Нашите кухни - 64

• 125 694
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
Flash* много ми хареса проекта, определено с отделни вратички ще е по-хубаво. Отваря доста. Прозрачни ли ще са стъклата със осветление вградено или мат? Мивката е примерна или точно такава с голям отцедник? Ако плота е камък, може и без отцедник. Успех и скоро да се похвалиш с първата манджа. За ревизионния отвор - ние в баните сме с такива http://mamm.snimka.bg/architecture/bani.921211 малко е лоша снимка. Прави ни ги момчето, което слага дограмата.
Chuby късно е за гранитен плот - всичко е готово и плота е термо - надявам се хубав и евтин  Mr. Green
GG_BG за естественото дърво - тази фирма само кухнята са ми правили от дърво и не са специализирани. Даже исках маса да ми направи от дърво, но ми отказа. Ако искаш повече мебели от естествено дърво потърси друга фирма. Конкретно вратите за кухнята някъде ги поръчва и друга фирма ги направиха по размер.

# 481
Flash, харесва ми кухнята. Единствено този хладилник ми вади очите. А липсата на плочки ще ти създаде допълнителна работа. Много работа и нерви. Моята кухня е с плочки, а на една къса стена плочки няма. Там ми е кафе машината. Ако знаеш колко пръски от кафе имам! ooooh!

# 482
Flash - от къде си купила тази защитна плоча за печката? Нашата вече я монтираха, а монтажа на кухнята тепърва предстои и искам да я защитя с нещо, че не искам да изхвърлям нова печка със стъклокерамичен плот, понеже някой майстор не внимавал ...нищо, че ще им се виси на главата де.

_Ava_ честито тогава и с здраве да си го ползваш  bouquet

# 483
  • Варна
За плочките не можах да се преборя с мъжа ми. Така е на война, губиш някоя битка но печелиш войната. Laughing
Та ще си чистя гръбчетата и толкоз.
Поне кафе у дома пият само гости ... научих ги да пият чай един по един.Simple Smile

Хладилника и сега си е там в ъгъла, няма друго място за него, свикнала съм му и всъщност си ми е удобен. Само ще сложа нов, мат инокс, няма да е бял.
Не искам да изнасям нищо на терасата/освен една скара която рядко ползвам и диспенсер за студена и гореща вода/, че няма да има място за камелиите ми а там им е много добре.Simple Smile

Мивката е примерна, за сега съм харесала тази на Schock. Фурната също съм избрала, черна на Bosh, котлоните ще са 2ка индукция.
Ние сме трима, след 4 години като замине и дъщеря ми съвсем широка ще ми стане малката ми хухня. Confused
Ако има стъкла на вратичките ще са мат и без осветление, там ще крия неща които не искам да показвам. Иначе самата кугня също няма да е гланц,   просто не обичам лъскави неща.
Но осветлението на плота ще бъде вградено т.е. горните шкафове на стената над мивката ще са със светещи дъна. Видях и ми хареса.

За банята ревизионния отвор е ясен, ама тук е на видно място на стената. с два водомера сме, водата за кухнята, едната тоалетна и пералното са отделно от тази за банята. И е проблем, че не искам да се набива на очи, а е на метър и половина височина, няма как да го скрия с картина или мебел ...

Chuby, още не съм поръчала, от амазон ще купя, има избор и на цветове и картинки, цената средно е около 60лв. Може да разгледаш https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_2?__mk_de_DE=%C3%85M%C3%8 … =Herdabdeckplatte Ако искаш съдействие, кажи.
Ееее, няма да ти я счупят при монтажа, спокойно. Peace

# 484

...... Мога ли да те попитам с коя програма е направен проектът?
[/quote]

http://ru.homestyler.com/
Необходима е регистрация и въобръжение. Чертаеш в 2д  и  можеш да го разглеждаш в 3д

# 485
Гранитогрес или изкуствен камък да избера за плот? Пукат ли се ?

# 486
И в сегашното, и в новото ми жилище съм изкарала водомерите извън шахтите и съм ги вкарала в шкафове - много е удобно, няма никакви капаци по стените, няма пъплещи по тръбите хлебарки и боклуци в шахтите, оползотворява се максимално пространството покрай стената.

# 487
  • Варна
Водомера добре, но достъп до щранговете трябва да има, всичко се случва. Откъде ще спра водата ако се наложи?

# 488
Водомера добре, но достъп до щранговете трябва да има, всичко се случва. Откъде ще спра водата ако се наложи?

Крановете обикновено се слагат на тръбата непосредствено преди водомера, но практически може да сложиш навсякъде - някои слагат пред перални, тоалетни и т.н. За какъв друг достъп до щранговете имаш предвид? Всякакви форсмажорни обстоятелства, за които се сещам, са свързани с къртене на стената. Дори да се наложи да се сменят тръбите на целия вход, примерно, това няма как да стане през отвора за водомерите, трябва да се кърти стената.

# 489
Здравейте, имам въпрос към всички  - майстори, потребители вече с готови кухни и правещи нова кухня  Grinning
Възможно ли е в долен шкаф за мивка ширина 50 см, стандартна височина и мивка с дълбочина на коритото 20 см да се направят: едно голямо долно чекмедже с кофа (неголяма около 20 литра), по-малко вътрешно чекмедже (без значение размери и форма, просто да се използва пространството), смесител с изтеглящ се чучур (толкова ли има проблем с място в шкафа за тези тежести) и евентуално електрически механизъм за отваряне само на долното чекмедже с боклука. Интресно ми е и какво ви е мнението за тези механизми, заслужават ли си? Разбрах, че не винаги отварят от раз. Това което ми се иска е, да не си отварям чекмеджето с ръце, когато са изцапани с боклук, има ли някаква алтернатива? Например по-силно изхварлящи чекмеджето пуш-бутони или нещо такова..
Ще съм благодарна на всякакво мнение  bouquet

# 490
  • Раковски
Може, принципно.

# 491
Благодаря ти! Принципно, ок, но къде може да има проблем и въпросителни?

# 492
  • ПЛОВДИВ
Здравейте, чета Ви от година и ми бяхте страшно полезни както с идеи , така и в откриването на нашия майстор! Ето, че вече мога да покажа готовата наша кухня.  Heart Eyes  Благодаря на shadowman, че надмина очакванията ни!!! Hug

# 493
Браво! Страхотна е! Честита и със здраве! Сподели повече за механизмите, моля те? Интересно ми е какво има в шкафа под печката? Защо е с тези две бленди?

Последна редакция: нд, 31 юли 2016, 08:44 от 6tiplio

# 494
  • ПЛОВДИВ
Браво! Страхотна е! Честита и със здраве! Сподели повече за механизмите, моля те? Интересно ми е какво има в шкафа под печката? Защо е с тези две бленди?

Благодаря Ви. За механизмите надали бих могла аз да обясня добре, с плавно прибиране са всички шкафове и чекмеджета, има шкаф килер+чупещ механизъм над мивката.
А под печката е вградена съдомиалнята  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт