Нашите кухни - 64

• 125 685
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
Josellyn,за хората които готвят редовно,удобството е водещото при проектирането на кухня. Не вярвах че ще се случи,но и аз се бях зачудила колко контакта и на каква височина да са  Laughing.Добре че мъжът ми е "жичкаджия" и прояви търпение за моята чуденка.Монтирането на кухнята се отлага за другата седмица,за сега  Tired.

# 466
Може ли някакви отзиви, ако някои е използвал термоустойчиви принт гърбове от ПДЧ за гръб. Намирам оферта за такива гърбове на кухня 8 мм.

# 467

valpan ето една идея http://pnr.ma/bZHINH
/ долу в дясно има два бял и черен правоъгълника кликнете в/у черния/

# 468
  • Казанлък

valpan ето една идея http://pnr.ma/bZHINH
/ долу в дясно има два бял и черен правоъгълника кликнете в/у черния/

Благодаря ти!!!  Hug
Изглежда много добре.
Като скица,това,мисля,че е подобно,нали?
http://valpan.snimka.bg/other/kuhnya.920344.37247198.big

# 469
# 470
_Ava_, и на мен ми кухнята ти ми харесва много, особено съчетанието на светло дърво и тъмен плот! От какъв материал са вратичките и коя фирма я изработи?

Лицевите части на кухнята са естествено дърво - дъб без байц. Корпуса е ПДЧ. Фирмата е "Вармит" ЕООД. До тук цялото обзавеждане на два апартамента са ми правили, другата седмица ще монтират кухнята на село. Ще покажа снимки после.Там за съжаление нямам бюджет за гранитен плот. Ще слагам тази мивка от ИКЕА на стандартен плот.Ще е предизвикателство и се надявам да се получи добре.

# 471
  • Варна
_Ava_ , и аз имам въпрос за кухнята ти. С каква височина са горните ти шкафове? Самите шкафове имам предвид, не височината им над пода или плота. Сега обмислям дали да ги разделя на две части както е при теб или да бъдат с по една вратичка по метър и малко. newsm78
 Ползваш ли в ежедневието най-горните малки и удобно ли е отварянето като са толкова високо? Това се чудя ...

# 472
  • In the shadows of my mind
Момичета, трябва да реша колко да е дебелината на плота - вариантите са 3.8 или 2.8  newsm78 Май да взема по-големият, а?  Crazy

# 473
Flash* шкафовете са 70см + 30см. Естествено тези горните от 30см ги отварям много рядко. Имам от тези дървените стълби-столче и 193см. висок мъж  Mr. Green Държа по-рядко използвани неща в тях. То и за тези от 70см. за най-горния рафт се качвам на стълбичката. Горните ги направих  само заради визията. Много ми харесва така, даже майстора вика нали знаеш колко панти и дръжки са това?! Но сега като си я погледна и ми радва окото.

# 474
  • Раковски
Момичета, трябва да реша колко да е дебелината на плота - вариантите са 3.8 или 2.8  newsm78 Май да взема по-големият, а?  Crazy

3.8 изглежда по-масивен и по-добре.

# 475
Скрит текст:
_Ava_, и на мен ми кухнята ти ми харесва много, особено съчетанието на светло дърво и тъмен плот! От какъв материал са вратичките и коя фирма я изработи?

Лицевите части на кухнята са естествено дърво - дъб без байц. Корпуса е ПДЧ. Фирмата е "Вармит" ЕООД. До тук цялото обзавеждане на два апартамента са ми правили, другата седмица ще монтират кухнята на село. Ще покажа снимки после.Там за съжаление нямам бюджет за гранитен плот. Ще слагам тази мивка от ИКЕА на стандартен плот.Ще е предизвикателство и се надявам да се получи добре.

_Ava_, страхотно, отдавна търся фирма, която да работи добре с естествено дърво. Имаш ли представа дали материалът се продава на плоскости, като ПДЧ-то и МДФ-а и коя фирма го произвежда?

# 476
  • Варна
Благодаря ти _Аva_ Smile
И на мен така ми харесва и така съм си направила плана. Но понеже действам мноого бавно, имам време да мисля и вече минах през поне 5 проекта. Моята кухня е доста по-малка, имам 120 + 190см горни шкафове и около 5м долни. Всичко това на П. И от толкова гледане и мислене реших да опростя максимално "гледката" и сведа до минимум вратички и шарении. И понеже скоро се връщам у дома и вече трябва да стартирам пустия ремонт, затова питам. По предварителните ми планове трябваше да е завършен. Mr. Green Но не мога да почна докато не съм на 100% убедена, че съм взела правилните решения и съм минимизирала компромисите.
Последно нещо такова ще бъде. И както писах стои отворен въпроса дали да има втори горен ред, и дали да има някъде стъкла, какви и т.н. Абстрахирайте се от пъстрия плот и дамаска Simple Smile И от пердетата ... там са за да си видя евентуално цветовете/различни са от тези на монитора/.
Скрит текст:

Ъгъла за сядане също ще трябва да ми го направят и се оказа, че почти никой не се наема.Sad Което ме изненада защото конструкцията не е нищо кой знае какво.  Crossing ArmsНо ще го направят де ... само дето ще трябва да ги следя из късо за да ми сглобят на края това което е в главата ми.

# 477
Хубав проект Flash  според мен е доста практичен.

_Ava_ - писах ти на ЛС за гранитния плот  Peace

Нашата кухня е вече поръчана и живот и здраве я чакаме края на август, тогава ще пусна и снимки  Peace

# 478

Проектът ми допада изключително много. Аз съм фен на такива кухни, при които шкафовете са събрани на едно място и само един човек се върти в кухнята плюс достатъчно място за трапезария. Кухненският диван също е чудесен!

Мога ли да те попитам с коя програма е направен проектът?

# 479
  • Варна
За съжаление, не знам коя е програмата. Играя си върху вече готови снимки да променям шкафове и вратички с paint. A основните снимки са от проект от една фирма, която много бързо и безплатно ми го направи но след това се оказаха доста несериозни. Или пък твърде заети. Или не им трябват нови клиенти - не знам. Но няма да работя с тях.
Последно реших да ползвам http://www.mebelifedar.com/. Няколко пъти говорих с тях и ми допаднаха. За разлика от 2-3 други фирми ... вътрешно усещане и доверие ми трябва, не знам дали и при вас е така. Wink

Друго което исках да питам е за ревизионен отвор. При нас има такъв и в кухнята. На късата стена от дясно на хладилника. Рових, рових и изрових ревизионна вратичка за гипсокартон. От тази фирма http://shop.evrodom2001.eu/product.php?ProductID=50. От прочетеното разбирам, че ще ни свърши работа и визуално няма да се вижда капака. Още не съм се свързала с тях да питам и купя, дано да има. Предлагат и по размери на клиента.
То и сега е нещо подобно но правено аматьорски от предния собственик преди 30г.Simple Smile))
Виждали ли сте подобно нещо?

За гърба на кухнята също имах проблем. Исках, но няма да имам плочки /_Аva_ твоите са разкошни!/. И реших да го оставя бял пък каквото става ще става. Ще си купя такава защитна плоча. За върху котлоните когато не се ползват за да се използва мястото за плот и за ограничаване на пръските по грърба при готвене.
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 29 юли 2016, 13:43 от Flash*

Общи условия

Активация на акаунт