Тест за овулация - въпроси / тема 4 /

• 57 634
  • 752
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте отново, аз пак съм пред дилема. Утре вечерта сме на рожден ден и няма да мога да си направя теста, мисля, че е рано за О все още, но въпреки това не искам да изпускам ден и се чудя дали да не го направя утре сутринта... Моля, дайте съвет какво да правя!
Brayda, аз изследвах естрадиол, но ми бяха казали да го направя от 3-ти до 5-ти ден от цикъла, правилно ли е или да го правя след О? И възможно ли е да отида сама в лабораторията и да кажа какво изследване искам? Лекарите, при които ходя нещо им се свидят направленията за изследвания.. Да не говорим, че искам да си пусна уреаплазма, микоплазма и хламидия и направо не знам при кой да ходя да се моля да ми ги назначава!

# 616
  • София
Здравейте ,дами!
Скрит текст:
Ето ме отново.Вече 9 месеца неуспех в бебе правенето.Поне вече не рева на умряло като ми дойде,каточели се успокоих Simple Smile  
За друго обаче пиша тук.Може ли някой да даде някакво мнение по следния проблем.Трети месец си правя тестове ckear.,за Ову...и ВСЕКИ месец едно и също се получава.Отначало втората черта почти я няма,толкова е бледа.После става все по-ярка,последния ден е аха да стигне на цвят контролната,но с една гама по-светла.И когато на следващия ден си направя отново тест вече изобщо я няма втората черта,толкова е бледа,че е трудно да се забележи.Какво трябва да значи това?Първия месец си помислих,че може да е просто някаква грешка,но след това още 2 месеца поред се получи същото.Даже единия беше цяла седмица закъсняла Ову и така и ми се измести цикъла.Но до ден днешен не съм видяла положителен Ову тест.
Изследвай хормоните, може да имаш проблем с О.

Здравейте отново, аз пак съм пред дилема. Утре вечерта сме на рожден ден и няма да мога да си направя теста, мисля, че е рано за О все още, но въпреки това не искам да изпускам ден и се чудя дали да не го направя утре сутринта... Моля, дайте съвет какво да правя!
Brayda, аз изследвах естрадиол, но ми бяха казали да го направя от 3-ти до 5-ти ден от цикъла, правилно ли е или да го правя след О? И възможно ли е да отида сама в лабораторията и да кажа какво изследване искам? Лекарите, при които ходя нещо им се свидят направленията за изследвания.. Да не говорим, че искам да си пусна уреаплазма, микоплазма и хламидия и направо не знам при кой да ходя да се моля да ми ги назначава!
На 3 ден от МЦ се пускат Е2,ЛХ и ФСХ - тълкуват се заедно
1-2 дни преди О. - ЛХ и Е2
7 ден след предполагаема О. - Прогестерон + Е2

Уреаплазма, микоплазма и хламидия /кръвен тест -Иг.А, Иг.М и Иг.Г/ - може да изследваш без направление / те и без това се заплащат/
За уреаплазма и микоплазма  - говори с лабораторията /ще ти дадат тампони, с които се взема материал за посявка/ и с АГ който да ти вземе секрет / ЦС/ с тези тампони, които трябва да се сложат веднага в специална хранителна среда. Всеки АГ може да го направи. Първо се разбери с двете страни.

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 21:41 от denis.

# 617
Здравейте ,дами!
Скрит текст:
Ето ме отново.Вече 9 месеца неуспех в бебе правенето.Поне вече не рева на умряло като ми дойде,каточели се успокоих Simple Smile  
За друго обаче пиша тук.Може ли някой да даде някакво мнение по следния проблем.Трети месец си правя тестове ckear.,за Ову...и ВСЕКИ месец едно и също се получава.Отначало втората черта почти я няма,толкова е бледа.После става все по-ярка,последния ден е аха да стигне на цвят контролната,но с една гама по-светла.И когато на следващия ден си направя отново тест вече изобщо я няма втората черта,толкова е бледа,че е трудно да се забележи.Какво трябва да значи това?Първия месец си помислих,че може да е просто някаква грешка,но след това още 2 месеца поред се получи същото.Даже единия беше цяла седмица закъсняла Ову и така и ми се измести цикъла.Но до ден днешен не съм видяла положителен Ову тест.
Изследвай хормоните, може да имаш проблем с О.

На 3 ден от МЦ се пускат Е2,ЛХ и ФСХ - тълкуват се заедно
1-2 дни преди О. - ЛХ и Е2
7 ден след предполагаема О. - Прогестерон + Е2

Уреаплазма, микоплазма и хламидия /кръвен тест -Иг.А, Иг.М и Иг.Г/ - може да изследваш без направление / те и без това се заплащат/
За уреаплазма и микоплазма  - говори с лабораторията /ще ти дадат тампони, с които се взема материал за посявка/ и с АГ който да ти вземе секрет / ЦС/ с тези тампони, които трябва да се сложат веднага в специална хранителна среда. Всеки АГ може да го направи. Първо се разбери с двете страни.
Възможно ли е?След като явно констатира покачване на хормона?А има ли вариант пикът да настъпва няколко часа след теста и реално да го изпускам като си правя следващия чак след 24 часа?

# 618
  • София
Възможно ли е?След като явно констатира покачване на хормона?А има ли вариант пикът да настъпва няколко часа след теста и реално да го изпускам като си правя следващия чак след 24 часа?
Възможно е - теста за О. дори не ти гарантира, че ще има О., само ти посочва кога може да бъде.
Ако всичко е наред с МЦ и О. и ползваш качествени, редовни тестове, спазваш правилата за тестване, няма как да не уловят пика на ЛХ.
Ако 2-3 поредни МЦ има проблем с тестовете и не засичате О., много вероятно е да има проблем с О.

# 619
Възможно е - теста за О. дори не ти гарантира, че ще има О., само ти посочва кога може да бъде.
Ако всичко е наред с МЦ и О. и ползваш качествени, редовни тестове, спазваш правилата за тестване, няма как да не уловят пика на ЛХ.
Ако 2-3 поредни МЦ има проблем с тестовете и не засичате О., много вероятно е да има проблем с О.
Да,и аз това бих си помислила,ако всеки месец теста не хваща нищо.Ако втора черта така и не се появи .В случая става дума за нарастване на хормона,двете черти са почти еднакви,почти...и на следващия ден едната вече изобщо я няма.все едно е отминала.ако не се появяваше такава изобщо,щях да кажа,че О няма,но черта има,просто е почти незабележимо по-бледа от другата.Да не говорим,че цикълът ми винаги е бил по часовник.Само веднъж ,когато тестът пак направи същия номер и пикът,така да се каже,беше по-късно,тогава си ми и закъсня с толкова дни.Значи все пак е имало Ову.Не знам.Ако тестът не ми показваше нищо,щеше да ми е по-лесно.А кой назначава тези изследвания?Личната лекарка или гинеколога?И с направление ли се правят,защото ако искам направление от личната ,сигурно ще ми избоде очите...

# 620
denis., благодаря! Ще задвижа нещата. Не очаквам да се поемат парите за изследванията. Но се чудя защо не искат да ми ги назначават тия лекари, ами трябва да ги моля, а и ме гледат все едно съм някаква побъркана и от любов към изследванията го правя  Mr. Green Нищо де, важното е всичко да е наред и скоро да ни се случат нещата  Heart Eyes

# 621
  • София
Кети*9 - препоръчвам ти за хламидия, уреоплазма и микоплазма да направиш следните изследвания:
- ДНК анализ на цеврикален секрет за трите бактерии
- кръвни IgG, IgM и IgA за хламидията

Геника е идеалната лаборатория за това, имат пакет за хламидията, в който е включен ДНК анализа и кръвните. Обади им се, те ще ти обяснят как точно АГ да вземе секрета. За ДНК анализа не се поставят в специална среда, взема се суха проба, след това може да се занесе дори и на другия ден, защото те ще изследват дали има ДНК на тези бактерии в пробата, независимо дали са живи или мъртви. Но тази среда, миркобиологичната не е за тези проби.

Ако искаш да не се занимаваш с такива проби и носене в лабораторията, може да си запишеш час за АГ в клиника Малинов, те имат такава лаборатория и изследват ДНК анализ на болестите и няма да имат нищо против да ти ги пуснат, дори ги препоръчват на всички пациенти.

Аз като ги пусках, доктора който ми взе пробите ме прецака, защото ми взе вагинален секрет и ми направиха обикновена микробиология за уреоплазма и микоплазма, което е много несигурно. След това се поправих в Малинов с тези изследвания.
(да кажа, че при мен имаше проблем с тръбите и тези 3 бактерии са основните причинители на запушване, за това ми беше важно изключително правилно да ми се изследва - с ДНК анализ, което е най-точното)

# 622
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1

Това е моето положение до момента, мерено орално с дигитален термометър, може би знакът ще е температурата да скочи над 36.7?  newsm78

# 623
Махни 1цата от края и напиши твоя ник  Peace
С този линк отварям моята графика .

# 624
Махни 1цата от края и напиши твоя ник  Peace
С този линк отварям моята графика .

Нещо не ми се получава, shania13 ми е пот.име

# 625
  • София
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=shania13
Toва е твоя линк, но преди това трябва да влезеш в настройките и да дадеш да се показва на другите потребители

# 626
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=shania13
Toва е твоя линк, но преди това трябва да влезеш в настройките и да дадеш да се показва на другите потребители

Готово.

# 627
  • София
по градиката ти не може да се съди, че е имало О, тези показчвания и спадания може да говорят и за киста/задържан фоликул.
Аз бих те посъветвала да отидеш да те видят, че ако имаш задържан фоликул, вероятно няма да имаш О този месец.

# 628
по градиката ти не може да се съди, че е имало О, тези показчвания и спадания може да говорят и за киста/задържан фоликул.
Аз бих те посъветвала да отидеш да те видят, че ако имаш задържан фоликул, вероятно няма да имаш О този месец.

Т.е. искаш да кажеш, че подобни покачвания и спадания не са нормални?

# 629
  • София
принципно не са, ти мериш и орално и съвсем не е точно, за това по-добре отиди да те видят.
По принцип БТ преди О трябва да се държи горе долу равномерна. Виж моята графика в подписа ми.
Стойностите може да са различни, но не с големи разлики.
Ако имаш високи и ниски стойности може да значи няколко неща:
- или имаш задържан фоликул, или растат повече от един фоликул, но нещо разбърква графиката

И за да си спокойна, че в случая това е от начина на мерене, по-добре нека те видят за задържан фоликул, защото ако имаш такъв и този месец нямаш О, той може да не се изчисти със следващия цикъл и да стане така, че и другия цикъл да нямаш О, а нали това чакаме Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт