Лятото дойде вече, а в мама расте ЯНУАРСКО човече!- Тема 3

• 40 602
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Йей!
Да кажете после как е минало. Аз съм в чакалнята и катп стама дума тия дни дали докторите си спазват часовете, напоследък записвам сутрин рано, за да не се натрупват закъснения от предишни пациенти. Пак има чакане, но е по-кратко...

# 121
И аз ползвам pregnancy+, много е сладко, че показва всяка седмица как изглежда бебето, с размерите на какъв плод е, забавно ми е. Simple Smile
Аз днес бях на БХС, нямам идея колко продължи прегледът, че бях много гладна и едва можех да мисля. Но доста време го ръчкахме това дете, беше ни обърнало гръб и не можеше да му се измерят важните работи. Накрая се получи, всичко си му е точно. Само че аз съм с контракции и сега си мързелувам в леглото.

# 122
Леле 45 минути Shocked, аз ще побелея от притеснение докато свършим...
Напротив, докато той си гледа, ти също си разглеждаш бебчето и няма толкова хубаво чувство просто! Не знам и за какво да се притесняваш по време на прегледа Heart Eyes

Мус, честити розови гащи  stork-girl

9005, да почиваш Flutter

# 123
Леле 45 минути Shocked, аз ще побелея от притеснение докато свършим...
Напротив, докато той си гледа, ти също си разглеждаш бебчето и няма толкова хубаво чувство просто! Не знам и за какво да се притесняваш по време на прегледа Heart Eyes

Мус, честити розови гащи  stork-girl

9005, да почиваш Flutter

Да ви кажа аз много не можах да гледам, но за сметка на това таткото наблюдаваше всичко! Simple Smile После само питах а това видя ли,ами онова? А това и това имаше ли си го? А как точно беше застанало..  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 124
Мина и нашата фетална морфология днес. Беше толкова вълнуващо и трогателно, че пуснах сълзички. Бебчето е вече доста оформено и сладко. Не спря да се движи и едвам го измерихме. Маха ни с ръчичка, после се хвана за главата, козирува, рита, въртя се. Вижда се как мляска и преглъща. Видяхме камерите на сърцето как се пълнят с кръв, стомахче, черен и бял дроб, двете полукълба ня мозъка, очичките и много други неща....иии най-вероятния пол Simple Smile Всички органи са както трябва. Имаме си хубави снимки за албума Simple Smile Пратиха ме после в Генетичната лаборатория на Майчин дом за БХС. В момента е безплатен, инициатива на министерството на Здравеопазването. Резултати чакам до 3 дни.

Хайде и другите момичета, които тия дни са на прегледи, да споделят хубави новини!

# 125
  • София
@cranberry, стискам палци. Дано всичко да е наред и да споделиш после добри новини.
Записвам се за януарчетата, макар и с термин 01.01.2017 г. Аз съм 12 г.с., втора бременност, след първа неуспешна. С хомозиготен носител на 4G/4G алел в PAI, тоест с повишен риск от тромбофилия. Поставям си профилактично инжекции Фраксипарин 0.3mg всеки ден и уж всичко е под контрол.
И аз утре съм на фетална морфология и БХС. Малко палци и насам Simple Smile
Януарчета, Искам да ви попитам попадали ли сте на хубаво мобилно приложение за бременност или някоя подробна добра книга?

Mama Mechka, както и много други момичета, аз също ползвам Pregnancy+ app. Иначе чета "Аз съм бременна" на Мари Клод Дьолае - бременността е описана по седмици и има полезни съвети. Също така чета по седмици в сайта на бебе и мама. Simple Smile

Момичета, така се радвам за добрите резултати и благородно ви завиждам, че сте си виждали скоро бебчетата Hug Two Hearts. Аз вече не издържам и ще ида на частен преглед тази седмица, защото регулярният ми по ЖК е чааак другата седмица  Whistling

И да се оплача, че последните дни голям глад ме е налегнал  eat Гледам да наблягам на плодовете и салатите, не че с тях се наяждам  Laughing

# 126
Момичета имам въпрос.... Както знаете върлува летен вирус из страната... Аз все още работя и на работа моя колежка с която имам чести контакти днес се оплака и излезе в болнични,явно е пипнала този вирус. Та... въпроса ми е : Как смятате,че е редно да се постъпи в дадената ситуация. До колкото знам вирусите за нас са опасни и трябва да ги избягваме. Дали би било удачно да си пусна болничен до отшумяване на нещата? Как бихте постъпили вие в такава ситуация?

# 127
  • София
Веднага бих си пуснала болничен. Peace

# 128
  • София
Бих си стояла на работа  Hug  Ако ти се почива вкъщи, почини си. Но аз не бих бягала от вируса, него можеш да го хванеш и в магазина, не бих стояла под похлупак 9 месеца. Ако ще се боледува, ще се боледува, ще се оправям и така (мое си мнение  Sunglasses), колежката ти вече не е там така или иначе, по-вероятно е вече да си се заразила от нея, докато е била на работа, отколкото тепърва да се заразиш от някой друг, който може и да се е заразил от нея или от някой друг. С приятели виждаш ли се? Те също ходят на работа, срещат се с други хора, всеки може да ти донесе вирус, не можеш да се предпазиш, дори да си седиш постоянно вкъщи. Точно обратното, колкото повече организма ти се изправя с/у вируси и настинки, толкова по-устойчив става  Heart Eyes  Пак лично мнение от моята си гледна точка, защото питаш какво ние бихме направили Wink Не противореча на никой, който мисли по друг начин  Peace

# 129
  • София
Аз също смятам, че ако се чувстваш добре и нямаш никакви симптоми, няма смисъл от болничен - поне аз бих постъпила така.
Мое мнение, не искам да се карам с никого.  bouquet

# 130
Благодаря ви за мнението! Ще решим с доки какво да правя, но исках да се допитам и до вас  Hug

# 131
  • София
Не знам, аз си почивам Simple Smile Бях с грип в началото на бременността и направо се бях побъркала.  ooooh! #Crazy Може би мамите, който чакат второ или трето дете...са малко по-спокойни.  Simple Smile Аз лично не искам да рискувам излишно.  Hug
Толкова време го чакам и жадувам това бебенце, че не мога да си позволя да проявя и капка невнимание.

# 132
  • София
По въпроса с летните вируси, голяма част от тях са свързани с личната хигиена на ръцете. По често миене и дезинфекция са част от начина да се предпазиш.Аз лично не се храня на вън, а с детето с мием почти постоянно.Понеже сега съм с анемия и Candida пия и Биозин мама, вероятно цялото лято ще изкарам с него после почивка и пак, че идват зимните вируси. Simple Smile

# 133
  • Стара Загора
Здравейте пристигам от Искам Бебе ама докато се престрашаа да пишаааа 😆   Аз съм с термин 26 януари. Вече съм в 10г.с + . От къде сте? Има ли бъдещи мамчета от Ст.Загора? За болничните мен ме пуснаха вече минах ЛКК , че това гадене и повръщане съм като болна вие как се справяте?

# 134
Здравейте момичета, много съм уплашена, тия дни пътувах и днес на прегледа плодното сакче е леко отлепено, сега съм на Ношпа, Дуфастон и Утрогестан и ще лежа двр седмици. На някой случвало ли му се е и дали се закрепва после още съм в началото на 10 седмица

Общи условия

Активация на акаунт