Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 618
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 625

По твоята логика всички американци са виновни и трябва да си понесат вината.

Не. Аз съм американски гражданин все пак  Laughing
А, така трябваше да започнеш...Това обяснява всичко.
А съпругът ми е евреин от Иран. Конспирация!  Laughing

# 2 626
Е па то страшна армия направо, 110 човека, от които сигурно половината са готвачи, санитари и шофьори. Чудя се с тази огромна сила как не сме превзели Китай все още.

# 2 627
Ужасна дезинформация, Resolute Support дори не е военна операция. Какво превземане?

Но важният аргумент е, че колкото и да не се иска на някои, реториката на Брекзит не беше реч на омразата и страх от бежанци и бивши колонии, а източноевропейци.

# 2 628
А, значи реч на омразата и ксенофобия не може да е към източноевропейци, плюенето по тях е нещо съвсем логично, очаквано и обяснимо. Но същите тези източноевропейци, особено пък българинЪТ ако каже нещо против друг народ, леле майко какви определения следват...

# 2 629
А, значи реч на омразата и ксенофобия не може да е към източноевропейци, плюенето по тях е нещо съвсем логично, очаквано и обяснимо. Но същите тези източноевропейци, особено пък българинЪТ ако каже нещо против друг народ, леле майко какви определения следват...
Наистина ли това съм написала? Или поантата беше някъде другаде?

# 2 630
А как би определила реториката спрямо източноевропейците по твое мнение?

# 2 631
А как би определила реториката спрямо източноевропейците по твое мнение?
Толкова правдива, колкото и расистките коментари, които присъстват в този форум.
Но имам усещането, че има желание да се спори с някакви миопични стереотипи, които нямат общо с моето мнение или аргументи.

# 2 632
Аха, британците имат просто неправдива реторика /колко софистицирано/, а тук сме расисти и ксенофоби. Защо ли питам.

# 2 633
Аха, британците имат просто неправдива реторика /колко софистицирано/, а тук сме расисти и ксенофоби. Защо ли питам.

Защо ли питаш наистина? Не възприемаш нищо, което съм написала, спориш с някого в главата си.
Аз приключвам.

# 2 634
Като гледам, и други не ти възприеха правилно мненията, а питах, за да се убедя, че добре те разбирам.

# 2 635
Mekosta, темата за отговорността тръгна от този пост:

Вчера попаднах на статия, в която се говореше за жените язиди които са изнасилвани от мюсюлмани и как Великобритания, трябвало да приеме тези жени... По думите на една от потърпевшите... Чудно ми беше защо пък ВБ е длъжна да го прави?

Не мога да повярвам, че жена може да напише това - аз лично бих гласувала България да ги приеме (независимо от факта, че наистина отговорността на ОК за събитията в Близкия изток е несравнимо по-голяма от тази на България, което Нина всъщност иска да каже) и изобщо не ме интересува мнението на ССФ. Защото тук говорим за елементарно състрадание и помощ за жени, пострадали от насилие, в случая и заради вярата си.

И преди да бъда попитана - смятам, че Германия, Швеция или която и да е държава трябва да наказва еднакво строго изнасилванията от мюсюлмани, християни, евреи, будисти, хиндуисти или езичници, бежанци или натурализирани, без значение. Но ако не го прави (независимо дали действително или само в главата на ССФ), това не може да е основание да не бъдат защитени жените от друг етнос или вяра, или цвят на кожата, подложени на насилие. Обратното означава, че с нищо не сме по-различни от озверелите ислямисти с промити мозъци.

По този повод - на какво попаднах:  боен отряд от жени-язидки:

http://bgr.news-front.info/2016/06/27/prviyat-boen-otryad-ot-zhe … ov-za-borba-s-id/

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-iraq-femalefigh … ers-idUSKCN0XV1JS

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 18:06 от Анонимен

# 2 636

Защо ли питаш наистина? Не възприемаш нищо, което съм написала, спориш с някого в главата си.
Аз приключвам.

Не може да го възприеме, защото толкова смешен популизъм и толкова висока доза лицемерие не могат да демонстрират дори нашите политици, а те са майстори, не може да им се отрече. Като не е свикнал човек, спори с някого в главата си, какво да прави....
Иначе е вярно, че англичаните излизат точно защото не искат да приемат и търпят мигранти от Източна Европа. Това е тяхно право, без съмнение.
А що се отнася до това, че избираме и търпим тези управници, хм...ще се види съвсем скоро дали избират и лицемерите в Европа, щото дойде и техния ред да се подменя вота им, както е угодно на някого някъде, да им се натрапва управление, което не искат и после да им се вменява вина, че това е изборът им.
Ама защо ли съм взела да обяснявам? Приключвам и аз.

# 2 637
Но важният аргумент е, че колкото и да не се иска на някои, реториката на Брекзит не беше реч на омразата и страх от бежанци и бивши колонии, а източноевропейци.

Така е.

Но пък и ЕС е доста отслабен - което има повече от една причинно-следствени връзки с Брекзита. И без съмнение бежанската криза е един голям фактор за настоящите проблеми на Европа.

А линията на събитията, водещи до нея, е много повлияна с онова нападение над Ирак - за което самият ЕС не само няма вина, но беше и против.

И единствената държава в Европа, на която всички ние можем да "благодарим" за това, е именно Англия. За САЩ е ясно.

# 2 638
  • The QC to be!!!
Скрит текст:
Mekosta, темата за отговорността тръгна от този пост:

Вчера попаднах на статия, в която се говореше за жените язиди които са изнасилвани от мюсюлмани и как Великобритания, трябвало да приеме тези жени... По думите на една от потърпевшите... Чудно ми беше защо пък ВБ е длъжна да го прави?

Не мога да повярвам, че жена може да напише това - аз лично бих гласувала България да ги приеме (независимо от факта, че наистина отговорността на ОК за събитията в Близкия изток е несравнимо по-голяма от тази на България, което Нина всъщност иска да каже) и изобщо не ме интересува мнението на ССФ.
Защото тук говорим за елементарно състрадание и помощ за жени, пострадали от насилие, в случая и заради вярата си.

Скрит текст:
И преди да бъда попитана - смятам, че Германия, Швеция или която и да е държава трябва да наказва еднакво строго изнасилванията от мюсюлмани, християни, евреи, будисти, хиндуисти или езичници, бежанци или натурализирани, без значение. Но ако не го прави (независимо дали действително или само в главата на ССФ), това не може да е основание да не бъдат защитени жените от друг етнос или вяра, или цвят на кожата, подложени на насилие. Обратното означава, че с нищо не сме по-различни от озверелите ислямисти с промити мозъци.

По този повод - на какво попаднах:  боен отряд от жени-язидки:

http://bgr.news-front.info/2016/06/27/prviyat-boen-otryad-ot-zhe … ov-za-borba-s-id/

http://www.reuters.com/article/us-mideast-crisis-iraq-femalefigh … ers-idUSKCN0XV1JS
Не само заради това. Всички държави които са виновни за разбутването на други държави, сега да поемат отговорност и да не се опитват да се измъкнат. Никой не ги покани да ходят да си сеят "демокрацията", и за това сега да си берат реколтата. Ако на средния иван и петкан това не им харесва, да бяха протестирали преди техните вмирисани зелки управниците бяха пратили бомбите там. Сега за какво протестират?? Не ги искат. Аха, а тогава си мълчахте, и вярвахте, че вярно демокрация се сее…

# 2 639
Baby, в случая коментираме пост на Kikamora, която изразява само собствената си позиция, не тази на ОК.

Докладът Чилкот все пак показва, че ОК в някаква степен признават отговорността си или поне са готови да я потърсят от политика на власт. Всъщност, Блеър каза, че те просто са били послушен съюзник на САЩ. Което по-скоро може да се приеме като търсене на смекчаващо вината обстоятелство,  отколкото като поемане на отговорност.

Но пък да не забравяме българските танкове в Чехословакия. Как беше: "който е безгрешен, нека хвърли първия камък". А и какво ли не прави човек за съюзниците си  Mr. Green

kikamora явно е британска лийвърка с български произход и мненията й са логично следствие от това. Затова мен не ме изненадва отричането на политическата отговорност (то си е типично лийвърско - на тях все друг им е виновен и най-вече източно-европейците), а в чисто човешки план демонстрираното безразличие към съдбата на малтретирани и изнасилени жени.  

Последна редакция: нд, 10 юли 2016, 18:42 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт