Нашите кухни - 64

• 125 542
  • 750
  •   1
Отговори
# 195
Диана, къде ти е съдомиялната? Ако е отляво вградена и си деснячка, бих я преместили от дясно на мивката, освен ако там не е хладилникът.  А той къде ще стои?

# 196
  • In the shadows of my mind
Хладилникът май ще бъде в празното пространство в ъгъла в дясно.

# 197
  • Den Haag
Миялната е първият шкаф от ляво на мивката, тя се вижда на снимките. От другата страна на мивката няма място за нея, там е сложен ъглов шкаф.
Хладилника ще е в празното пространство.

# 198
  • София
Настоящата ми кухня е с такава подредба и не е много удобна. Непрекъснато снова по диагонала на помещението: хладилник - плот преди мивката.
Ако имаш възможност, премести мивката по-навътре /дори ако трябва в ъгъла/ и сложи хладилника преди миялната.

# 199
  • Den Haag
Хладилника няма как да го преместя, защото ще е с две врати и няма на къде, а мивката мисля, че ще ми е удобна там под прозореца и до нея миалната. Сега съм с мивка под прозорец и обичам да гледам навън и да си работя на плота. Вярно хладилника идва по далеч и ще се разкарвам повечко. Пак ще помисля върху това.

# 200
Мивките на Икея ги харесвам,заради изтегления назад сифон. Затова може да се използва иу пространството под тях.  Аз ако трябва да избирам, бих избрала такава мивка.
Не разбирам защо са ви 2 гнезда? Thinking

За смесител си избери по-високия. Така мисля. На мен ми е по-удобен.
А с едно гнездо коя мивка би ми препоръчала? Simple Smile
Максимално дълбоката.

# 201
  • ГО
diana lobodova, моята кухня е със същото разположение, като твоята, само дето печката ми е под котлоните, т.е. нямам колона до хладилника. Много ми е удобно всичко. Моята също е икейска Simple Smile
Относно смесителя - високият. Изобщо не се замисляй. Относно аспиратора - моето мнение, че скритият в шкаф ще е по-красив. Ще станат много видимите уреди - аспиратор, след него - печка и веднага след това - голям хладилник.

# 202
  • Den Haag
diana lobodova, моята кухня е със същото разположение, като твоята, само дето печката ми е под котлоните, т.е. нямам колона до хладилника. Много ми е удобно всичко. Моята също е икейска Simple Smile
Относно смесителя - високият. Изобщо не се замисляй. Относно аспиратора - моето мнение, че скритият в шкаф ще е по-красив. Ще станат много видимите уреди - аспиратор, след него - печка и веднага след това - голям хладилник.
Благодаря ти kama4e Simple Smile
Много искам да е скрит аспиратора, но мъжа ми каза, че дори да е скрит над него до тавана ще се вижда металната тръба и не знам дали няма да е грозно. Хич не ми се иска да се вижда тръба, но изхода е над него в тавана, дали има начин да се скрие и да не е толкова очебийно?

# 203
Благодаря ти kama4e Simple Smile
Много искам да е скрит аспиратора, но мъжа ми каза, че дори да е скрит над него до тавана ще се вижда металната тръба и не знам дали няма да е грозно. Хич не ми се иска да се вижда тръба, но изхода е над него в тавана, дали има начин да се скрие и да не е толкова очебийно?

Може с гипсокартон или мебел.

# 204
  • ГО
Моята кухня е с шкафове до тавана и коминът ми се пада в шкафа на аспиратора.

# 205
  • Den Haag
Благодаря, значи ще го скрием за сега с гипсокартон, а по нататък може и втори ред шкафчета да добавиме.

Можете ли да ми препоръчате силен аспиратор за шкаф, или какво е важно да гледам, като го избирам?
Благодаря предварително Simple Smile

Kama4e твоята кухня какъв цвят е от Икея?

# 206
  • ГО
Бяла, от тази серия:
Скрит текст:

За аспиратора не мога да те посъветвам. Знам, че зависи от големината на помещението. За нашия се доверих на моя мъж, какъвто е избрал - доволна съм.

# 207
http://www.teka.com/bg/products/index/11

Диана, виж тези телескопични абсорбатори. Шум от (42-45)dB си е колкото соц. хладилниците.  LaughingНо той е само на абсорбатора. Ако го монтирате към грапава тръба ще увеличиш шума. Попитай за шумозаглушителни тръби, ако държиш на ниско ниво на шума.
Моят абсорбатор е на Тека и не ме дразни шума, въпреки, че въздуховода е без шумоизолация. Такъв:

Над абсорбатора имам шкаф, на който единия рафт е пробит за въздуховода. Но това не ми пречи.

# 208
  • ГО
И моят е телескопичен на Тека. Доволна съм. Така дърпа, че чак из под вратата свири  Joy

# 209
  • Den Haag
Благодаря! Simple Smile
Ще ги разгледам, тук няма на Тека, но може сега ваканцията, като си идваме да посетим техен магазин и да изберем аспиратор. Simple Smile

Kama4e много хубава изглежда тази кухня. Вашата с дървен плот ли е? Ако да, доволна ли си?

Общи условия

Активация на акаунт