Какво ще стане след Brexit? Как мислите, че ще ни се отрази на нас и на ЕС?

• 280 197
  • 3 540
  •   1
Отговори
# 3 300
  • Bristol
Опит за отделяне на Ирландия и Шотландия, но шансовете за обединяване на двете Ирландии, според мен, са много нищожни. Точно само споменаването за обединяване, може би ще предизвика размирици. Но може и да греша.

# 3 301
И аз мисля, че обединението е трудно, защото в Северна Ирландия има големи  фракции протестанти-юнионисти, които хич не са за пренебрегване и ще драпат за оставане в ОК. Ако пък сложат твърда граница католиците пак ще почнат с атентатите. Патова ситуация и сделката с предпазната клауза е най-доброто(макар и не идеално) решение към момента.
Тези хора ще разрушат всичко, градено на  ирландския остров от повече от 20 години, ужас!
В Шотландия е друго: там един референдум и могат да са аут без големи сътресения. Не съм следила скоро ситуацията там, но ЕС не охлади ли Стърджън, че трябва да кандидатства наново като отделна държава?

# 3 302
  • Bristol
Да, трябва да кандидатстват самостоятелно.

# 3 303
Подслушали са някакъв консултант на Мей в лондонски бар:
https://www.mediapool.bg/podslushano-vazmozhno-e-prodalzhitelno- … t-news289796.html

И новините за Брекзит пожълтяха Rolling Eyes

# 3 304
  • В планината / На морето
На мен лично Брекзит няма да ми се отрази, а ЕС губи вноската на ОК която хич не е малка

# 3 305
А какво печели ОК? Не дългосрочно, а предвид текущата тотално непредвидима ситуация? Хаосът явно няма как да бъде избегнат.

# 3 306
  • постоянно
А какво печели ОК? Не дългосрочно, а предвид текущата тотално непредвидима ситуация? Хаосът явно няма как да бъде избегнат.

Хаос -няма . Каквото - такова !

# 3 307
  • В планината / На морето

Хаос -няма . Каквото - такова !

хаос няма и няма да има - медийна кампания е с цел "плашене на гаргите"
както са оцелявали хилядолетия преди ЕС,  така и след ЕС

# 3 308
Скоро ще разберем.

# 3 309
Печелят независимост.
На тях не им се налага да стоят с протегната ръчичка и Меркел да им сипва в шепичката, че да търпят с другата си ръка тя даги чука по главичката и да им налага какво да правят...
То и при борбата на България за независимост е имало "за" и "против", едва ли е било лесно....,но пък сега честваме   22.09 като национален празник....

# 3 310
Независимост, дръжки.
Печелят/печелим хлорирани пилета и ГМО  Twisted Evil
https://www.huffingtonpost.co.uk/entry/watch-us-meat-lobbyists-l … aR0X3dlKZ8uLZtBys

# 3 311
Американските хлорирани пилета не били опасни, твърди германски експерт LaughingLaughingLaughing
https://www.bgfermer.bg/Article/4144998
статията е от 2014г........
явно тези пилета отдавна "летят" из ЕС

# 3 312
Ми яж си ги тогава, аз не съм фен.  Whistling

# 3 313
Не схванах как ЕС те пази да не ядеш такива пилета Laughing

# 3 314
С по-високи стандарти за безопастност от Щатите със сигурност.

Общи условия

Активация на акаунт