Електронни четци - XVIII

• 80 750
  • 813
  •   1
Отговори
# 435
Really, имах предвид на нормална, съпоставима с чуждите сайтове цена, а не побългарена с 50% надценка. Например и Пейпъруайт и Нук Глоулайт Плюс са на почти една цена в САЩ - около 120$. От немския Амазон Пейпъруайт-а може доста често да се вземе за 100 Евро, а Нук-а просто го няма на подобна цена, дори на никаква не го откривам в английските и немските Амазон или Ибей. Ето това ме ориентира към Киндъла.
Ами аз понеже си купих Киндъл-а за 330 лв., та затова, за мен си е съпоставима...

# 436
Моя Нук със светлина ама черния не белия излезе 150 лв ,а на дъщерята Киндъла точно 200 лв  Hug В ОЛХ е пълно с обяви ,четците си идват запечатани и неразопаковани.И за мен си беше перфектен вариант.Има си хора с това си докарват сигурно допълнително доходи.Дебнат намаления ,поръчват по повече бройки и продават у нас.Няма лошо и те са доволни и ние bowuu Нямам против да поръчам от Анг. ама трябва да чакам HugПък аз трудно чакам ,като искам нещо  Joy

# 437
  • София
ctefani, и моят Нук е същия и излезе горе-долу толкова, но тогава ги имаше много в Ибей и промоции имаше. Не знам защо Барнс и Нубъл така са изоставили европейския си пазар. Иначе за ОЛХ се притеснявам да не е refurbished, а и за Киндъл предпочитам да си ползвам директно гаранцията от Амазон. А въпросния Нук Глоулайт Плюс го няма в ОЛХ.

# 438
  • София
Аз купих два киндъла - 4-ки от ОЛХ втора употреба. Ами вече над 1 година не са мръднали. Така че не виждам причина за притеснения.

Още повече, че новите четци пък се продават абсолютно в заводска опаковка, която не е нарушена.

# 439
Че са запечатани от ОLX, така е, но как стои въпросът с гаранцията все пак, ако се наложи?

# 440
Ами някои от продавачите, така да ги наречем ,откровено си пишат ,че няма гаранция.Други си пишат ,че има 1 година гаранция и в случай на проблем ти съдействат.От единия като купих и след 4 или 5 месеца не помня му се обадих защото исках подарък за татко и той вдигайки телефона ми каза -Вие сте купили четец от мен ,да няма проблем?-Мисля ,че си записват ,знам ли? newsm78  Разбира се ,който може да си поръча от Анг или Германия има много изгодни предложения  Hug особено по празниците  bouquet една две седмици не са толкова много време за чакане bowuu

# 441
  • София
nana77, за втората употреба ок - там си е въпрос на късмет, както и с телефони, таблети, та дори и коли. Но съм чувала, че тези, които продават за нови неразпечатани често са refurbished, които също са ок в повечето случаи, но се продават на доста по-ниска цена от наистина новите. Затова и аз предпочитам да изчакам промоция и доставка от Англия или Германия, а още повече, че в момента не ми е спешно - старият ми четец си работи отлично. А и се наслаждавам като дете на очакването Wink

# 442
  • Sofia
Искам да подаря четец за Коледа, но не разбирам абсолютно нищо. Четох, четох и съвсем се обърках ... Kindle Oasis ли е най - доброто , което се предлага (ако има най - добро)?

Предварително благодаря за препоръките bouquet

# 443
  • София
Ами там е работата, понеже хората сме различни, с различни възгледи, желания и т.н. идеално няма, най-добро също. Има най-доброто за определени нужди и желания, нищо универсално.
Ти най-доброто ли искаш да подаряваш точно?

Както писах за мен Oasis е идеален. За други както се видя е далеч от съвършенство. (ако се приеме, че цената сама по себе си не е фактор).

Опитай се да си изясниш този, на когото ще подаряваш какви  желания има. Т.е. неща от типа - предпочита ли тъч или копчета, или иска комбинация. о-малкъ или по-голям екран би му бил по-приятен. Предполагам ще е с подсветка при всички положения. (Подсветката при пейпър, воядж и оейзис също има разлика, в броя диодчета, т.е. при по-скъпите се очаква да е по-добра и равномерна, за другите марки не знам как е). Също така има значение човека има ли против да конвентира книги преди да ги качи, защото киндълите са ограничени откъм формати. Обаче ако няма проблем да си ги конвертира или ако чете предимно на английски и пазарува от амазон, със сигурност ще му е най-удобно... ит.н. и т.н.
Ще е хубаво на човека да му предвидиш и подходящ калъф, ако няма вклъчен в комплекта.

# 444
  • София
Искам да подаря четец за Коледа, но не разбирам абсолютно нищо. Четох, четох и съвсем се обърках ... Kindle Oasis ли е най - доброто , което се предлага (ако има най - добро)?

Предварително благодаря за препоръките bouquet

Ако имаш бюджета за Оазис и няма да го разнасяш всеки ден навън - виж това /лятото е пуснат/:
http://www.argos.co.uk/product/6044211
Още не съм го виждал на живо, но скоро и това може да стане.  Peace

# 445
Момичета, имам въпрос към притежателите на NOOK - само epub ли може да чете ? Май от това, което прочетох в началото - да  newsm78
От два дена го имам и още му разучавам функциите. Не мога да разбера как да се върна на предишна книга, която съм чела, ако съм започнала две - трябва да се върна в началото и да я избера пак ли или има и по-бърз начин?
И дали пак има начин да си прехвърлям книги онлайн, както бяхте писали за Киндъл, през пощата, с която сте регистриран, или само с кабела?
Понеже е втора употреба и е регистриран с друг имейл - има ли смисъл да го сменям?

# 446
Няма смисъл да преригистрираш.Книги се качват само с кабел.Чете и др формати ,отвори модела на гугъл и ще ти излезе какви са форматите.Пдф съм качвала ,чете и тхт мисля но епъб ми е най лесно.Чете и епъб с дрм защита.Купувам си книги и си ги свалям няма проблем.Даже от една от онлайн книжарниците бяха любезни по телефона човека ми даде указания как да сваля и да кача книгата.После ми изпрати указанията и писменно на мейла да ги имам.Моя нук е със светлина от тъмните не от белите.На 3 години е батерията кара по 1 месец.Чета всяка мечер ро 2 часа минимум на светлина.Интернета одавна не съм го пускала.Имам таблет и телефон за тази работа bouquet

# 447
  • Scotland
Здравейте! Имам Киндъл 3,с клавиатура,бутони.Дълги години го ползвах,искам да го сменя вече. Бутоните са си удобство за мен. Искам да е пак Киндъл. Воаяж ли остава като опция или пропускам някой модел? И как стои въпроса с поръчка от Америка? Мита,фирми посредници ли? В момента е на 200 долара а Амазон. Има ли вероятност за промоции по празници? Всякаква информация ще ми бъде от полза. Благодаря Ви!

# 448
  • София
 voyage и oasis са ти варианти, ако бържиш на бутони.Киндъл от америка не съм поръчвала.

# 449
  • Sofia
Киндъл от Америка може да се поръча само до американски адрес и ако имаш познат, който да ти го донесе е най - изгодно.

Аз май ще купя оазис, само чакам да се появи в писмото до дядо Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт