Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 473
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 880
На мен пък ми е интересно какво разбира Poppea под понятията "беден район", "слабо развит район" и "английско село"

# 2 881
На мен пък ми е интересно какво разбира Poppea под понятията "беден район", "слабо развит район" и "английско село"

Тези понятия са съотнесени спрямо английската действителност - и подесетвам, не от мен, а от английски анализатори.

Лейди, не се притеснявай - твоето лично височайшо положение на измъкнала се от "българското село" и заживяла в неизмеримо по-хубавото "английско село" е непоклатимо  Laughing

# 2 882
  • MI
Влязох за да видя какво сте писали за Тереза Мей и да коментирам, но като видях как се е развила темата и ми мина желанието. Много грозно. Хайде хубав ден.

# 2 883

Тези понятия са съотнесени спрямо английската действителност - и подесетвам, не от мен, а от английски анализатори.

Лейди, не се притеснявай - твоето лично височайшо положение на измъкнала се от "българското село" и заживяла в неизмеримо по-хубавото "английско село" е непоклатимо  Laughing
Joy bouquet уцели десетката!

# 2 884
Скрит текст:

Лейди, не се притеснявай - твоето лично височайшо положение на измъкнала се от "българското село" и заживяла в неизмеримо по-хубавото "английско село" е непоклатимо  Laughing
Joy bouquet уцели десетката!

E, Vapor нали ти каза, че съм винаги права  Joy

Нели, коментирай де! Ти за първи път ли виждаш грозни сцени в този форум?!  Grinning

# 2 885
  • MI
Нели, коментирай де! Ти за първи път ли виждаш грозни сцени в този форум?!  Grinning

Не е за пръв път, но напоследък съм сменила тактиката за да си щадя нервите - като се стигне до такива нива беж да ме няма.  Simple Smile

# 2 886

Не е за пръв път, но напоследък съм сменила тактиката за да си щадя нервите - като се стигне до такива нива беж да ме няма.  Simple Smile

И това е добър подход  Peace

# 2 887
  • На село (близо до Лондон)
Латински не владея, но го проверих. Можеш ли да синтезираш в 2-3 изречения, като за прост народ, каква е точно твоята позиция, защото от многото плява не се разбира?

Аз моята позиция за това Брексит-а ще се отрази на България и на ЕС как съм я изказала още на стр. 3-4 с превод и даване на линк към достоверен източник (https://www.global-counsel.co.uk/sites/default/files/special-rep … act_of_Brexit.pdf). Страница 30 за България, минимално ще е засегната, освен поради работниците тук в Англия, подобно на Полша.

# 2 888
Латински не владея, но го проверих. Можеш ли да синтезираш в 2-3 изречения, като за прост народ, каква е точно твоята позиция, защото от многото плява не се разбира?

Аз моята позиция за това Брексит-а ще се отрази на България и на ЕС как съм я изказала още на стр. 3-4 с превод и даване на линк към достоверен източник (https://www.global-counsel.co.uk/sites/default/files/special-rep … act_of_Brexit.pdf). Страница 30 за България, минимално ще е засегната, освен поради работниците тук в Англия, подобно на Полша.

GI, разбирам ти питането, но и аз моето мнение съм го казала още в първите страници на темата и не смятах да се повтарям. Последващите ми мнения са отделни нишки на разговора, произтичащи от коментари на отделни потребителки. Склонността ми към изобилие от цитати и линкове е вероятно досадна, но произтича именно от необходимостта да избягам от обвиненията в непознаване на действителността или в bias. Вижда се, че стремежът ми е напразен Simple Smile

Ще опитам да синтезирам все пак: 1) смятам, че след като референдумът все пак е факт (в смисъл, че Камерън заради тясно партиен интерес "разбуди Балрога", по думите на негов съпартиец), този резултат е по-добрият за ЕС от обратния - оставане с малко в ЕС (по-малкото зло) - заради синдрома на изнудвача. 2) смятам, че самите ОК лидери, дори на лийвърите, бяха изненадани и неподготвени за този резултат 3) смятам, че голямата картина на последиците е все още неясна дори за световни анализатори, защото са твърде  много неизвестните, но едно е горе-долу ясно: предстоят тежки преговори, най-вероятно при лимбо-сценарий, с вероятна рецесия в ОК, която ще се отрази на ЕС - може би не с рецесия, но силно намаляване на растежа. Разводът ще е дълъг и сложен. 4) за България последиците ще са най-вече  косвени (отвъд статута на българите в ОК), от афтършоковите вълни.

Като цяло смятам, че и двете страни губят, но ОК губи повече от развода.

Има  и много други аспекти, защото въпросът е достатъчно комплексен - смесица от социални, икономически, политически, демографски, правни аспекти с различна тежест и различна посока на влияние. При това променящи се във времето. Главоблъсканица за всеки, занимаващ се с моделиране и прогнозиране.

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 13:43 от Анонимен

# 2 889
  • На село (близо до Лондон)
Poppea виж сега те разбрах.

Два въпроса има в темата:
1) как Brexit-а ще се на България, тоест никак почти и твоето и мнението от изследването в моя линк съвпадат.

2) Как това ще се отрази на ЕС: твоето мнение е че ЕС ще е по-добре без UK. На експертите от моя линк
е че за ЕС икономика ще е зле (стр 39).
The direct impact on the rest of the EU would also be significant. The export, supply chain, investment and policy interests of many large corporates would be adversely affected, but perhaps the single biggest impact will be on the cost of raising finance in Europe which is likely to increase.

За политиката на ЕС може да е по-добре, тъй като се иска още по-близък съюз за което в Англия няма публична подкепа, както се и видя.

Това как ще се отрази излизането на Англия от ЕС в АНглия е за отделна тема не е във въпроса на тази. Но има хора експерти, които https://woodfordfunds.com/economic-impact-brexit-report/ тук го обсъждат в детайли за различни аспекти: имиграция, търговия и производство, финанси и Ситито, чужди инвестиции и тн
В заключение:
We continue to think that the United Kingdom’s economic prospects are good whether inside or outside the European Union. Britain has pulled ahead of the European Union in recent years, and we expect that gap to widen over the next few years regardless of whether Brexit occurs

# 2 890
GI, по-скоро обратното - на Великобритания ще се отрази икономически, а на ЕС- политически ...
Чакам да го обявят официално, да видим какво ще стане ....

# 2 891
Поне за мен икономическата криза е по-добър вариант от политическата такава.

# 2 892
Remain изобщо не означаваше политическа криза в UK, това  беше най-добрият отговор и за двете страни, сега Британия влиза в рецесия ...

# 2 893
Много е рано да се говори, че влиза в рецесия. Дата за референдума не е измислена случайно да е края на юни. Най-рано след нова година може да се каже накъде вървят нещата.

# 2 894
Даже и Фараж  каза още на другата сутрин, че страната ще влезе в рецесия, но референдумът няма нищо общо, разбира се ... ; )

Общи условия

Активация на акаунт