Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 236
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 3 240
И не се съмнявам, че и след 20 години Путин пак ще е върховен лидер в Русия Grinning

О, никакво съмнение няма. Ще е на 86 години, ако е жив още. Laughing

# 3 241
И не се съмнявам, че и след 20 години Путин пак ще е върховен лидер в Русия Grinning

Най-вероятно ще жив и нищо не му пречи да управлява на 86 години. Грижи се добре за себе си, в отлична форма е, а здравеопазването напредва и продължителността на живота се увеличава - поне за тези, които могат да си позволят топ-здравни услуги. А и е достатъчно умен да си осигури резервни варианти, някои по-млади клонинги на Медведев, например.

# 3 242

Да, след 20 години, когато Путин е победил ЕС, тогава ще може да напише свой вариант на историята за Брекзита, а ти ще ни го прочетеш тука като правилния.

Тази обсесия от Путин/Русия всъщност е стара като първия референдум /като минимум/.
Там са ги плашили, че една от алтернативите на Общия пазар е зли сили да направят Британия комунистическа и част от Съветския блок.
Тук може да се видят интересни материали от двете кампании /за и против/ през 1975-та.
https://digital.library.lse.ac.uk/collections/brexit/1975

Аз обаче не виждам опция Путин да победи ЕС. По-скоро имах предвид, че за икономическите последствия за ОК е разумно да се съди след 20-тина години.

# 3 243
Ами те някога може и да са били прави Wink Де сега да имаше кой да ги уплаши със същото Grinning

Не мисля, че е обсесия, просто гледам кой има най-голяма изгода от това. Не че няма и вътрешни сили в ОК, които имат изгода. И двата потока са станали естествени съюзници и са се обединили, и всеки е дал своята парична лепта за общата цел.

За икономическите последици за след 20 години изобщо не мисля, че ще може да съдим дали са резултат от Брекзит или не. 1) има прекалено много променливи, които да им влияят извън него и 2) 20 години са прекалено дълъг период и най-вероятно ще се появят и нови променливи, а сегашните ще се променят. Освен всичко друго, няма да сме проиграли варианта без Брекзит да видим дали пък нямаше да са по-добри резултатите им след 20 години, ако бяха останали. Изобщо това е несъстоятелно като теза.

Но ми харесва социалистическия ти оптимизъм - другари, нека изтърпим дефицита и немотията сега в името на светлото социалистическо бъдеще след 20 години Wink Аз вече съм го играла това, но британците тепърва ще го играят.

# 3 244
Ами те някога може и да са били прави Wink Де сега да имаше кой да ги уплаши със същото Grinning

Не мисля, че е обсесия, просто гледам кой има най-голяма изгода от това. Не че няма и вътрешни сили в ОК, които имат изгода. И двата потока са станали естествени съюзници и са се обединили, и всеки е дал своята парична лепта за общата цел.

Мен, ако питаш всъщност в дългосрочен план е изгодно и за ЕС /като нищо даже може да се окаже най-големият печеливш/. Но не мисля, че е дал своята лепта. А до изтърпяване на немотия не мисля, че ще се стигне /каквото и да се разбира под немотия, свързана именно с Брекзита/.

ПП Не знам дали са били прави - те са обещавали, че и ЕС законодателството почти до хич няма да ги бърка, но като гледаме от сегашна гледна точка, не е точно така. Времената се променят.

# 3 245

Мен, ако питаш всъщност в дългосрочен план е изгодно и за ЕС /като нищо даже може да се окаже най-големият печеливш/. Но не мисля, че е дал своята лепта. А до изтърпяване на немотия не мисля, че ще се стигне.

ПП Не знам дали са били прави - те са обещавали, че и ЕС законодателството почти до хич няма да ги бърка, но като гледаме от сегашна гледна точка, не е точно така. Времената се променят.

Прави са били, че СССР им е бил хвърлил око Simple Smile, само че ядреният паритет е осуетил плановете.
Това с "немотията"  беше алегория, а ти го прие буквално Simple Smile Но принципът е същият, призив да си свалят стандарта сега в името на бъдещо увеличаване на стандарта.
Ами всъщност си е точно така, с нищо не ги е бъркало, след като масово нямаха никаква идея за какво въсщност гласуват и решиха да търсят какво е ЕС в деня след реферрндума. В ОК масово не усещаха изобщо, че са в ЕС, освен по броя на поляците, които всъщност са многократно по-малко от имигрантите от други страни и просто бяха използвани за лийв кампанията.  И излизането им няма да намали броя на имигрантите съществено, просто защото те не са от ЕС, а излзиането няма да се отрази на имигрантите от трети страни - те все така ще си влизат, дали по старата, дали по новата система, все тая.

# 3 246
В ОК масово не усещаха изобщо, че са в ЕС, освен по броя на поляците, които всъщност са многократно по-малко от имигрантите от други страни и просто бяха използвани за лийв кампанията. 

Ако това е единственото последствие, което може нагледно да оцениш след 40 години, значи може би има някакъв резон да си обърнеш вота.

# 3 247
В ОК масово не усещаха изобщо, че са в ЕС, освен по броя на поляците, които всъщност са многократно по-малко от имигрантите от други страни и просто бяха използвани за лийв кампанията.  

Ако това е единственото последствие, което може нагледно да оцениш след 40 години, значи може би има някакъв резон да си обърнеш вота.
Говоря за (предполагаемо) отрицателните последици - в аспекта на бъркането в законодателството, което им било обещано  и което всъщност е било изпълнено като обещание.
Положителните лесно се виждат като погледнеш икономическото развитие на ОК от влизането до референдума 2016. Което, обаче, на ежедневно ниво се приема за даденост или за заслуга само на ОК. Лийвърите всъщност им го обясниха в кампанията си, че са икономически добре благодарение общия пазар и заради четирите свободи (парадоскално, в икономичекси аспект те имаха полза от същите тези поляци),  но съзнателно ги заблудиха, че излизането  ще им запази всички тези положителни  последици, като елиминира (предполагаемо) отрицателните (предполагаемо, защото бяха представени като такива). Прословутото cherry picking. Което просто няма как да стане, затова и казах, че лийв кампанията беше основана на откровени лъжи.
Затова и римейнърите продължават да твърдят и са прави,  че най-добрата възможна сделка е оставане в ЕС, всичко друго е влошаване на ситуацията на ОК. 

# 3 248
  • постоянно
Русия фалира ли вече , да питам аз ?!?!?! Joy

# 3 249
Положителните лесно се виждат като погледнеш икономическото развитие на ОК от влизането до референдума 2016.

За икономическите последици за след 20 години изобщо не мисля, че ще може да съдим дали са резултат от Брекзит или не. 1) има прекалено много променливи, които да им влияят извън него и 2) 20 години са прекалено дълъг период и най-вероятно ще се появят и нови променливи, а сегашните ще се променят. Освен всичко друго, няма да сме проиграли варианта без Брекзит да видим дали пък нямаше да са по-добри резултатите им след 20 години, ако бяха останали. Изобщо това е несъстоятелно като теза.

Не знам - като се замисля, може да си права - 40 години са прекалено дълъг период, има много променливи, а и не сме проиграли варианта, ако не бяха останали в ОП. Изобщо това е несъстоятелно като теза.

ПП Между другото предимството на европейското законодателство над местното мисля, че е заложено в договорите още преди ОК да се присъдини изобщо. Така че в известен смисъл това за "хич няма да ги бърка" априори си е чиста лъжа.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 16:49 от Vapor

# 3 250

Не знам - като се замисля, може да си права - 40 години са прекалено дълъг период, има много променливи, а и не сме проиграли варианта, ако не бяха останали в ОП. Изобщо това е несъстоятелно като теза.

ПП Между другото предимството на европейското законодателство над местното мисля, че е заложено в договорите още преди ОК да се присъдини изобщо. Така че в известен смисъл това за "хич няма да ги бърка" априори си е чиста лъжа.
По метода: не мисля, че паралелът между процеса от 1972 до 2016 и този от 2019 до 2059 е удачен заради много ускорената динамика на процесите на развитие сега в сравнение с преди 40 години и много усложнената геополитическа обстановка - преди 40 години е бил двуполюсен модел с ясно изразени центове, сега е многополюсен с постоянно шифтване на центрове. В икономически аспект същото важи. Затова и според мен е неприложима същата логика, просто светът е много по-сложен сега от преди 40 години, а след 40 ще бъде още по сложен от сега, най-вероятно.  
По емпириката: и брекзитърите смятат, че ЕС им е донесъл икономически просперитет, затова искат да си го запазят и след излизане (някой ги излъга, че е възможно),  и римейнърите смятат, затова не искат да излизат, та може да обобщим, че целокупния ОК народ смята така - така смятат и в ЕС.  Те затова и в парламента гласуваха амендмънта да не излиза с но дийл, защото искат да си запазят именно икономическите придобивки. Chery picking искат, което само показва, че и двата лагера са наясно с икономическите предимства - нищо че ти ги оспорваш.
Предимство на европейското законодателство не означава непременно промяна на местното, при положение, че ОК има сериозен глас в ЕС и при при всички опт-аутс, на които се радваше ОК в ЕС. Та не мисля, че е било лъжа.

И понеже знам, че демагогията ти е най-силната страна, не мисля повече да дискутирам с теб очевидни неща.

Последна редакция: пт, 01 фев 2019, 17:52 от Анонимен

# 3 251

И понеже знам, че демагогията ти е най-силната страна, не мисля повече да дискутирам с теб очевидни неща.

Всеки си излага гледната точка няма лошо. Аз, между другото, изобщо не споря, че нещо в определен момент може да е било изгодно /без да сравнявам повече или по-малко в сравнение с нещо друго/. Това не значи, че ще е изгодно завинаги или че няма по-добри опции /по-добри в различни отношения/ - защото динамиката и условията се променят. В общи линии може само да наблюдаваме, на мен са ми странни само крайните съждения от неизвестно каква позиция.

# 3 252
  • Bristol
На някои им промиват мозъците и манипулират мнението с емигрантите, на други с Путин 😜

Минало неопределено време отпаднало ли е вече от българския език или някои от пишещите в темата дълго време са живели и работели в ОК, активно са били комуникирали с британци от различни среди и сега споделят личен опит и впечатления 🤔

# 3 253

Най-вероятно ще жив и нищо не му пречи да управлява на 86 години. Грижи се добре за себе си, в отлична форма е, а здравеопазването напредва и продължителността на живота се увеличава - поне за тези, които могат да си позволят топ-здравни услуги. А и е достатъчно умен да си осигури резервни варианти, някои по-млади клонинги на Медведев, например.

Получи ли вече съветско, пардон, руско гражданство?

# 3 254

Получи ли вече съветско, пардон, руско гражданство?
Ъ?
Хубаво е преди да пишеш, първо да четеш Wink

Общи условия

Активация на акаунт