Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 212
  • 3 540
  •   2
Отговори
# 3 270
  • В планината / На морето
Днес дъщеря  ми която завърши там университет и работи там сподели ,че  доста нейни колеги европейци са си подали молбите за напускане.А що се отнася за живота там никак не е лек.С тия високи наеми,транспорт а за климата нямам думи супер депресиращ.Ако падне паунда едва ли някои ще остане там да работи.Така ,че хич не ми хвалете Англия .
А накъде потеглят ? То вече къде ли е хубаво, ония "елитните " отгоре, разбъркаха и развалиха целия свят ... и продължават..

# 3 271
  • ENGLAND
Защо да се връщат? Във темата за живеещи във Великобритания, някои са писали, че вече са получили settled.В темата "Студенти в UK" всъщност.

Сетъла не ти прави живота по-добър, с него или без отношението към източноевропейците няма да се подобри. Като живееща тук доста години все си повтарям, че поне аз имам избор, а и семейството ми покрай мен. И наистина това, което ние, живеещите в Англия, виждаме и оценяме случващото се в момента по съвсем различен начин от българите в България. А и Брексита афектира на нас най-вече. Мен не ме интересуват всичките им политически игрички и сметки, но това което става в момента с всички обикновени работещи хора тук не може да се каже, че е нормално за една супер развита страна за каквато се мисли Великобритания.

# 3 272
  • Оптимист по принуда
. Големият и семейството му ще си изкарат по-късно /те са от повече от 10 години там/, тъй като нямат паспорти.
Могат да кандидатстват и само с лк.

# 3 273
  • София
но това което става в момента с всички обикновени работещи хора тук не може да се каже, че е нормално за една супер развита страна за каквато се мисли Великобритания.
Става много неприятно вече, да.

След като е неприятно - винаги може да си тръгнете. Има достатъчно други по-приятни и удобни места за живеене? Дори и в България не е толкова апокалиптично положението.  Едва ли сте вързани там. Радвам се, че дъщеря ми и гаджето и се осъзнаха на време и напуснаха острова преди референдума. Като не ме  послуша преди да тръгне за там от любов, поне на място видя колко са ограничени и изостанали.
Мои познати си продават къщата с ипотека, приключват и до месец ще са си тук.  Излизат на печалба засега.

# 3 274
  • Оптимист по принуда
Браво на тях.

# 3 275
  • В планината / На морето
хубаво ще е ако всички си дойдат в България

# 3 276
Хубаво е да си дойдат по принцип, обаче нискоквалифицираните хора, които там печелят "прилично" - тук ще мизерстват, въпреки ниските цени, наеми, данъци и такси.
Специалистите и тук вече са търсени много и повечето са горе-долу заплатени.

# 3 277
..но това което става в момента с всички обикновени работещи хора тук не може да се каже, че е нормално за една супер развита страна за каквато се мисли Великобритания.
Би ли разказала малко повече за това, какво имаш предвид.

# 3 278
# 3 279
  • постоянно
Аз не разбирам  , защо сме толкова “ злобни “ и лошо настроени  към Великобритания в случая ?? В крайна сметка това е тяхно решение като отделна държава ,  защо толкова много искаме да се провалят ???
Наистина не разбирам , защо толкова негативизъм и злорадстване ?
Италия е пред рецесия , Германия и Франция - на ръба . Мисля , че всички имат интерес от преговаряне , като забравим егото си .
😳🙄🤔

# 3 280
Не виждам някой тук да е злобен и лошо настроен към Великобритания, хората коментират реалното положение на нещата. Положението на англичаните не е такова, че да предизиква похвали и възхищение.
И не знам на какъв ръб е Германия, но ако си била там, и сравниш с Англия, не може да не признаеш, че разликата е много голяма и тя не е в полза на Англия. Немците ги удрят в земята и откъм уреденост, и откъм чистота, и откъм стандарт, и въобще във всички аспекти на живота.
Италия няма толкова висок стандарт, но е безкрайно по-приятна страна от Англия и много по-добре се живее там, а за туризъм да не говорим, няма сравнение въобще.

Ти по-добре кажи, защо англичаните са толкова злобни и лошо настроени към българите? Това е по-реалният въпрос. Хайде, може да прибавим - и към румънците и поляците. Това по-добре кажи.

# 3 281
Ааа, европейците, казваш, да си забравят егото, за да стане каквото високомерните британци искат. Интересно. Да си забравят егото те. Сами си го причиняват.
В темата се говори най-вече с факти. Не виждам никъде злоба аз.
Факт е, че ОК сами се прецакаха и продължават. Това няма как да се омекоти или напудри. И за жалост и изход няма към момента.

# 3 282
Хайде аз ще отговоря на Татко Мецан.Британците мразят поляци,българи и румънци,защото им взимали работата.....на полето,като камериерки и все такива ''привлекателни и високо платени'' позиции.Също така сме виснали на социалната им система.Не съм чувала някой от гореизборените нации да живее безплатно с многобройната си челяд в къща за сметка на държавата.Да получава помощи докато се пенсионира.Имаше статия преди 3-4г. за такъв мъж,но той беше от арабски произход. Peace
Нека някой друг също се включи и сподели защо ''великите'' британци силно презират източноевропейците.

# 3 283
  • постоянно
Лошо са настроени по- скоро към правителството си , за това , че не се контролира броят на емигриращите в страната. От там дойде и това усещане за “ не харесване “
Защото когато Полша и Словакия бяха приети се видя най- големият наплив от народ , докато дойде времето и на Бг вече бяха разбрали грешката си , но беше късно . Нямаше как да ни “ третират по различен начин “.  Сложиха някакви ограничения в началото , които после паднаха.
Дори и Англичаните не са толкова  тъпи , че да повярват , че една 6 млн България би променила много нещата . Просто , когато България беше приета , стана “малкия камък “ обърнал каруцата . От там започна да се спелува и спекулира по- често с Българите.
За Англичание е проблем количеството на дошлите .
Защо да не искат повече контрол?  - ето да вземем една Австралия ? Влизаш за работа само , ако си минал дълъг и труден  процес на подбор и класация . Търсят хора само за определени отрасли , в които имат недостиг на кадри. Канада са по същия начин , Америка, Япония ....... листа в дълъг .
Някой писа за различните Българи в чужбина - повярвайте ми , много ( не всички ) от Българите  , които познавам са по- достойни Българи , отколкото ги оприличавате . Събират се , танцуват народни танци пред всякаква публика , обикалят Бг , веейки БГ знаме , има Бг училища , които изцяло се финансират от родители и дарители, организират се благотворителни мероприятия за каузи в БГ . Говорят за Бг с гордост !
Обидно е , когато ги класифицираме като втора ръка Българи . Недейте !

# 3 284
Не са определяни като втора ръка, а като високомерни и смятащи се за повече от сънародниците си в БГ. Пак казвам, не всички, някои. Един от трима все ще се намери да пусне някой снобски коментар.
Уточнявам, че наблюденията ми са за образовани хора, работещи и справящи се доста добре в чужбина. При необразованите гурбетчии какво е само мога да гадая, но вероятно е още по-зле. Простият човек няма задръжки и се възгордява още по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт