9 ФЕГ - 2

• 83 316
  • 736
  •   1
Отговори
# 135
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Дано, че е новият класен и е малко притеснено

Дано го харесат децата.  fingerscrossed
Аз много се надявах той да се падне на дъщеря ми по френски в осми клас, но нямахме този късмет.

# 136
Момичета, търся учебниците за 9 клас от списъка на сайта  Hug, без френски де, тях ги поръчаха както обикновено

# 137
    Да, по френски поръчват отделно и ги менят всяка година... само осми клас са отново с Echo jumior. Може би догодина и тях ще сменят...

# 138
  • София
Happy, моята дъщеря намери една борса в подлеза на НДК - мисля, че се казва БГ-учебник и всичко си купи от там. Продават както втора употреба учебници, така и нови. Моята там си продаде и миналогодишните учебници. Вече даже и не следя какво си купува, само давам пари и тя ми се отчита най-накрая.

Мари, деветокласниците миналата година бяха по Echo, но сега минаха на нова система - мисля, че се казва Nickel.

# 139
  • Русе
Здравейте, извинявайте за нахлуването. Може ли някой, който се е готвил или е взел C1 да сподели по какъв учебник се е готвил. Познато дете търси ECHO C1, но не можем да намерим. Ще съм благодарна на всякаква информация. На нас пък ни е нужна тетрадка за В2 по стария учебник. Ако на някого му се намира чиста или не много писано с молив, може да ми пише на лични. Благодаря.

# 140
 ECHO се продаваше само във френския културен център, виж звънни на книжарницата, ако нямат телефон на сайта, утре ще водя малкия на френски и мога да проверя.

# 141
  • София
Здравейте, искам да питам има ли някой който е наясно с организираната екскурзия до Франция през април 2017 ? Всякаква информация ще е от полза. Освен брошурата, която дъщеря ми донесе, няма други разяснения ( как ще се хранят за обяд и вечеря, колко пари допълнително ще са необходими ). Ако някой знае повече моля да сподели.

# 142
Предполагам е като минали години
Купуват си храна от супермаркети по пътя
Джобни поне по 20 евро на ден

# 143
Привет на всички!
В продължение на темата с екскурзията до Франция, бих искала да попитам дали гимназията организира езикови школи там. Това ми се струва по-полезно - да бъдат известно време в някой град, където да си упражняват езика. Хем да усетят атмосферата и да си създадат някакви контакти. Иначе самата екскурзия не че не е интересна, но не е никак малко като сума, а и ми се стори общо-взето пътуване от град на град. Освен това ми се струва, че на тази възраст те не са особено големи фенове на забележителностите, по са им важни купоните в хотелите Simple Smile Самата аз съм завършила филология и ми бяха доста полезни въпросните езикови школи, на каквито бях няколко пъти в държавата, чийто език изучавах. Щото сега едно мрънкане да се ходи на въпросната екскурзия, пък ми се ще най-напред да проуча повече нещата има ли смисъл.
Благодаря предварително!

# 144
Организират, засега знам само за https://www.accentfrancais.com/

# 145
Благодаря много! Те май ще са от десети клас нагоре, доколкото се ориентирах. Курсовете ги дават от 16 години нататък. Дали организирани от училището, ще са на същите цени или може би ще има нещо преференциално?

# 146
Привет на всички!
В продължение на темата с екскурзията до Франция, бих искала да попитам дали гимназията организира езикови школи там. Това ми се струва по-полезно - да бъдат известно време в някой град, където да си упражняват езика. Хем да усетят атмосферата и да си създадат някакви контакти. Иначе самата екскурзия не че не е интересна, но не е никак малко като сума, а и ми се стори общо-взето пътуване от град на град. Освен това ми се струва, че на тази възраст те не са особено големи фенове на забележителностите, по са им важни купоните в хотелите Simple Smile Самата аз съм завършила филология и ми бяха доста полезни въпросните езикови школи, на каквито бях няколко пъти в държавата, чийто език изучавах. Щото сега едно мрънкане да се ходи на въпросната екскурзия, пък ми се ще най-напред да проуча повече нещата има ли смисъл.
Благодаря предварително!

От Училището се организират различни езикови обмени с френски връстници за различен период от време. При една от програмите децата учат в съответното френско училище и живеят във френско семейство в рамките на няколко седмици, при друга - посещават определени часове в училището на своя френски домакин в рамките на 10 дни, като разбира се всичко е реципрочно.

Екскурзията е ценна не толкова с езиковите умения , които евентуално ще доразвият децата / много по-често в 8 кл. на тези екскурзии се упражнява АЕ, а не ФЕ по понятни причини/, колкото с първото докосване до Френската култура, атмосфера, бит и традиции в храната. Специално за моя син тази екскурзия беше безкрайно полезна, а умората от нея той определи като сладка....Разбира се и до ден днешен се шегуват с хората около него с разни незабравими глупости и случки от тази първа екскурзия.

# 147
    За курсовете в Монпелие - не мисля, че са само за над 16 год. От гимназията ходиха 12-тина деца това лято с г-жа Светла Антонова. Сутрин са имали някакви езикови занятия според нивото, определено с тестове в началото, а следобед - разходки и посещения на културни обекти. Около 700 евро е цената без пътя, пътували са с Юнион-Ивкони с редовен рейс до Лисабон (това е било не особено приятната част, вероятно предвид нашите мургави сънародници, които пътуват по това трасе). Информацията ми е от ученичка, изкарала две седмици в тази школа да го наречем. Като цяло е доволно детето.

# 148
Много ви благодаря за споделената информация! Хубав ден!

# 149
Имам нужда от съвет и споделяне на опит: какъв бюджет да определим на девойка в 8 клас? Дневен, седмичен месечен? Мислите ли, че по 5 лв. на ден са достатъчни за джобни?

Общи условия

Активация на акаунт