Тест за овулация - въпроси / тема 4 /

• 58 142
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
На всяка жена, дори и с най-редовен цикъл, може да се случи цикълът да подрани или да закъснее, поради фактори които могат да му повлияят. Кога ще настъпи цикълът  зависи изцяло от денят на овулацията. Цикълът настъпва около 14 дена след овулация. Така че при овулация на 28ми ден , цикълът ще настъпи приблизително на 42ри ден., или 9 месеца по-късно  Joy  Grinning

# 376
Здравейте! Този месец не можах да направя тестове поредни дни, поради пътуване. Но веднага, щом се върнах (вчера) реших да направя един изостанал, последен от кутийката и взе, че излезе това. Мисля, че е положителен, а и от вчера/онзи ден имах леки придърпвания в единия яйчник, които днес направо преминаха в болка (това, смятам, не е ненормално за ову).
Голям проблем ли е, че не можах да тествам предишните дни? Тоест достоверен ли е резултата от само 1 случаен тест... newsm78 или да направя още един, за да видя какво се случва?
По принцип хем работим за бебе  Embarassed, хем искам и да изследвам прогестерон по други причини, и затова ми е много важно да 'хвана' точната дата.

# 377
  • София
Зайче - теста е положителен. На кой ден от цикъла го направи? Колко дни ти е цикъла обикновено, точен или не.
Принципно е хубаво все пак ако можеш да направиш още 1-2 в следващите дни, но и да не забравиш да оползотворите момента Simple Smile

# 378
 Hug
Благодаря за бързия отговор, ще! Теста се падна на 13-тия ден. Нормално ми е ~ 26 дни, но миналият ми цикъл беше тооооолкова шантав... (подрани ми доста, а О нямаше - надявам се да е било инцидентно, иначе е по-редовен). Ще направя един-два теста обаче, за всеки случай.

# 379
  • София
е този цикъл ако всичко ти е наред, трябва да ти дойде на 28-мия ден или 27-мия, поне така е редно да има 14 дни от О до цикъла.

# 380
  • На север
Днес ми е 18ти ден. Не съм правила тест, защото ми дойде  Shocked Такова нещо никога не ми се е случвало за всичките 19 години с цикъл. Ако ми е подранявало е било максимум 2,3 дена. От друга страна това обяснява защо нямах нито един положителен тест. Явно е била много ранна оволация ако въобще я е имало. Според вас трябва ли да се притеснявам или е нормално?  Confused

# 381
Дори и да не е имало овулация, това не е повод за притеснение. Нормално по учебник се приема че при 12 цикъла, 13тия е без овулация. Притеснително е по скоро дължината на цикъла ти. При 18 дневен цикъл трябва да се консултираш с лекар, това не се приема просто  за леко изменение. Може и да не е нищо особено, на нас жените ни влияят много неща. Но при твоят случай консултацията си е задължителна.

# 382
Днес ми е 18ти ден. Не съм правила тест, защото ми дойде  Shocked Такова нещо никога не ми се е случвало за всичките 19 години с цикъл. Ако ми е подранявало е било максимум 2,3 дена. От друга страна това обяснява защо нямах нито един положителен тест. Явно е била много ранна оволация ако въобще я е имало. Според вас трябва ли да се притеснявам или е нормално?  Confused
Woman in red,
Отиди на лекар. На мен така Октомври 2015 ми дойде през 13 дена и се оказа, че не е цикъл, а просто кървене, предизвикано от миомем възел. Дано при теб си е Ц, простп да си спокойна - посети док според мен.

# 383
  • На север
Woman in red,
Отиди на лекар. На мен така Октомври 2015 ми дойде през 13 дена и се оказа, че не е цикъл, а просто кървене, предизвикано от миомем възел. Дано при теб си е Ц, простп да си спокойна - посети док според мен.

При мен си е цикъл тъй като си имах и болките и всичко. Ще отида на гинеколог тогава.

# 384
И при мвн бешв така - едно към едно с цикъл, просто ми идваше през 13 дена.
Не казвам, че е същото, просто съветвам да отидеш на док да си спокойна.

# 385
  • София
Ако не е имало О този месец, цикъла може да е подранил от това.
Не може О да е била толкова рано.... за да дойде на 18-ти ден, то тя трябва да е на 4-5 ден...

# 386
В четвъртък тестът за О ми беше положителен. Днес бях на лекар и ми каза, че имам фоликул 24мм, който още не се е спукал.

Как да го разбирам, че О още не е настъпила? И в тази ситуация как да продължаваме с опитите?

# 387
Здравейте, момичета! И аз се присъединявам към вас, тъй като вече трети месец правим опити. Или нешо аз не мога да разчета тестовете или има друг проблем. Последният път имах 3 теста положителни и доста се постарахме, но от днес съм в цикъл Sad Доста почетох за тази овулация, но ще се радвам ако дадете и вие мнение за тестовете. Че с тези линии тотално се обърках. Даже сега купих едни дигитални тестове и обикновени и ще ги правя паралелно.

# 388
  • София
pipiiv - това може да означава две неща:
- или че фоликула е задържан, т.е. може и да не се спука вече
- или че се е спукал и това е жълтото тяло, а доктора не е видял добре, те много лесно могат да се объркат.
Каза ли ти лигавицата дали е следовулаторна или предовулаторна (еднослойна или трислойна)?

ellie_bg - не може лесно да се обърка човек, двете линийки на теста трябва да са еднакво наситени, еднакви или тестовата чертичка да е дори по-наситена от контролната. Тогава теста е положителен и до маааксимум 2 дни от този ден ще настъпи О.
Дигиталните са по-лесни защото излизат - или положителни, или отрицателни

# 389
  • София
ellie_bg от къде взе дигитален тест и на каква цена?

Общи условия

Активация на акаунт