.

И единствената държава в Европа, на която всички ние можем да "благодарим" за това, е именно Англия. За САЩ е ясно.

И на себе си може да благодарим, позицията ни не беше съвсем в унисон с европейската.

https://euobserver.com/enlargement/9269
http://www.parliament.bg/bg/ns_acts/ID/11586
http://btvnovinite.bg/article/14637-Jak_Shirak__kritikuva_Bulgar … kskata_kriza.html

Филип Хамънд онзи ден имаше една реплика по повод на Ирак, която според мен много точно обобщава не само британския, но и цялостния европейски глас в НАТО.
"The reality on the ground was that Americans were a much larger contributor to the military effort and were a much larger presence. That should not stop us from expressing an opinion and arguing it forcefully but realpolitik tells me that he who contributes ten times as many troops is going to have significantly larger voice in the decision-making process."

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 20:12 от Vapor

# 2 651

И на себе си може да благодарим, позицията ни не беше съвсем в унисон с европейската.

Не го оспорвам. И въпреки това нашата позиция беше далеч от решаваща в случая.

С нас или без нас, САЩ щяха да нападнат Ирак. Виж, дали щяха да го направят, ако Англия беше срещу това - в това не съм съвсем сигурна.

# 2 652
Аз също останах Shocked от някои коментари. Но под статии за България съм виждала и още по-страшни. Но всъщност откъде това самочувствие, че били помогнали много? По статитика имат 128 хиляди бежанци със статут и молби от 38 878. Швеция (около 9 мил население) е една шепа в сравнение с Англия (65 мил) и има само за 2015 година 163 хиляди молби. Много били пълни, всички тичали при тях, как можело така.. Явно много англичани са забравили, че Кралица Виктория е била официално Императорка на Индия (под която са спадали и Пакистан, Бангладеш и Бурма). А за това как ще прехвърлят вината на ЕС и Източна Европа, не знам.  Simple Smile

Ето я с нейната любима прислуга Абдул Карим:

Скрит текст:

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 20:25 от Ли Лу

# 2 653
Подкрепям Baby  Peace

И дори и да не бяха отговорни ОК, пак е MUST - за всяко нормално човешко същество. Гордата европейка със славното минало обаче иска да й се молят....
Когато искаш помощ от някой как го казваш? Трябва да ми помогнеш или би ли ми помогнал?

# 2 654
Аз също останах Shocked от някои коментари. Но под статии за България съм виждала и още по-страшни. Но всъщност откъде това самочувствие, че били помогнали много? По статитика имат 128 хиляди бежанци със статут и молби от 38 878. Швеция (около 9 мил население) е една шепа в сравнение с Англия (65 мил) и има само за 2015 година 163 хиляди молби. Много били пълни, всички тичали при тях, как можело така.. Явно много англичани са забравили, че Кралица Виктория е била официално Императорка на Индия (под която са спадали и Пакистан, Бангладеш и Бурма). А за това как ще прехвърлят вината на ЕС и Източна Европа, не знам.  Simple Smile
Ако си на лодка, която може да побере само 10 човека, а във водата има 1000 какво ще направиш? Ще качиш колкото можеш и ще потънеш заедно с тях, или ще скочиш и ще оставиш давещите се да се покатерят на лодката, но тъй като са много лодката пак ще потъне и в крайна сметка пак всички ще се издавят....
Та положението в Великобритания е долу горе подобно. Това е малък остров с население над 60 милиона и държавата вече се огъва под натиска на толкова много хора. Великобритания дава всяка година милиарди като помощ за развиващите се държави. За мен помоща трябва да се дава на място и хората да остават по местата си. Не може един малък остров да приема всеки, който е решил, че може да живее на гърба на данъкоплатеца, претендирайки че е жертва на каквото си искате.

Общи условия

Активация на акаунт