Нашите кухни - 64

• 125 685
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • Казанлък
Скрит текст:
Здравейте!
От 2 седмици чета темите за кухните. Споделяте страхотни неща и идеи,за което ви благодаря.  Hug
Ще имам нужда от помощта ви и от съветите,защото ми предстои основен ремонт на кухнята.

Направила съм 3-4 варианта на възможни разположения на шкафове и уреди. Проектите могат да се видят и в 3D,както и на голям екран.
Ще усвояваме терасата,но ще останат 2 колони,както се вижда на снимките. Едната ще е до масата и тя няма да ми пречи. Другата обаче е на стената,където ще слагам шкафове и се надявам напълно или частично да я скрия.
Първата ми питанка,къде е по-добре да направя изход на аспиратора. Имаме отвор в комина,но нямам идея в какво състояние ще е... виждам,че доста от хората от  блока при зидане на терасите правят изводи навън. Това ли е по-добър вариант?
В комина ще е доста по-лесно за мен и тогава бих сложила котлоните в средата на основният плот,както е на вторият линк. Ако реша да извеждам тръбата навън,то ще трябва да го сложа близо до малката колона и ще трябва да мине през големият шкаф.  Thinking
Фурната със сигурност ще на по-високо ниво във шкаф. Някак първите два варианта най-много ми допадат... Ще имам доста плот за работа. Хладилника ще си остане в другият ъгъл.
http://ru.homestyler.com/designerro/266b9f3c-d6c4-4f2a-a76c-9fe905b561e2

http://ru.homestyler.com/designerro/356492f1-a909-4678-8567-0fef0ec34630

http://ru.homestyler.com/designprofile/4be1e8df-778a-4a2a-8dff-61a9c50ca6a0 - тук котлоните са до прозореца (нямат четворка,като вариант,и не мога да ги сложа в програмата). Но някак ми се струва неудобно да са отделно от основният плот.
http://ru.homestyler.com/designerro/275c6263-062f-44ba-9b50-7e7c95a5eda8 - тук се опитах да преместя хладилника по-близо към печката и плота, а в другият ъгъл да сложа 2 шкафчета,но нещо ми убягва тук и ми се струва,че ще ми е малко мястото около котлона.
Да уточня,че шкафове,сложени с програмата са само за разположение( имат доста ограничен избор в самата програма Simple Smile ). Иначе вида на шкафове съм посочила във моята скица.

Направила съм и по-подробен чертеж с размерите на кухнята и на шкафове,както ми се иска да бъдат, но се надявам да чуя и вашето мнение за моят проект.
http://valpan.snimka.bg/other/kuhnya.920344.37230893

Пожелавам на всички успешна и щастлива нова седмица!  bouquet

Здравей, виж тук ми се струва подобно като при теб. Ние сме поръчали кухнята в тази фирма. Дано всичко да мине наред.

http://ardeco-bg.com/detail_product/id-190/%D0%93_%D0%BE%D0%B1%D … 0%D0%BD%D1%86.htm

http://ardeco-bg.com/detail_product/id-190/%D0%93_%D0%BE%D0%B1%D … 0%D0%BD%D1%86.htm

http://ardeco-bg.com/detail_product/id-268/%D0%9A%D1%83%D1%85%D0 … 6%D0%B8%D1%8F.htm

Имат и още май подобни, разгледай ги ако ти свършат работа. Там където ти е стеничката можеш да пуснеш по-плитък и висок шкаф.
Благодаря ти за линка!  Hug Наистина има хубави идеи. Аз мисля за този вариант стеничката да я скрия във шкафа,който ще стане дълбок около 40 см,но това със сигурност ще ми стане по.ясно след като иззидаме външна стена и ще знам със сигурност какво място ще имам за високия шкаф-колона.

Скрит текст:
valpan, този от вариантите ми се струва най-удачен, с няколко малки забележки :
1.Продължи плота пред колоната до котлоните, така че да дойде на една линия, като отдолу сложиш по-плитък шкаф. Ще ти е по-удобно и при ползването на котлоните.

2. Мивката може да бъде от моделите с малък отцедник /около 30 см/ от лявата страна на мивката - така отляво ще остане място и за сушилня за съдове, а мястото върху миялната ще е свободно и там ще бъде удобно да сложиш кафемашината.

3.Добре е да се потърси някаква симетрия и цялостна концепция в шкафовете на горния и долния ред -  за дългата стена имам предвид. Малко хаотично и накъсано изглежда с тези чекмеджета във всякакви височини и ширини, малки квадратни вратички, големи хоризонтални врати, вертикални врати и т.н. Разгледай някой магазин с повече изложени кухни и ще се ориентираш какви интересни механизми се предлагат - примерно отвън изглежда като цяла врата, а вътре си има 3-4 чекмеджета и др.подобни  - така че кухнята пак да има функциите и разпределението, които искаш, но всичко да изглежда по-елегантно и изчистено.

Виждам, че си категорична за високата фурна, но ако я сложиш под котлоните, ще можеш да разположих хладилника на нейното място,  по-близо до шкафовете.
Не я разбирам тази мода на вдигнатите фурни - моята е над 10-годишна, редовно почиствана, обаче стъклото много трудно се чисти и в един момент се засича до степен, че просто не може да види хубаво ястието, без да се отвори фурната. Същевременно свети като телевизор и се виждат много добре всякакви замърсявания по стъклото, чак да ти стане неудобно, като дойдат хора  Embarassed Мястото, което е на височината на погледа, е много по-добре да се оползотвори за шкаф с чинии или с нещо друго, в което се ровичка по няколко пъти на ден, отколкото за фурна, която се ползва 1-2 пъти в седмицата.

Аспиратор към комина или към външна стена - трябва да провериш дали съседите си ползват комина по предназначение. Някой включват в комина печки, други - бани, трети го бутат. Ако коминът си е наред - по-добре свържи аспиратора там, иначе ако е изведен в стената - целият блок ще разбира какво готвиш.

GG_BG  Hug благодаря ти много за включването!
В нашият град няма особено къде да се гледа за готовите кухни,механизми и т.н. Така че основно си остава интернет. В момента в главата ми е голяма каша  Joy , от 2-3 седмици само чета и гледам. Със сигурност ще има корекции и промени. Тук нахвърлих още един вариант на вратичките на шкафове:
http://valpan.snimka.bg/other/kuhnya.920344.37240923.big
Имам две дискови хернии и това е основната причина от години да мечтая за фурна на високо ниво.
Не разбрах относно продължението на плота. Имаш в предвид колоната във ъгъла или малката колона,която ще остане от терасата? Ако е за второто,то точно там мисля да я затворя в един висок шкаф или пък точно така да продължа плота със шкафче отдолу,но ще ми трябва и шкаф отгоре,ако извеждам тръбата навън...(като знам,че някои съседи вкараха тръбата на аспиратора във вент. шахта на банята,предполагам,че комина в кухнята може да не е наред... Тези хора си нямат идея какво става в нашите апартаменти,когато те пържат нещо  #2gunfire)

# 451
  • Някъде на път....
Здравейте

Дали някой има впечатления от фурните които имат функция готвене на пара. Има такава на АЕГ. Електролукс Сименс и Бош.
Аз сериозно обмислям да взема такава но проблема е че не сме консумирана храна приготвена в подобна фурна
В момента монтираме кухня с фурна на пара на Electrolux, модела е EOB9956VAX.
Клиентката иска да я изпробва възможно най-скоро. Ще я питам и ще споделя нейното мнение, но вероятно ще е след около месец - като е готов целия апартамент и се нанесат спокойно. Peace

А бе какво ще я питам.... да вземе направо да ме покани да пробвам храната и тогава ще споделя мнение от първо лице...  Wink Embarassed

# 452
Момичета, малко помощ  Blush Родителите ми са си купили ето такава фурна за вграждане на Бош.

http://www.technopolis.bg/bg/Ovens/Built-in-oven-BOSCH-HBA-23B150R/p/702907

Но не са питали дали има изисквания за покритието на тиганите и тенджерите които да могат да се ползват. Аз като разпитах мои познати едни казват че може всякакви видове, а други че трябвало да бъдат с двойно дъно. Аз пък не съм чувала какви са тези тигани с двойно дъно. Знам че има с керамично покритие, но дотук...

# 453
  • Някъде на път....
Здравейте! Чета всичко с интерес и покрай вас научих много неща, вдъхнових се за нови неща в идеята за бъдещата ни кухня.  bouquet
Може ли да споделите има ли някой, който е отделил място за телевизор в проектираните кухненски шкафове. У нас ТВ е нещо, без което не можем. Разпределението ще е такова, че стойка на стената няма как да сложим и същевременно да е удобно за гледане. За това сме се ориентирали към обособяване на място за него всред горните шкафове. Ще съм благодарна на всякакви идеи и снимки.  Heart Eyes

Нещо такова ли си представяш?
Телевизора е над МВ фурна.

# 454
Момичета, малко помощ  Blush Родителите ми са си купили ето такава фурна за вграждане на Бош.

Но не са питали дали има изисквания за покритието на тиганите и тенджерите които да могат да се ползват. Аз като разпитах мои познати едни казват че може всякакви видове, а други че трябвало да бъдат с двойно дъно. Аз пък не съм чувала какви са тези тигани с двойно дъно. Знам че има с керамично покритие, но дотук...
Ти, сериозно ли? ooooh!

# 455
  • Някъде на път....

Ти, сериозно ли? ooooh!

Какви двойни дъна на съдове при ползване на вградена фурна?!?!?!
Няма такова нещо.... освен ако не се шегуваш с нас де...  Rolling Eyes

# 456
  • Някъде на път....
Къде в София има добре зареден магазин, където мога да погледна мивки и смесители? Благодаря предварително на отзовалите се  bouquet

В магазина на Лекс Груп на Ботевградско шосе.  Peace

# 457
Според вас задължително ли е на плота да се прави подлепка отпред /т.е да му за залепи допълнително парче отдолу/? Питам от гледна точка на здравината, иначе визуално ми допада и да е 2 см.

Не е задължително, подлепката я слагат за да изглежда плота по-дебел. По принцип масово продават плотове от гранит по 2 см. дебелина, и за да изглежда по-масивен, закщото стои по-красиво, слагат тази подлепка. Аз предпочитам без подлепка допълнително оскъпява , пък и на мен без подлепка ми харесва повече. Моят плот вкъщи е 3см. без подлепка, много хубаво стои, виждала съм и 2см без подлепка, пак ми харесва. Изобщо не е нужно да се слага подлепка. Също и под самият плот нямаме никакви подложки, това незнам кой ви го е казал. Плота се поставя направо върху долните шкафове.

# 458
  • София
Къде в София има добре зареден магазин, където мога да погледна мивки и смесители? Благодаря предварително на отзовалите се  bouquet

В магазина на Лекс Груп на Ботевградско шосе.  Peace

Благодаря!  bouquet

# 459
valpan, за плот покрай малката малката колона от терасата имах предвид, но там действително може и висок шкаф да се сложи.

Нещо друго се сещам - ако искаш котлоните да си стоят на това място, а въздуховодът на аспиратора да излезе на терасата, трябва да имаш предвид, че отворът на аспиратора, който се свързва с въздуховода, обикновено се намира в задната му част, т.е. въздуховода ще трябва да направи поне 3 ъгъла, за да обиколи колоната. Същевременно всеки ъгъл намаля мощността на теглене с около 10%, така че колкото по-малко чупки и по-къс път, толкова по-добре. Трябва да се помисли за някакви варианти за по-прав път - примерно шкафът над котлоните да е дълбок 60 см и аспираторът да е вграден в предната му част, за да минава тръбата по права линия пред колоната или нещо друго подобно ...

Вратичките на шкафовете - така е значително по-добре. Обикновено при планирането им трябва да се изхожда от някои от съществуващите основни вертикали и хоризонтали. Примерно - шкафът за пералнята  е широк 65 см - съответно и шкафовете на горния ред над него стават толкова; имаме и шкаф за аспиратор, широк 65 см  - съответно шкафът отдолу става 65 см /не че е задължително да е шкаф, може и чекмеджета да са, но подравнени по вертикала с горния ред/. Или пък държим да имаме дълбоко чекмедже под фурната за тави и тенджери - тогава и другото дълбокото чекмедже до пералнята го правим със същата височина, т.е. на една хоризонтална линия.

# 460
  • София

Нещо такова ли си представяш?
Телевизора е над МВ фурна.

Да, нещо такова.  bouquet Това ТВ за вграждане ли е?

valpan, нашата кухня ще е с подобно разпределение на шкафовете. В момента сме с печка на усвоена тераса, а мивката на твоето място. Толкова е неудобно. В новата кухня замислям котлоните да са до комина. Иначе все капе нещо докато разнасям продуктите от мивката до печката. Фурната не съм решила дали да е под котлоните или в колона. Ако е в колона най-вероятно ще я направим преди колоната, която отделя кухнята от терасата, пак за да ми възможно най-близко до мивката.
Нещо подобно:
http://ardeco-bg.com/detail_product/id-205/%D0%9B%D0%B8%D0%BB%D0 … %D0%BA%D1%82_.htm

# 461
_Ava_, кухнята ти е чудесна. Имам въпрос относно плочките на стената. Аз също съм се спряла на тях за една полузакрита лятна кухня. Та въпросът ми е, когато се намокрят, получава ли се леко потъмняване на негланцираните части? Моят мъж ме убеждава, че всеки път, когато ги намокря около мивката ще потъмняват и ще е дразнещо докато изсъхнат. И как стоят нещата с почистването?

ellisa.s не съм забелязали никакво потъмняване, промяна на цвета или друго. За мокрене - колко се мокри чак стената отзад? От вода няма промяна при мен.Почиствам ги само с гъба с вода и сапун, понякога само забърсвам с вода. Вече три години нямам проблем. Ако готвя нещо, цапащо много слага алумуниево фолио докато готвя и после изхвърлям.Това са единични случаи обаче.
Ако много се притеснявате има импрегнанти за камък - може да се минат с такъв и да се запечатат.

# 462
  • In the shadows of my mind
Вие какви сериозни и задълбочени анализи правите на всичко... Аз въобще не съм влизала в никакви детайли и такива подробности на предстоящата кухня, може би защото готвя веднъж на високосна и никога дори не съм се замисляла колко контакта ще ми трябват, дали да имам отцедник, какъв вид механизъм да имат шкафовете или някакви подобни неща. Направо съм пълен аматьор пред вас! Преди време направихме проекта в ИКЕА, предстой най-накрая да я поръчаме (до седмица-две) и да платим и монтаж (защото никога няма да се справим сами) и толкоз.  Crazy Crazy Crazy

# 463
_Ava_, и на мен ми кухнята ти ми харесва много, особено съчетанието на светло дърво и тъмен плот! От какъв материал са вратичките и коя фирма я изработи?

# 464
Благодаря _Ava_! Много ми харесват.

Общи условия

Активация на акаунт