9 ФЕГ - 2

• 82 769
  • 736
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте!

Може ли да споделите впечатления или мнения за изучавания втори език в гимназията - Английски, Испански и Немски. Интересуваме ме, дали е добър вариант да посочим втори профилиращ  предмет напр. английски, ако той е изучаван и ще продължи да се изучава извън гимназията или да изберем все пак език различен?
Ако може и малко отзиви за преподавателите по втория език.

Предварително благодаря на отзовалите се!

Писах на ЛС, за да не се обременява темата с неща, преразказвани много пъти. Simple Smile

# 196
  • София
ellis, може ли да изпратиш същото ЛС и на мен, моля!

# 197
Моля, ако не Ви затруднявам и на мен да изпратите тази информация. Благодаря bouquet

# 198
Ако може и аз да помоля за тази информация , благодаря  bouquet

# 199
Бих искала да помоля и на мен да изпратите тази информация. Благодаря  bouquet

# 200
Здравейте!
Разбирам, че ставаме много с една и съща молба, но бих ли могла и аз да се надявам на същата информация:)?

# 201
Не знам ellis какво споделя, аз мога да кажа че испанския се учи както се учи 2 език във всяко друго училище Simple Smile
Доволна съм от френския, учат доста предмети на френски по документи, а още повече- неофициално. Тоест учителките им дават термини и говорят доста на френски. Кофти е, че има малко учебници .От испанския какво да кажа...учат, напреднали са доста, но несравнимо с френския. И дума не може да става за нива, сертификати и прочие
Иначе дори не помня кои са другите ни два профилиращи предмета. Май в последните класове ще има някой и друг час в повече по тях, но нищо особено. Това е езикова гимназия, в която целта е да научат френски...все пак. Но дори за френския няма натиск. Който иска, ще се яви за сертификат например. Другите...

# 202
Благодаря много!
Писах паралелката с френски, английски, биология и химия на четвърто място в заявлението. Синът ми има приличен английски и бих искала да продължи да го развива, а не да почва отново от А, В.

# 203
Не знам ellis какво споделя, аз мога да кажа че испанския се учи както се учи 2 език във всяко друго училище Simple Smile
Доволна съм от френския, учат доста предмети на френски по документи, а още повече- неофициално. Тоест учителките им дават термини и говорят доста на френски. Кофти е, че има малко учебници .От испанския какво да кажа...учат, напреднали са доста, но несравнимо с френския. И дума не може да става за нива, сертификати и прочие
Иначе дори не помня кои са другите ни два профилиращи предмета. Май в последните класове ще има някой и друг час в повече по тях, но нищо особено. Това е езикова гимназия, в която целта е да научат френски...все пак. Но дори за френския няма натиск. Който иска, ще се яви за сертификат например. Другите...
А Laughing, нищо особено тайнствено или различно не споделям...Просто им разказвам неща за училището. Писали сме ги и преди, затова не го правя отново в темата. Иначе аз имам наблюдения за АЕ  , за DELF и Билингвалното сертифициране . АЕ - прилично ниво, за тези които са го учили само в училище, за останалите - блок за почивка. С гордост споделям , че детето е финалист от Олимпиадата по АЕ, без да е погледнал дори една пробно, само от стари знания.

# 204
Браво, браво Simple Smile

# 205
  • София
За втори език испански да споделя. Моята от малка учи английски и реши, че няма какво да научи повече ако го пише като 2-ри език във ФЕГ. За това съвсем целенасочено писа испанския. Напреднали са доста, има условия за учене, който иска учи, но ако искате сертификат ще се наложи да ходите на допълнителна подготовка. Моята много се запали по испанския. Сега ходи на пробен тест в Сервантес за определяне на ниво, евентуално ще ходи на курс юли месец. Само с учене в гимназията за 1 година като втори език покри ниво А2.1+2 и може да учи А2.3+4. 

# 206

Благодаря за споделената информация относно вторият език.

Предполагам, че изучаването на който и да е от тях е на ниво далеч от френския , но нали за това гимназията е с изучаване на френски  език   Simple Smile

Желанието на синът ми да учи френски език е голямо и аз мисля, че който от тях да изберем при подаване на заявленито, дори и изучавания от много години английски като втори профилиращ, няма да бъде водещ при избора му като цяло.

Остава да му стискам палци да влезе в така желаната гимназия, както и да пожелая успех и късмет на всички деца, които имат стремежи към френската гимназия!

# 207
  • България-София
Да "повдигна" малко темата нагоре. С излизането на първото класиране тази година, единият ми син е приет в гимназията с НЕ и БЕЛ и изведнъж реши, че иска там и никъде другаде. Не желае да подава документи за второ класиране, защото го "грози" опасност да попадне в някоя от английските гимназии, а реши, че щом го е учил 7 години в Британика, можел и да го продължи пак на курсове и щял да си губи времето там. Искал друг език и френския му " звучал" добра идея. Моите притеснения са, че не е учил нито френски, нито немски. Виждам, че втория език започва в 9 клас, но все пак са си два тежки езика, а той е от "енергоспестяващите" - прави нещата на "санитарния минимум". Ще се радвам ако някой сподели мнение от първа ръка как детето му се е справило с този казус. Също така дали в подготвителната година ще може да продължи с английския към някоя школа или да оставим тази година за френския език само. Знам, че е до дете, но както казах моето не е от тези амбициозни деца, които сами си гонят целите в ученето. Все трябва да се подсещаме, че трябва да учи.
Също така ще се радвам и на всяка актуална информация, касаеща новите осмокласници в гимназията - преподаватели, проекти, начин на изпитване.. всичко което ще е полезно за зайците.
(Прочетох старите теми)
Благодаря на всички, които ще отделят от времето си, за да споделят мнение и инфо. Надявам се и други, избрали тази гимназия да пишат.

# 208
Моята пропусна една година английски, за да се справи с френския. Втори език не е проблем, учи се на санитарния минимум ( може би съм по-критична от Яна, но за мен учат малко Simple Smile ) Хубавото е, че и втория език почва от 0.
Ходи си допълнително на английски, ще си се яви отделно на изпит за него, това си е масова практика така или иначе.
Ако детето ти има афинитет към езици, препоръчвам ФЕГ. Ще научи езика, ако има желание ще вземе сертификат за това и ще е в приятна среда. Ако трудно учи езици, насочи го към АЕГ, там ще вдигне нивото на АЕ, но няма да му е чак толкоз трудно. Имахме драма точно така, ако изчакаме ново класиране, да попаднем в АЕГ.Хем уж мислихме, като писахме желанията.  Избрахме френската, и не сме съжалили и за миг. Но щерката ужасно лесно учи езици и нямах съмнение, че ще се справи.

# 209
  • sofia
Да "повдигна" малко темата нагоре. С излизането на първото класиране тази година, единият ми син е приет в гимназията с НЕ и БЕЛ и изведнъж реши, че иска там и никъде другаде. Не желае да подава документи за второ класиране, защото го "грози" опасност да попадне в някоя от английските гимназии, а реши, че щом го е учил 7 години в Британика, можел и да го продължи пак на курсове и щял да си губи времето там. Искал друг език и френския му " звучал" добра идея. Моите притеснения са, че не е учил нито френски, нито немски. Виждам, че втория език започва в 9 клас, но все пак са си два тежки езика, а той е от "енергоспестяващите" - прави нещата на "санитарния минимум". Ще се радвам ако някой сподели мнение от първа ръка как детето му се е справило с този казус. Също така дали в подготвителната година ще може да продължи с английския към някоя школа или да оставим тази година за френския език само. Знам, че е до дете, но както казах моето не е от тези амбициозни деца, които сами си гонят целите в ученето. Все трябва да се подсещаме, че трябва да учи.
Също така ще се радвам и на всяка актуална информация, касаеща новите осмокласници в гимназията - преподаватели, проекти, начин на изпитване.. всичко което ще е полезно за зайците.
(Прочетох старите теми)
Благодаря на всички, които ще отделят от времето си, за да споделят мнение и инфо. Надявам се и други, избрали тази гимназия да пишат.
Дъщеря ми завършва тази година 10 клас в паралелка с френски и испански език. В осми клас, успоредно с изучаването на френски език, който за нея беше абсолютно нов, продължи и с поредния курс по английски език. След завършването на осми клас тя взе решение, че в 11 клас ще посещава отново такъв, за да може да се яви на изпит  за сертификат за с2. Но зависи много от детето. Дъщеря ми е много организирана и някак си успя в осми клас успоредно с  изучаването на нов език да продължи обучението си по английски.
Като цяло тя си харесва гимназията. Разбира се, като в всяко училище, има и добри и не дотам добри преподаватели. Като цяло обаче преобладават първите.

Общи условия

Активация на акаунт