9 ФЕГ - 2

• 83 296
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
Дъщеря ми е приета в 8 "б" клас - ФЕ,АЕ,М,ИТ; Записа се още на първо класиране. Запозна се с децата от класа - виртуално, разбира се. Надявам се, че сме направили правилния избор.
Чудесно, дали дъщеря Ви би споделила контакт(вероятно фейсбук група са си направили), за да предам на младежа - той не е много контактен!

# 76
trapa, би трябвало да е 8 в клас.
Благодаря

# 77
Отново не съм приета на второ класиране. Simple Smile

# 78
Ако има свободни места за 3-то класиране, ще успееш. Но това решение не е лесно.

Ученици ремонтират кабинет по биология:
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/uchenici-preobra … po-biologija.html

Какво мислите? За или против сте? Смятате ли, че Настоятелството трябва да отдели за този ремонт от парите, събрани от родителите, и ако да, колко - цялата сума или част от нея?
Трябва ли да се търсят родители, за да помогнат с по-изгодни цени (например от строителния бранш, за циклене на паркета)?

# 79
        KawaiiViking, балът ти е достатъчно висок за езиковите училища след ЕГ. Ако наистина целта ти е да учиш френски, след Френската би трябвало да пишеш 18 СОУ, след това 35 СОУ или 133 СОУ. Особено първото дава много добро, дори в някои отношения по-резултатно обучение, при добро желание от страна на ученика, разбира се. Освен това в тези училища можеш да се преместиш при наличие на свободни места в паралелките, така че - опитвай.

# 80
  • София
Ако има свободни места за 3-то класиране, ще успееш. Но това решение не е лесно.

Ученици ремонтират кабинет по биология:
http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/uchenici-preobra … po-biologija.html

Какво мислите? За или против сте? Смятате ли, че Настоятелството трябва да отдели за този ремонт от парите, събрани от родителите, и ако да, колко - цялата сума или част от нея?
Трябва ли да се търсят родители, за да помогнат с по-изгодни цени (например от строителния бранш, за циклене на паркета)?

Браво на девойките не само за идеята, а и за усилията на наберат средствата и за това, че ще жертват цялата си ваканция, за да реализират проекта. Децата заявяват, че идеята на инициативата е да мобилизират останалите ученици да подобрят средата в училище и сами да наберат средства и да реализират целия проект. Според мен, ако не успеят да наберат останалите 1000 лв. ще е добре да се включи настоятелството с част от недостигащите средства, както и евентуално с по-изгодни цени за циклене на паркета, но като цяло това трябва да си остане младежка инициатива.

# 81
Аз мисля, че настоятелството трябва да се концентрира върху други проекти, девойките са амбициозни и ще си довършат този, ако трябва да драснат няколко реда в чатовете на по-малките и да се съберат повече хора
По-интересно ми е какво мислите за системата с карти...дебитни карти  Crazy

# 82
Ние бяхме в Гърция, когато  приятел на сина ми  му се обади за въпросните карти. Аргументите на детето бяха, че по тях ще си получават и стипендиите....Да, но ние сме направили дебитна карта още  преди 5 години на името на сина ми / в друга банка/ и няма нужда от още една, та не се "върза" на аргумента за стипендиите и си поръча обикновена пропускателна карта за 2 лв.

# 83
  • София,
Дъщеря ми е приета в 8 "б" клас - ФЕ,АЕ,М,ИТ; Записа се още на първо класиране. Запозна се с децата от класа - виртуално, разбира се. Надявам се, че сме направили правилния избор.
Чудесно, дали дъщеря Ви би споделила контакт(вероятно фейсбук група са си направили), за да предам на младежа - той не е много контактен!

Ехааа,
И моето момче  е там. Бих искала и аз да разбера, ако има такава група.
Благодаря!

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 11:31 от Beni4

# 84
И моят син е приет в паралелка ФЕ/ИЕ/Г/М (8е, ако не се лъжа)........все още незнам, обаче, дали да се радвам Sad Знам, че езикът е труден, а детето малко го помръзва Simple Smile

# 85

Цитат
Ехааа,
И моето момче  е там. Бих искала и аз да разбера, ако има такава група.
Благодаря!
Аз като една информирана майка попитах за фейсбук групата:
Зайци на ФЕГ 2016/2017
А за чат групата трябва някой да ги приеме .
Дано да ме разбирате. Wink

# 86

Има една затворена група във Фейсбук. Казва се "Зайци на ФЕГ 2016/2017". Нека вашия младеж се присъедини там. Мисля че ще бъде полезно да се "опознаят" макар и чрез Фейсбук Wink

# 87

Има една затворена група във Фейсбук. Казва се "Зайци на ФЕГ 2016/2017". Нека вашия младеж се присъедини там. Мисля че ще бъде полезно да се "опознаят" макар и чрез Фейсбук Wink
Благодаря Ви! Ще предам!

# 88
Аз мисля, че настоятелството трябва да се концентрира върху други проекти, девойките са амбициозни и ще си довършат този, ако трябва да драснат няколко реда в чатовете на по-малките и да се съберат повече хора
По-интересно ми е какво мислите за системата с карти...дебитни карти  Crazy

Тази дискусия ми е интересна. Реално настоятелството харчи нашите пари. Ако трябва да изберете едно от долните неща, кое ще е то?
- за ремонти;
- за участие на талантливи деца в състезания, концерти... (пътни и квартирни);
- франкофонски неща;

Имам аргументи "за" и "против" всяко от горните.
Например - ремонтите трябва да  са задължение на държавата/общината. Родителите/деца можем да мислим за някакви супер иновативни екстри (в рамките на шегата, но триизмерен Айнщайн да води урока).     Но реалността е друга - на РС гледам стаите - поддържани са, но не са ремонтирани с години.  А децата ни са там по 6-8 часа newsm78.

# 89
  • София,

Цитат
Ехааа,
И моето момче  е там. Бих искала и аз да разбера, ако има такава група.
Благодаря!
Аз като една информирана майка попитах за фейсбук групата:
Зайци на ФЕГ 2016/2017
А за чат групата трябва някой да ги приеме .
Дано да ме разбирате. Wink

Благодаря,
Предадох инфото!  От тук нататък да се оправят !!! Wink

Общи условия

Активация на акаунт