9 ФЕГ - 2

• 82 784
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
Мили, момичета за пореден път благодаря за изказаните мнения от реалната действителност😀
Това, за което мечтая и вярвам е че на първо място децата ни трябва да са задрави, щастливи, спокойни и удовлетворени и че това са предпоставките да покажат целя си потенциал и да бъдат успешни! Негативните мнения (повечето базирани на слухове и на "мода") на масовката са си факт, който обаче явно се опровергава 😀 И се надявам и вярвам и нашите деца да могат през следващите години да могат да докажат това опровержение.😀

# 241
От години се говорят негативи за френската.Сакън, ако не е американския или мемската... И моята миналата година имаше дилема. Балът й стигаше и за немска, но си мечтаеше за ФЕГ от малка. И като я пита някй къде, като каже, че иска френска, то не бяха тъпи коментари, че това училище било пропаднало, толкова ли пък нисък й бил балът... Чак си порева. Накрая я посъветвах да избере по сърце, а не по хорски приказки. Една година по-късно ИЗОБЩО НЕ СЪЖАЛЯВА. ЩАСТЛИВА Е, ЧЕ ИЗБРА ТОВА, КОЕТО ИСКАШЕ.
Слушайте децата си, не хора, които нямат идея за какво иде реч
Без да искам казах нещо, с което засегнах НЕГ или АК. НЕ СЪМ СИ ГО И ПОМИСЛЯЛА. Аз нямам преки наблюдения върху тях, така че лошо и хибаво има като навсякъде. Имах предвид, че като не е най-желаното ичилище, както са немските, има едно негативно мнение за френската. А не е така. Русалке, не следя темата на НЕГ и не знам за какво говориш, но се извинявавам най-вече на тебе.

# 242
  • София
Трапа, писах ти на лични. Peace

Скрит текст:
Не отричам , че в пространството някак СМГ и НЕГ се спрягат като мястото, в което видиш ли, отиват най-добре справилите се. АК нарочно не го слагам в сметките, понеже говорим в момента за ДУ.  Няма как да е така, понеже просто не всички искат да учат матаметика или немски, в резултат на което деца с космически балове избират като свое първо желание и съвсем други училища..Но истината не е съвсем такава като описаната тук и за другите гимназии. Хората се информират и по други канали и знаят, че не е важно само какво е на входа..  Важно е какво става после вътре. А вътре има какво да се критикува във всичките.. Споделят се много негативи, чути и за НЕГ, и за АЕГ, и за 73-то, хората разпитват, тъй като децата им ще изкарат там 5 години. А  е вече въпрос на обективност  на списващите в темите да потвърдят или оборят. Има слепи защитници, никой не отрича това, има обаче  и такива, които не си затварят очите за  очеведни минуси..

Късмет на   новите попълнения на френската, успех и на батковците и на каките там! Сега собственоръчно отивам да поздравя една абитуриентка на ФЕГ във Фейсбук за поредния й успех ! Simple Smile Ако майката все още чете Simple Smile тук, ще потвърди колко много жар вложих преди 5 години да я убедя, че детето е прието на хубаво място и няма причина за съжаление, че не се е преместило на по-предно желание. Преди броени дни реагирах критично и на мнение на един татко в седмокласната тема за западнали  вече гимназии, сред които беше поставил и ФЕГ.. Та само държа да кажа, че нямам нищо против училището, единствената ми идея беше, че както някои говорят за ФЕГ без личен опит, така и други се изказват не съвсем обосновано за други училища..

Последна редакция: сб, 08 юли 2017, 11:31 от пенсионирана русалка

# 243
Страхотен пост Русалка!!!
Благодаря😀

# 244
  • София
Trapa, до миналата година 8, 9 и 12 клас са били първи срок втора смяна, втори - първа. Вероятно и тази година ще са така.

# 245
  • България-София
Значи на мен ми е много непонятно това издигане в култ на едно или друго училище. Направо щяха да ме "изядат" две-три фанатизирани майки в темата за наборите, защото си позволих да кажа, че има деца (и то не две три, както се опитват да внушават), чието първо желание не е да продължат в най-най училището за този кандидат гимназиален сезон. Разбирам гордостта от постигнатите от децата им успехи, но дали осъзнават, че развалят доброто впечатление от представянето и минават границата с нетактични (меко казано) коментари обиждайки инакомислещите. Сакън (извинявам се за чуждицата, но ми е много на място в момента) да не се чуе и разбере, че не всички "драпат" за "тяхното" школо. Поне аз така го разбрах... Проблеми има навсякъде както многократно се писа. Дори и в тази тема прочетох за разочарованието на не една майка по един или друг въпрос. Не бих си позволила да ги оборвам и убеждавам, че не са прави дори и да имах завършил с отличие и безпроблемен ФЕГеец. Децата са различни, очакванията на родителите от едно училище -също, затова няма нищо по-естествено от мнения на двата полюса. И нека ги има. Ама да подскачаме като ощипани, когато някой сподели нещо което не ни се харесва - няма нужда. Негативите е добре да се казват, за да се търсят решения, доколкото е възможно. Ще видим, да са ни живи и здрави.
В тази тема е много уютно и не видях пушеци... дано остане такава.

# 246
Trapa, до миналата година 8, 9 и 12 клас са били първи срок втора смяна, втори - първа. Вероятно и тази година ще са така.

Благодаря. Правя си сметката, че с брат си ПАК ще са в една смяна

# 247
Значи на мен ми е много непонятно това издигане в култ на едно или друго училище. Направо щяха да ме "изядат" две-три фанатизирани майки в темата за наборите, защото си позволих да кажа, че има деца (и то не две три, както се опитват да внушават), чието първо желание не е да продължат в най-най училището за този кандидат гимназиален сезон. Разбирам гордостта от постигнатите от децата им успехи, но дали осъзнават, че развалят доброто впечатление от представянето и минават границата с нетактични (меко казано) коментари обиждайки инакомислещите. Сакън (извинявам се за чуждицата, но ми е много на място в момента) да не се чуе и разбере, че не всички "драпат" за "тяхното" школо. Поне аз така го разбрах... Проблеми има навсякъде както многократно се писа. Дори и в тази тема прочетох за разочарованието на не една майка по един или друг въпрос. Не бих си позволила да ги оборвам и убеждавам, че не са прави дори и да имах завършил с отличие и безпроблемен ФЕГеец. Децата са различни, очакванията на родителите от едно училище -също, затова няма нищо по-естествено от мнения на двата полюса. И нека ги има. Ама да подскачаме като ощипани, когато някой сподели нещо което не ни се харесва - няма нужда. Негативите е добре да се казват, за да се търсят решения, доколкото е възможно. Ще видим, да са ни живи и здрави.
В тази тема е много уютно и не видях пушеци... дано остане такава.

Unik и аз се почуствах така в тази тема😀 Точно-уютно. Ще съм щастлива все така да е.
Следях и аз неспирно и темата за наборите и виждах.
Хората са различни и уважавам всяко мнение. Старая се винаги да изказвам моето аргументирано и така, че да не е натрапено и дс засегне някой. Никой няма нужда от отрицателни емоции. Така уча и децата си.
Виждам че и тук за момента е така, което много ме радва.

# 248
  • София
Моля, разкажете повече за Заешкото училище.
Не успях да намеря нищо с търсачката.

# 249
Тази година май няма да има. Иначе е лагер преди началото на учебната година, учат малко, песни примерно, повече се опознават. Полезно е

# 250
  • София
Ще има. В групата на зайците са публикували информация. Не мога да разбера, обаче, доколко самата гимназия е ангажирана с организирането и провеждането на училището. Фирмата, при която се правят записванията, е "Виа-Орбита".

# 251
Не се сещам кой провеждаше преди. По принцип просто ходят учители от училището. Какво имаш предвид точно Simple Smile

# 252
  • София
За информация, контакти, заплащане и всичко останало е дадена тази фирма - "Виа-Орбита". Вероятно е наета от гимназията, разбира се - в предишното училище на моя син туроператор организираше всички екскурзии. Но все пак - ние не контактувахме директно с туроператора. Записване, плащане... всичко ставаше в училището.
Та, по-скоро се зачудих, това ли е автентичното заешко училище, за което някой спомена преди време. Simple Smile

# 253
Това е. Миналата година ни дадоха едно листче с контакти на фирмата-организатор за подробносто като се записвахме. Моята не изяви желание и не помня дали е същата фирма, но това им е практиката. Тези, които са ходили, били доволни

# 254
Сега проверих, Стенли травел го е правило преди две години, по принцип организират доста неща за училището, вкл екскурзията до Франция. На тях се плаща, да. Иначе заешкото няма определена дестинация, която да е еднаква всяка година , поне доколкото знам. Така че явно това е " автентичното "

Общи условия

Активация на акаунт