Нашите кухни - 64

• 125 567
  • 750
  •   1
Отговори
# 165
  • Раковски
Мисля, че няма проблем да се залепи със силикон, аз лепя с полиуретан, силикон и полиуретанова пяна където са много криви стените или са на дупки.

# 166
  • Варна
Мисля, че няма проблем да се залепи със силикон, аз лепя с полиуретан, силикон и полиуретанова пяна където са много криви стените или са на дупки.
Благодаря много за бързия отговор! bouquet

# 167
Как може да се закрие този отвор, става ли със силикон Церазит-сив? http://babakoleda.snimka.bg/daily/obshti.906784.37137451

# 168
  • Раковски
Кой отвор, виждам две фуги и нещо метално да блести.

# 169
Това е аспиратор и горни шкафове, между тях и гърба има фуга, както казвате, не са прилепнали плътно.

# 170
  • Sofia
Имам въпрос за мивка под плот - при какъв вид плот е възможно това, само каменен ли?

# 171
  • Раковски
Това е аспиратор и горни шкафове, между тях и гърба има фуга, както казвате, не са прилепнали плътно.

колко е дебела фугата и дали може снимка от малко по-далеч, да хване и шкафовете?

# 172
  • Раковски
Имам въпрос за мивка под плот - при какъв вид плот е възможно това, само каменен ли?

Важно е плота да не поема влага (камък, дали натурален или технически, има един материал на име гета кор, но той се прави върху пдч а там може да се получи някакъв дефект, освен това не е и евтин)

# 173
  • Sofia

Важно е плота да не поема влага (камък, дали натурален или технически, има един материал на име гета кор, но той се прави върху пдч а там може да се получи някакъв дефект, освен това не е и евтин)
Благодаря, Шадоумън  bouquet
Ние се колеаем още за плота. Ходихме в Стоунцентър, където поръчахме преди гранит за стълба, а сега те ни убеждават, че за плот е по-добре технически камък, който ще изглежда точно като натуралния гранит на стълбата, защото натуралния гранит щял да поема течности, тоест да стават петна, а техническия камък нямало.

# 174

Ние се колеаем още за плота. Ходихме в Стоунцентър, където поръчахме преди гранит за стълба, а сега те ни убеждават, че за плот е по-добре технически камък, който ще изглежда точно като натуралния гранит на стълбата, защото натуралния гранит щял да поема течности, тоест да стават петна, а техническия камък нямало.
Моят съвет е, че ако избирате между гранит и тех. Камък изберете гранита. Тук някой беще споделил, че с времето на тех. Камък де получават чуквания по ръба на тех. Камък. Все пак това не е еднородна смес, а парчета гранит слепени със смола. Аз мога единствено да дам мнение от опит с гранита, понеже имам такъв. Като всеси естествен минерал, да в самото начало е влагопоглъщащ, но не е задължително. Има гратити, които са добре обработени, а самата им структурата не пропуска вода. Изберете бразилски или италиански гранит, аз залагам на бразилски. Но ако все пак има някаква водопропускливост това е само в началото. Моьт беше така, предупледиха ни от фирмата
Е ако се остявьт мокри съдове продълржително време водата попива , но след това изсъхва за минути. В началото мислух че това ще е непрекъснато но не вече не остават следи от вода. Ако гранитът ви е такъв мога да проръчам импрегнант, аз също то използвям намазах го още котато видях че остават слудии от вода и до сега ньмяч плоблуми с товя. Поддлъжсатя на този вид прот у изключ. Лесна, е разбира се е красив

# 175

Според мен зависи каква ви е шарката на гранита. Ако е много петнист или има силно изразена шарка и не е светъл, петна не мисля, че ще личат, но такива остават. Аз съм привърженик на техническия какмък, проблеми никога не съм имала, а чукнато ми се стува абсурдно  Rolling Eyes Вижте си разликата в цените и преценете сами дали си заслужава. Ако не е голяма, то може би е по-добре да се насочите към техн. камък.

# 176
Здравейте, може ли да ми препоръчате кухненска мивка за вграждане - от кои марки сте доволни?

# 177
  • София
Здравейте и от мен !
Последните 1-2 седмици се занимавам с прибиране на багаж, тъй като почваме ремонт и затова едва днес намерих тази така полезна тема. Докато бяха децата по-малки влизах редовно в този форум, но напоследък го правя все по-рядко, макар, че и в Гугъл, каквото и да потърси човек, все до бг-мама стига, защото, както обяснявам на мъжа ми всеки път, бг-мама си е направо институция, а не просто някакъв си сайт Simple Smile
Извинявам се за лиричното отклонение. С 2 думи - почваме ремонт в апартамента ни. Имаме горе-долу идея какво искаме. Днес изкъртихме стената в коридора откъм входната врата и така получаваме едно по-голямо общо помещение, което заедно с усвоения още преди това балкон ще ни е хол+ кухня + трапезария. Тази стая има обща стена с една стая, която в момента е детска стая, но ще стане спалня, тъй като другите две преходни стаи, които в момента са хол и спалня ще се превърнат в 2 детски стаи.
Четох няколко теми назад. Впечатлена съм от знанията и красотите, които споделяте, както и лекотата, с която определени потребители правят проекти и дават ценните си съвети.  Комплименти за това !   bouquet
В сряда ще дойдат да сменяват дограмата в т.нар. обща стая /хол+кухня+трапезария/. Може би още на следващия ден ще дойде майстор, който се занимава с боядисване, замазване, плочки и т.н. НО ние все още нямаме яснота какъв точно е предварителния проект на помещението. В тази връзка много ще съм благодарна ако някой даде съвет от къде да тръгнем като начало. Опитах се да се регистрирам в програмата на ИКЕА за проектиране, но за съжаление безуспешно.
Идеята ни е от едната страна на балкона да е фурна, котлони, шкафове, а от другата плот и отново максимално шкафове. Досега мивката беше зад един барплот /използвана е разделителната стена, където преди си е бил прозореца и вратата на балкона/ и фактически аз бях с лице към помещението, докато ползвах мивката. Днес изкъртихме горната част на плота и оставихме долната по-солидна такава, която си е с цимент и плочки /допълнително доизграждани/ с цел да ги ползваме като основа за бъдещите ни мивка и плот. Аз първоначално заради грозния сегашен вид исках всичко да изкъртим, че не ми се връзваше как ще ползваме тези стари и грозни "колони" от плочки и цимент, но мъжа ми ме уверява, че тази конструкция е по-солидна, че ще покрием старите плочки, ще си направим нови рафтове, шкафове и т.н. и аз като че ли съм склонна да се съглася с него. Сега ви чета и какви проблеми създавали някои мивки с обикновените плотове и т.н.  newsm78
Благодаря на тези, които имаха търпението да прочетат по-горното Simple Smile Конкретно питане нямам, но приемем всякакви съвети предвид кратките срокове. Фирма за мебелите на "балконската част" нямаме. Чета Ви, че по-големите са със срокове за септември вече... Rolling Eyes Съпругът ми и баща му разбират от ел. и ВиК инсталации, така, че те сами ще си ги правят тези неща.

Последна редакция: нд, 03 юли 2016, 00:29 от Ninche

# 178
Здравейте момичета!
Предстои ми ремонт на кухнята. Цялата идея е винтидж - бяло, тъмно кафяво (дървените части) и ...тук идва ПРОБЛЕМА - синьо-зелено за гърба на кухнята. Много се опасявам, че точно такива плочки няма да мога да намеря:( 

Ще ви бъда благодарна за всякакви идеи. Мога ли да открия точно този цвят плочки на нашия пазар или да се преориентирам?

# 179
By The Way,

като си търсих плочки за моята баня, което вече беше отдавна, преди повече от 6 месеца, обиколих всички магазини за плочки, които намерих по картата на гугъл. Сещам се за точно такива - малки и фасетирани, но цвета дали ще е същия нямам представа. Отиди в Керамо (на Околовръстното до Фантастико).

Пускам ти от сайта им няколко неща в синята гама, които се доближашат до това, което търсиш  Wink
Ще те посъветвам на живо да ги видиш, ако имаш възможност, защото цветовете варират. Също питай за производител и време за доставка, че някой път се чака по месец и повече. С името на производителя можеш да провериш в други магазини за наличности/цени/условия и да направиш най-удобния избор.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт