9 ФЕГ - 2

• 83 773
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Мама Меца?), кой втори език?

Ако няма друга мама Меца, да кажа за нас Simple Smile - нашата бъдеща франкофонка ще е в паралелка с английски като втори език. Доколкото видях в план-приема, ще има три паралелки с английски, три с испански и една с немски, нали? Божа работа как ще се формират паралелките...

# 571
Присъединяваме се към компанията на зайците с ФЕ/АЕ! Щастливи и удовлетворени утре отиваме да се запишем! Simple Smile Включително и за лагера Wink
Кажете бала за ФЕ+АЕ /момчета/, плс!
Ради, не би ли трябвало да е по ред на подаване? Ама хвърлям боб в момента де. По бал ... също е вариант, на времето при брат ми в 1 АЕГ така подреждаха. Всички кандидатстваха за гимназията, първите две паралелки бяха тези с немски език и там бяха децата с най-високи балове. Ама се гледаше и желанието де.
Което ми напомня, че не сме избрали трети профил. Ето как има вероятност да подреждат - по него /не знам дали така се нарича/. Нали миналата година бяха - биология, математика и БЕЛ? Моят избира биологията от тези, тази паралелка щеше да пише, ако план-приемът беше като миналата година, а именно: ФЕ+ИЕ+биология, ФЕ+ИЕ+БЕЛ, ФЕ+ИЕ+математика. Е, тази година може да махнат биологията де, не се знае.
Дали биологията обаче не беше към паралелките с английски, а тези с испански да бяха с география, вече не помня, да не ви объркам.

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 14:26 от Анонимен

# 572
Добре дошли, bienvenus!
Ние сме с по четири профилиращи, та си знаехме паралелките, но сега...?

# 573
Тази година седмокласната тема е силно франкофонска.
Направо цял клас сме сигурно! Като се отчетат всички ще направя едно преброяване!

Хммм и пак ми възниква въпроса на какъв принцип ще сформират класовете? Вече за повече от 5-6 деца зная, че са френски с испански и бих се радвала да са в един клас. Дали по ред на подаване, или по бал?!
Ние сме с по четири профилиращи, та си знаехме паралелките, но сега...?
Мисля си, че най-логично е да е по бал.

# 574
Ами то има ли изобщо яснота кога ще се избират третите профилиращи?

# 575
когато ходих да подавам за второ класиране, на едни записващи се казаха "след 10 клас"

# 576
Еха, страшно много се радвам какъв отбор се заформяме! Честито на всички, класирани днес! Много се радвам!

# 577
Аз съм учила малко френски т. е. не съм отявлен франкофон и ми е интересно как дъщеря ми още миналото лято заяви, че иска ФЕГ и не се разколеба. Като и разбираха резултата често я питаха "Ама защо не Испанската?!". А тя простичко казваше"Искам френски". Дано това желание и увереност и донесе успех. И пак да кажа нещо интересно, което съм споделяла. На прощъпулника и след дълго мислене се обърна и взе от секцията една Айфелова кула. Ето тръгна си по желаният път. За всички да е желано, да са упорити, да имат прекрасни приятелства и вдъхновяващи учители!

# 578
  • София
Пристига поредната заешка майка, ФЕ/НЕ.

Освен формулярите от сайта, дипломата и акт за раждане друго трябва ли да нося за записването?

# 579
  • София
Ето ме! С голямо удоволствие се присъединявам към вас с един прекрасен младеж, паралелка ФЕ+ИЕ.
Много се радвам, че успяхме да преборим 4-те точки. Гледах сайта на Френската гимназия няколко дни преди да обявят точките от НВО-то. Сигурна бях, че това е училището. Говорихме вкъщи, писахме я в топ желанията ни, не успяхме на първо, но на второ сме вътре. Страшно се радвам, от класа на сина ми ще има две деца в различни паралелки, но са си близки като приятелства, и от неговото училище като цяло още няколко. Всичките са прекрасни. Наистина ще се оформи много силен и готин випуск.
Да попитам няколко важни неща: Имат ли униформи?  И какъв спорт се упражнява в гимназията? Видях, че имат допълнително ако изберат да запишат хор и рисуване. Моят рисува много хубаво, не пее, но мисля, че рисуването ще му хареса. Може ли две думи за допълнителните дейности?

# 580

Освен формулярите от сайта, дипломата и акт за раждане друго трябва ли да нося за записването?
Не, и акт не трябва даже.
Мерси за информацията за третия профил, не се сетих да питам, аз съм в такова въодушевление, че ...
Ми значи сигурно ще подреждат по бал наистина.

# 581

аз носех свидетелството за завършено основно образование, акт за раждане, служебна бележка с нанесени резултати от НВО. Не помня последното дали го взеха. На място ми дадоха декларациите и попълвахме там, но можеш и да отидеш с предварително попълнени. Картон и имунизационен статус остана за РС.

# 582
Игривата слива, децата ни ще са в един клас.

# 583
  • София
Сиси, ето ме!

Сигурна съм, че и децата ви са така симпатични като вас (радвах ви се в бойната тема) и съм сигурна, че щерката ще е щастлива в новото училище. Имаме си и две каки (на две от много близките ми приятелки), които сега ще са 10 клас, та ако ви трябва някакво по-вътрешно инфо мога да разпитам.

Нямам днес време да попрочета назад, но със сигурност ще го сторя.

На добър час на децата и да са здрави!

# 584
Спунк, Сънчо, Игривата слива, добре дошли! Много се радвам! Знам, че на някои от вас това не беше първо желание, но наистина смятам, че децата ни ще се чувстват прекрасно във ФЕГ!

Сънчо, убедена съм и аз, че все читави деца ще има в новия випуск на ФЕГ!

Спунк, аз също мисля, че им трябва само свидетелството, носех акт за раждане и копие и ги дадох, но дори не знам дали са го погледнали, също и служебната бележка (в свидетелството също си ги пише точките от НВО) За къде се борехте на второ класиране? Изненада ме приятно ти! Wink

Игривата слива, униформи нямат. Може би за допълнителните занимания ще кажат по-големите. Иначе при записване дават само за хор и рисуване, като казаха, че дори и сега да не иска детето, ако в последствие реши, пак може да се запише. Не знам дали може и за двете. За спорт също не знам, но преподавателите по физическо са емблематични за ФЕГ! Simple Smile

кативики, не се знае дали ще сте в един клас. Wink Ако не се лъжа, 7-8 вече сме дечицата ФЕ с ИЕ, но паралелките са 3. Wink Както и тези с АЕ, само с НЕ е една.

Последна редакция: чт, 18 юли 2019, 15:28 от Сиси ♥♥

Общи условия

Активация на акаунт