Нашите кухни - 64

• 125 535
  • 750
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
А някой да е попадал на латекс в хубав тюркоазен цвят?

# 181
  • Sofia
Скрит текст:
Имам въпрос за мивка под плот - при какъв вид плот е възможно това, само каменен ли?

Важно е плота да не поема влага (камък, дали натурален или технически, има един материал на име гета кор, но той се прави върху пдч а там може да се получи някакъв дефект, освен това не е и евтин)
Благодаря, Шадоумън  bouquet
Ние се колеаем още за плота. Ходихме в Стоунцентър, където поръчахме преди гранит за стълба, а сега те ни убеждават, че за плот е по-добре технически камък, който ще изглежда точно като натуралния гранит на стълбата, защото натуралния гранит щял да поема течности, тоест да стават петна, а техническия камък нямало.
Моят съвет е, че ако избирате между гранит и тех. Камък изберете гранита. Тук някой беще споделил, че с времето на тех. Камък де получават чуквания по ръба на тех. Камък. Все пак това не е еднородна смес, а парчета гранит слепени със смола. Аз мога единствено да дам мнение от опит с гранита, понеже имам такъв. Като всеси естествен минерал, да в самото начало е влагопоглъщащ, но не е задължително. Има гратити, които са добре обработени, а самата им структурата не пропуска вода. Изберете бразилски или италиански гранит, аз залагам на бразилски. Но ако все пак има някаква водопропускливост това е само в началото. Моьт беше така, предупледиха ни от фирмата
Е ако се остявьт мокри съдове продълржително време водата попива , но след това изсъхва за минути. В началото мислух че това ще е непрекъснато но не вече не остават следи от вода. Ако гранитът ви е такъв мога да проръчам импрегнант, аз също то използвям намазах го още котато видях че остават слудии от вода и до сега ньмяч плоблуми с товя. Поддлъжсатя на този вид прот у изключ. Лесна, е разбира се е красив
[/spoiler]
Стълбата ни е от италиански гранит, черен релефен, но самите момчета от Стоун център ни съветват да сложим за плот техн. камък със същия вид като на стълбата  newsm78
Много ти благодаря, mileneira Hug Имаме още няколко дни да го мислим.

# 182
  • Sofia
Скрит текст:
Имам въпрос за мивка под плот - при какъв вид плот е възможно това, само каменен ли?

Важно е плота да не поема влага (камък, дали натурален или технически, има един материал на име гета кор, но той се прави върху пдч а там може да се получи някакъв дефект, освен това не е и евтин)
Благодаря, Шадоумън  bouquet
Ние се колеаем още за плота. Ходихме в Стоунцентър, където поръчахме преди гранит за стълба, а сега те ни убеждават, че за плот е по-добре технически камък, който ще изглежда точно като натуралния гранит на стълбата, защото натуралния гранит щял да поема течности, тоест да стават петна, а техническия камък нямало.
Според мен зависи каква ви е шарката на гранита. Ако е много петнист или има силно изразена шарка и не е светъл, петна не мисля, че ще личат, но такива остават. Аз съм привърженик на техническия какмък, проблеми никога не съм имала, а чукнато ми се стува абсурдно  Rolling Eyes Вижте си разликата в цените и преценете сами дали си заслужава. Ако не е голяма, то може би е по-добре да се насочите към техн. камък.
[/spoiler]
Цветът е черен релефен матов - такъв харесахме, а те и тогава ни разубеждаваха, че щял да се цапа, но при нас е вътрешна стълба от хола към горната спалня в мезонет, затова че няма да се ходи с кални обуща  Laughing
Цената е почти същата - някакви май 200 лева по-малко за техн. камък и оттам голямата чуденка  Simple Smile Щял да изглежда по същия начин като гранита.
Благодаря ти, Designordie  Hug

Да допълня, че взехме фурната - XXL AEG немско производство, че вече нали ги правят другаде, микровълнова от същата марка и на цената на фурната  Laughing защото не е точно и само микровълнова, а и мини-фурна; миялна Hotpoint Ariston, дано да не съжаляваме; сега се чудим за един черен хладилник Bosch с биофреш и всичко останало, малко по-висок - 203 см и съответно малко по-голям от останалите. Остават аспиратор и мивка, за винарна се чудим, че много скъпи, но има една Електролукс в е-маг, която не е за вграждане, но аз си мисля дали да не рискуваме и да я повградим с едни декоративни лентички по 10 см отстрани.

# 183
  • Sofia
Момичета, сега разглеждах сайта на Морато - тези декорации на страниците на кухнята някой да знае да се правят от други и да се поръчва нещо подобно при тях?
Скрит текст:

# 184
  • Раковски
Това може да се направи от фирми имащи CNC рутер (по нашему център фреза или кой знае как още му викат). Прави се от мдф и после някаква боя.

# 185
  • Sofia
Това може да се направи от фирми имащи CNC рутер (по нашему център фреза или кой знае как още му викат). Прави се от мдф и после някаква боя.
А имаш ли някаква представа как мога да намеря такава фирма и да си поръчам само едно-две-три подобни панелчета за антрето и някъде другаде, ако реша, и майстора, който би ни правил мебелите да си ни ги сложи  Simple Smile

# 186
Здравейте,
някой може ли да ми каже дали може да се сложи вграден кош на шкаф с ъглова мивка?

Ъгълът вътре не е прав и не знам дали може да се монтира кош отвътре на вратичката.
Дайте идеи, моля!

# 187
  • DE
Опитайте да го закачите на вратата.

# 188
Здравейте,
някой може ли да ми каже дали може да се сложи вграден кош на шкаф с ъглова мивка?

Ъгълът вътре не е прав и не знам дали може да се монтира кош отвътре на вратичката.
Дайте идеи, моля!
Може, просто с чуждо парче направи прав ъгъл и го монтирай на него

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 07:23 от 4efits

# 189
  • Den Haag
Здравейте  Hug
Някой има ли тази мивка от Икея и какво ви е мнението за нея?

http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-taps-and-sinks … inks/44840/45971/

Харесала съм и тези два смесители:

http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-taps-and-sinks … taps/13449/14580/
http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-taps-and-sinks … taps/59631/85771/

Дали са хубави и кой според вас е по -добре да избера?

# 190
Мивките на Икея ги харесвам,заради изтегления назад сифон. Затова може да се използва иу пространството под тях.  Аз ако трябва да избирам, бих избрала такава мивка.
Не разбирам защо са ви 2 гнезда? Thinking

За смесител си избери по-високия. Така мисля. На мен ми е по-удобен.

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 13:45 от ябълка

# 191
Когато се избира смесител, е добре дължината му напред да е такава, че водата да пада точно в сифона. Така е много по-удобно при миенето на продукти, а и водата не пръска при по-силно налягане.

# 192
  • In the shadows of my mind
Здравейте  Hug
Някой има ли тази мивка от Икея и какво ви е мнението за нея?

http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-taps-and-sinks … inks/44840/45971/

Харесала съм и тези два смесители:

http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-taps-and-sinks … taps/13449/14580/
http://www.ikea.bg/kitchen-and-appliances/Kitchen-taps-and-sinks … taps/59631/85771/

Дали са хубави и кой според вас е по -добре да избера?
Ние сме се спрели на първия смесител и корито BOHOLMEN с едно гнездо. Преки впечатление ще дам след месец-два-три или, ако някога този ремонт въобще завърши  Crazy  Laughing

# 193
  • Den Haag
Мивките на Икея ги харесвам,заради изтегления назад сифон. Затова може да се използва иу пространството под тях.  Аз ако трябва да избирам, бих избрала такава мивка.
Не разбирам защо са ви 2 гнезда? Thinking

За смесител си избери по-високия. Така мисля. На мен ми е по-удобен.
А с едно гнездо коя мивка би ми препоръчала? Simple Smile

# 194
  • Den Haag
Проектирах нашата кухня, спряла съм се на бял гланц на кухни от Икея. Като от Икея няма да взимам плот, гръб и електроуреди. Ще ви покажа моя проект и моля, ако нещо не е добре дайте ми съвет как да подобря разпределението. Отстрани до печката, където има празно място, ще е хладилник с две врати. До мивката е миялната машина.

Първи вариант, при който мисля аспиратора да е скрит в шкаф, ако има мощни аспиратори за шкаф  Embarassed :

http://prikachi.com/images.php?images/290/8824290c.jpg

Втори вариант с аспиратор, който се вижда  :

http://prikachi.com/images.php?images/311/8824311t.jpg

Общи условия

Активация на акаунт