Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 373
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 2 955

Хич не знам, не съм му в главата. Но както и ти си писала по-напред, той вътрешно не е аутър. За сметка на това имам чувството, че Мей по душа е лийвърка. Така че, честно казано, не очаквам позицията на страната му да се промени.

Аз мисля, че нито един от тях не е нито аутър, нито инър. Всеки гледа да докопа властта и/или да я задържи, а всичко друго е следствие.

И без да си му в главата мисля, че можеш да направиш educated guess Wink - позицията се променя според обстоятелствата - вече във властта, ще се бори да я запази и ще я сменя колкото пъти трябва.

Мдам, обаче първата работа на Мей беше да се ангажира да активира чл 50 само със съгласието на Стърджън - и мнозина го тълкуват това като "стоп бутон" на Брекзита.

...
Имам чувство, че ти си в лек когнитивен дисонанс. Очакваш един човек да се държи като идиот, а той не го прави.

Ако това ти е усещането, явно не съм се изразила добре Wink - очаквала съм всеки политик да се извърта, променя и защитава противоположни гледни точки единствено и само в името на властта. Незавсимо дали е британец, българин или занзибарец. Джонсън ще се държи като идиот само ако трябва, за да остане във властта. И не му пука ни за Брекзит, ни за ОК, ни за хората там, нито пък за хората другаде. Това ми е мнението и съм го казала още в началото на тази тема.

А конгитивният ти дисонанс следва от одобрението ти едновременно на Джосън и Путин, а в момента Джосън е против Путин (и за САЩ). Мислех, че е очевидно и не се нуждае от обяснение.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 15:26 от Анонимен

# 2 956
  • На село (близо до Лондон)
Абе то много голяма част от торите не искат да ОК да е част от ЕС, и това не е от вчера или онзи ден. Това е още от 1975 когато Тачър е подписала. Тя, частично и затова си е отишла, както и Мейджър, както и сега Дейвид.
Така че и Мей не е от привържениците на ЕС. А това че БОрис не е идиот е сигурно, пак казвам беше много успешен кмет на Лондон за два мандата. Градът много се подобри. Сега той като външен министър ще е дипломатичен и ще следва линията за да свърши добра работа.

Шотлания е част от ОК, имаха референдум миналата година гласуваха да останат. За да има нов референдум трябва Мей да се съгласи, а тя при срещата си със Сърджън е казала няма да има нов референдум, но бла-бла ще ги включи от близко в преговорите.

# 2 957
Мдам, обаче първата работа на Мей беше да се ангажира да активира чл 50 само със съгласието на Стърджън - и мнозина го тълкуват това като "стоп бутон" на Брекзита.

Предлагам да изчакаме. И не, информираното ми предположение не съвпада с твоето.

# 2 958
И не, информираното ми предположение не съвпада с твоето.

Е, щом не съвпада, какво е тогава? Че Джонсън няма да си сменя мнението, за да остане във властта, така ли?  

# 2 959
А конгитивният ти дисонанс следва от одобрението ти едновременно на Джосън и Путин, а в момента Джосън е против Путин (и за САЩ). Мислех, че е очевидно и не се нуждае от обяснение.

Тук явно имаме разминаване. Харесвам като поведение и Британия, и Русия, които доста последователно отстояват собственото си пространство. Не намирам нищо странно в това, че интересите им си противоречат - почти винаги е било така.

Не отричам на никого правото да си сменя мнението - има такива, които го сменят, съобразно променящата се обстановка и здравия разум. Има такива, които го сменят само и само, за да останат във властта /мисля, че това не е лесно осъществимо, но все пак е възможно да успеят временно да се закрепят/. Има такива, които застъпват един път, после го сменят, но това не променя крайната им цел /която допускам, че освен чисто лични амбиции, може да включва и някаква по-общи принципни възгледи/ - защото пътищата са много и не се знае в кой момент кой е най-удачният.
Не знам от кои е Джонсън, но имам чувството, че виждаш нещата само в крайности.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 15:54 от Vapor

# 2 960
е следва линията за да свърши добра работа.

Шотлания е част от ОК, имаха референдум миналата година гласуваха да останат. За да има нов референдум трябва Мей да се съгласи, а тя при срещата си със Сърджън е казала няма да има нов референдум, но бла-бла ще ги включи от близко в преговорите.
Ами казала  била Мей че няма да разрешавала, щото е ясно че Шотландия вече е настроена на излизане от ОК.  И шотландците ще си го преместят в другата...поличка... Mr. Green
Това е и една от причините Мей да бави и да бави и ако може да пълзят към изхода по-бавно и от костенурка, та барем избегнат втория референдум, който ако Стърджън реши да проведе Мей ще е последната която ще може да я спре... Mr. Green

Станаха за смях бритишите и сега ще се види нагледно и пред всички що е то да напуснеш ЕС и да останеш сам със себе си, а освен това и с малко пари... Wink

# 2 961
Да, ама всички ще станем още повече периферия на Германия, както и в момента. Да не мислиш, че на германците им пука за нас. Ти защо се махна оттам? Защото, макар и да си по-умна от тях и да им говориш гадния език, пак не те приемаха за равна, нали. Не че знам така ли е, но така си мисля, че е било.

# 2 962
Vapor, разбирам - както и в тезата за "наказанието на Англия от ЕС", цялата ти постановка се гради на недефинирани и поради това обтекаеми и трудни за дискутиране тези.  Не ми се навлиза в спор относно това как Англия си отстоява пространството по отношение на САЩ именно поради това. Англия не може да бъде сравнявана с Русия в това отношение, по мое мнение - но ти си знаеш.

Струва ми се трудно човек едновременно да е русофил, англофил и българофил (и трите си ги заявявала), но човешките възможности явно са необятни Simple Smile  

Специално за Джонсън - за мен лично е просто поредният умен алчен за власт представител на upper middle class. И ще си сменя мнението както му изнася. Но пък всеки е свободен да вижда в него герой, клоун или мъдър човек - който както.

# 2 963
Струва ми се трудно човек едновременно да е русофил, англофил и българофил (и трите си ги заявявала), но човешките възможности явно са необятни Simple Smile  

Остави, и европофил съм /също съм го заявявала/. Това не пречи да мисля, че всяка страна си има място и път, който е най-добър за нея и да не се тормозя, ако го следва. Нито значи, че настоящата форма на ЕС ми харесва.

Наказанието на Англия от ЕС, за което не говоря само аз, а доста политици призовават да не се прави - значи има такава опция, - ако трябва да го дефинирам, вероятно ще е "да позволиш политическите интереси /съхраняване на общността в тази й форма/  да надделеят над икономическите /възможно най-изгодно за двете засегнати страни икономическо сътрудничество/".

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 17:33 от Vapor

# 2 964
Да, ама всички ще станем още повече периферия на Германия, както и в момента. Да не мислиш, че на германците им пука за нас. Ти защо се махна оттам? Защото, макар и да си по-умна от тях и да им говориш гадния език, пак не те приемаха за равна, нали. Не че знам така ли е, но така си мисля, че е било.
Че защо на германците пък трябва да им пука за нас? На нас пукало ли ни е за тях? А пък за бритишите ми пука още по-малко, даже предпочитам да се махат, защото те винаги са толерирали Гърция пред нас и нашите интереси са в момента противоположни на интересите на Британия.
Така че ако гледам от личната си изгода предпочитам Британия да се разпадне, Шотландия и Сев Ирландия да се "освободят", а периферията на Германия ме устройва много повече от всичките останали алтернативи. във всеки случай Кралството не ни е допускало никога в "периферията" си даже напротив.
 Пък и историята показа, че нямаме дупе, а и възможност, също и късмет да се борим сами. Само Стамболов е пробвал и се видя как свърши.

А от Германия се махнах, защото мразя да се натискам там, където не ме искат. Даже не искам и да им се доказвам, за да ме приемат. Предпочитам да ми дадат парите си и да си ги вложа тук, където ми е кеф, въпреки всичко.

Последна редакция: вт, 19 юли 2016, 17:36 от weissbier

# 2 965
Ама защо не те искат, а искат всякакви араби и негри?!?!
За Британия си права, че винаги е била против нас и е подкрепяла Гърция, само не ми е много ясно защо в момента интересите ни да са противоположни. Британия не е Русия все пак, нито Гърция.

# 2 966
За Британия си права, че винаги е била против нас и е подкрепяла Гърция, само не ми е много ясно защо в момента интересите ни да са противоположни. Британия не е Русия все пак, нито Гърция.

Аз Герри я разбирам, защо са ни противоположни интересите. Ако се върви към напълно обединена Европа - интересите ни са противоположни. Ако се върви към чисто и единствено икономически съюз, зона за свободна търговия -  интересите ни вероятно биха съвпадали.

# 2 967
Ама защо не те искат, а искат всякакви араби и негри?!?!
На Британия няма да и мигне окото да ни даде курбан на Русия.

Не съм убедена, че немците искат араби и негри. Използват ги за политическите игрички, но за обществото им и за икономиката им тези хора са напълно излишни, даже са им в тежест.
Ти какво искаш да направят? Да ги бият и гонят ли? Нека другите да почнат да ги гонят, пък немците да са антифашистите този път, защо не а? Laughing Нека си сменят малко ролите пък, за разнообразие...няма лошо според мен.
 Аз съм за!

Пък се видя, че британците предпочитат пакистанци пред нас. Ти кво си се затъжил за тях, като веднага те заменят за някой от бившите си колонии... Mr. Green

# 2 968

Не съм убедена, че немците искат араби и негри. Използват ги за политическите игрички, но за обществото им и за икономиката им тези хора са напълно излишни, даже са им в тежест.
Ти какво искаш да направят? Да ги бият и гонят ли? Нека другите да почнат да ги гонят, пък немците да са антифашистите този път, защо не а? Laughing Нека си сменят малко ролите пък, за разнообразие...няма лошо според мен.
 Аз съм за!

Уникално разсъждение ...като хъш в кръчма . Нека, нека немците да са мазохистите, нека хранят , нека страдат но този път те няма да са "лошите", които ще гонят и бият ...егати , клиничната картина ...която ще им изяде главите . Но да философстваш когато си тук в бг и крещиш Германия е  велика е лесно ,
...какъв замах, какво мислене ....

# 2 969
Нека, нека немците да са мазохистите, нека хранят , нека страдат но този път те няма да са "лошите", които ще гонят и бият ...егати , клиничната картина ...която ще им изяде главите .
Аз като ги видях последния път немците хич не ми изглеждаха мазохисти. Доста добре си я карат, да ти
кажа

Общи условия

Активация на акаунт