9 ФЕГ - 2

• 83 319
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Аз лично считам, че са достатъчни. На моята й давам 20 лв. на седмица или по 4 лв. за дните от понеделник до петък (за храна в училище, карта за градски транспорт си има). За излизанията през уикенда по молове, кина и срещи с приятели й давам допълнително, разбира се. В коя паралелка е вашата дъщеря?

# 151
Здравейте,
бих искала да попитам за впечатленията Ви и теза на децата Ви от новото училище, от френския език, от ритъма на преподаване?
На моя син му е доста трудно, свалил е гарда и вече обсъждаме помощ от частен учител. Езикът му се струва много труден и невъзможен за артикулиране. Не очаквах такъв развой, но...

# 152
Аз лично считам, че са достатъчни. На моята й давам 20 лв. на седмица или по 4 лв. за дните от понеделник до петък (за храна в училище, карта за градски транспорт си има). За излизанията през уикенда по молове, кина и срещи с приятели й давам допълнително, разбира се. В коя паралелка е вашата дъщеря?

По въпроса за бюджета. Аз явно съм малко по-щедра, но пък действам по друг начин. Това го пробвахме с големия и проработи. Сега работи и с малката. От тази година има седмичен бюджет, като в него влизат и развлеченията - кино, разходки и други такива, както и ако иска да си купува джунджурии (я гривничка, я химикал някакъв от по-скъпите .... и всякакви такива за мене гевезелъци ). От нас е всичко необходимо за училище и облекло без излишни скъпи дрехи. Ако тя толкова много иска да си купи някоя дрешка, която аз смятам, че не й е необходима, а я иска просто защото много й харесва, ами да си спестява. Давам й на седмица 50 лв и оттук нататък да си прави сметката. Ако ги изхарчи още в началото на седмицата, ами в неделя няма да излезе на кино или с приятели.

# 153
Благодаря за отговорите, и аз покрай тези суми се колебаех. Направих дебитна карта на нейно име, но ми се струва, че за месечен бюджет е още рано, ще започна със седмичен, може би 50 лв. В 8Д е девойката.

# 154

По въпроса за бюджета. Аз явно съм малко по-щедра, но пък действам по друг начин. Това го пробвахме с големия и проработи. Сега работи и с малката. От тази година има седмичен бюджет, като в него влизат и развлеченията - кино, разходки и други такива, както и ако иска да си купува джунджурии (я гривничка, я химикал някакъв от по-скъпите .... и всякакви такива за мене гевезелъци ). От нас е всичко необходимо за училище и облекло без излишни скъпи дрехи. Ако тя толкова много иска да си купи някоя дрешка, която аз смятам, че не й е необходима, а я иска просто защото много й харесва, ами да си спестява. Давам й на седмица 50 лв и оттук нататък да си прави сметката. Ако ги изхарчи още в началото на седмицата, ами в неделя няма да излезе на кино или с приятели.

Вашата обосновка също ми допадна. Ще го обмисля за догодина примерно.

# 155
Здравейте,
бих искала да попитам за впечатленията Ви и теза на децата Ви от новото училище, от френския език, от ритъма на преподаване?
На моя син му е доста трудно, свалил е гарда и вече обсъждаме помощ от частен учител. Езикът му се струва много труден и невъзможен за артикулиране. Не очаквах такъв развой, но...
При щерката проблем с езика, слава богу, няма. Като цяло има афинитет към изучаването на езици. Не че не се оплаква, че им дават много за учене, ама то език така се учи, пък те вечно си мрънкат. Не мога да се преборя с нея да си преговаря взетите през седмицата думи през уикенда. Класната (която им е и по френски) й харесва, на мен също още на първата родителска среща много ми допадна жената. За мен лично по-дразнеща е промяната в поведението на дъщеря ми. Трудна възраст, пък и нали се правят на готини един пред друг в новото училище Simple Smile

# 156
Хм, явно сте много по-ларж от мен. Аз давам 7 лв на седмица, храната задължително е осигурена в кутия(има проблем с килограмите и сме се разбрали да не купува). Ако иска да излиза някъде с приятели, за кино, нови художнически пособия (хоби ѝ е), давам допълнително. За дрехи ходим двете и правим взаимен компромис, като всяка от нас намира вкуса на другата за ужасен  Simple Smile. Аз следя за качеството и цената (опитвам се да ѝ внушавам и на нея да го прави), също да не е зверска изцепка, тя - да е готино. А ходя с нея, защото е нехайна и непрактична - явно според нея битовата страна от живота трябва да се случва само на другите Crazy
Класът много ѝ харесва (засега, дано и за постоянно), което беше и една от целите на напъването за добра гимназия. Няколко съученици скоро ходиха и гледаха на кино "Ромео и Жулиета" на Дзефирели - да ви кажа, впечатлих се. Това никога не би могло да се случи в стария клас.
Тя е учила френски, затова засега не среща трудности. Учителката по френски е така добра отвреме-навреме да ѝ дава допълнително домашно за напреднали.

# 157
Здравейте,
При щерката проблем с езика, слава богу, няма. Като цяло има афинитет към изучаването на езици. Не че не се оплаква, че им дават много за учене, ама то език така се учи, пък те вечно си мрънкат. Не мога да се преборя с нея да си преговаря взетите през седмицата думи през уикенда. Класната (която им е и по френски) й харесва, на мен също още на първата родителска среща много ми допадна жената. За мен лично по-дразнеща е промяната в поведението на дъщеря ми. Трудна възраст, пък и нали се правят на готини един пред друг в новото училище Simple Smile
В коя паралелка е дъщеря Ви? Моят син е от Б клас.

# 158
Здравейте,
В осми А клас е.

# 159
Здравейте,
В осми А клас е.

Моята проблем с езика няма. Нещо повече, струва й се, че много бавно напредвали.

# 160
Сега се обръщам конкретно към майките на ученици в осми А клас. Да вземем да се съберем в отделна група, за да може да поддържаме контакт и обсъждаме различни възникнали въпроси Simple Smile

# 161
Чета ви темата и ме налягат много спомени. Сещам се за времето, когато аз самата си подавах документите. Все едно беше вчера, а днес съм 12 клас.

# 162
Привет отново! Бих искала да попитам майките на осмокласниците какви са им впечатленията от г-жа Димова по математика - тя би трябвало да преподава на целия випуск. Дъщеря ми не е особено силна по математика, силата й е БЕЛ и чуждите езици, с хуманитарна насоченост е, така да се каже. На матурата по БЕЛ имаше повече отколкото по математика, логично. Но пък в старото училище винаги се е справяла с материала по математика в училище, госпожата им обясняваше добре и на контролните е носила основно шестици, рядко някоя друга петица. Реални оценки, учителката си беше строгичка. А сега в гимназията оценка от последното контролно - четворка. Твърди, че госпожата доста препуска и не обяснява добре. Та бих чула и други отзиви. Вярно в езикова гимназия математиката не е голям приоритет, но все пак. Хубав ден на всички!

# 163
  • София
Дъщеря ми е в 8 "в", не знам как се казва госпожата по математика, но и при нас оценките са по ниски  в сравнение с предишното училище където преобладаваха отличните оценки . Моето дете се оплаква че учителката не преподава разбираемо и дори ги кара да се чувстват виновни когато поискат повече разяснения по дадена тема. Имам уговорка с дъщеря ми да я абонирам за "Уча се", за да получи разбираемо материала по математика. Според мен  би трябвало математиката да  се преподава достатъчно качествено, разбираемо и без да се бърза. Дано догодина да не им преподава тя.

# 164
Според мен  би трябвало математиката да  се преподава достатъчно качествено, разбираемо и без да се бърза. Дано догодина да не им преподава тя.

Нямам наблюдения от тази учителка, но ще споделя общи неща...

В различни теми на бг-мамма е писано, че МАТ в 8 клас е кошмар и се бърза. Материалът и учебникът са правени за 4 ч на седмица, а после са отпуснати 3 ч. Това важи за всички у-ща, без МГ-тата.
Освен това в 8 клас се минава на по-абстрактно ниво на знания. Това в комбинация с малкото часове е ужас и за деца, и за учители.

Да сме честни, но в елитните училища, където са събрани умни и учещи деца, по-трудно се изкарват високи оценки, особено през първите месеци. Не се притеснявайте. Повечето деца ще свикнат и още през втория срок оценките им ще се повишат.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт