Хич не знам, не съм му в главата. Но както и ти си писала по-напред, той вътрешно не е аутър. За сметка на това имам чувството, че Мей по душа е лийвърка. Така че, честно казано, не очаквам позицията на страната му да се промени.
Аз мисля, че нито един от тях не е нито аутър, нито инър. Всеки гледа да докопа властта и/или да я задържи, а всичко друго е следствие.
И без да си му в главата мисля, че можеш да направиш educated guess
- позицията се променя според обстоятелствата - вече във властта, ще се бори да я запази и ще я сменя колкото пъти трябва. Мдам, обаче първата работа на Мей беше да се ангажира да активира чл 50 само със съгласието на Стърджън - и мнозина го тълкуват това като "стоп бутон" на Брекзита.
Имам чувство, че ти си в лек когнитивен дисонанс. Очакваш един човек да се държи като идиот, а той не го прави.
Ако това ти е усещането, явно не съм се изразила добре
- очаквала съм всеки политик да се извърта, променя и защитава противоположни гледни точки единствено и само в името на властта. Незавсимо дали е британец, българин или занзибарец. Джонсън ще се държи като идиот само ако трябва, за да остане във властта. И не му пука ни за Брекзит, ни за ОК, ни за хората там, нито пък за хората другаде. Това ми е мнението и съм го казала още в началото на тази тема. А конгитивният ти дисонанс следва от одобрението ти едновременно на Джосън и Путин, а в момента Джосън е против Путин (и за САЩ). Мислех, че е очевидно и не се нуждае от обяснение.