"Не можеш да знаеш дали ще устоиш на изкушението..."

• 32 889
  • 527
  •   1
Отговори
# 420
Ами често философски се е разглеждала идеята дали ако можеш да накараш да те обича някой, който не те, дали с дявола, магия, манипулация, ще го направиш? Ще си щастлива ли ако знаеш, че е насила под някаква форма?

Над това съм мислила много пъти и не веднъж съм го дискутирала с хора от обкръжението си. Не бих го направила, защото този човек не е с мен заради мен и по свой избор. Винаги ще ме боли и ще знам, че в друга ситуация, той няма да вижда мен като любимата жена, а аз искам да съм избор за мъжа си, не принуда, дори и без той да я осъзнава.

Или хората, които не устояват на широките възможности за самозванство и се представят за каквито не са? Имаш шанса да започнеш отначало и ще излъжеш ли, че си графиня/от професия, която нямаш/ ще градиш ли легендата за себе си ако знаеш, че не е вярно, но няма да те хванат?

Изкушаващо... Предпочитам наистина да съм, но така зададен въпросът ще отговоря с "Да".

# 421
Аз нищо не предлагам, а за мен парите изобщо не са изкушение от никакъв вид (не се превземам, искрена съм). Парите никога не са достатъчно, колкото и да имаш свикваш със стандарта си и за теб не е нищо особено.
+1
Чудя се обаче дали ни е заложено, характер? Или е следствие от родителско поведение, среда, живот в бедно семейство?

# 422
Аз нищо не предлагам, а за мен парите изобщо не са изкушение от никакъв вид (не се превземам, искрена съм). Парите никога не са достатъчно, колкото и да имаш свикваш със стандарта си и за теб не е нищо особено.
+1
Чудя се обаче дали ни е заложено, характер? Или е следствие от родителско поведение, среда, живот в бедно семейство?

Да оценяваш парите по-високо ли?

# 423
Не, когато не искаш да направиш нещо да могат те купят с пари.

# 424
  • Sofia

Няма човек, който не може да бъде купен. Wink

# 425

Пак е свързано с това какво значение отдаваш на парите.

# 426
  • София
+1
Не мога да твърдя нищо. Аз така съм възпитана. И не че не харесвам да имам пари, харесвам, това е свобода, време, пътуване, но не ми е фундаментално и важно. Живяла съм всякак и мога да го твърдя отговорно – знам 2 и 200, изобщо не ме занимават парите като тема. Дали нещо е скъпо или не преценявам по това какво имам в момента и ако мога го взимам, ако не мога не страдам. Знам и как се готвят 3 манджи с една и съща 1/4 пиле, не се страхувам от бедност  Laughing Grinning За мен бедността и мизерията са състояние на духа. Познавам много богати хора, които имат чувство за бедност, вероятно възпитано в детството и не могат да го преодолеят. Мен ако питаш съм живяла само в замъци като дете, толкова никой около мен не е обсъждал кое колко струва и какво е. Като по-голяма осъзнах, че практически сме били доста зле с парите в дадени моменти, не съм го преживявала никога така. Нито някога ме е вълнувало кой какво има, да не говорим да се сравнявам. Може и характер да е освен възпитанието, наистина не знам, но не се преструвам, така съм реално. Намирам го и за голям плюс през повечето време, вероятно минус, защото бих могла да печеля много повече, а и често решенията ми изглеждат странни на по-далечни хора, но това е положението.

# 427

има много хора , които не могат да бъдат купени  Laughing
представи си , че на някой целия му съзнателен живот е минал без да може да се възползва от значенито на парите .. защо мислиш, че когато вече е свикнал да е без пари ще реши да нарушава принципите си зареди пари .. предвид, че той така или иначе не знае какво могат да му донесат тези финикийски знаци ..
да не говорим, че има хора, които действително не познават силата и значението на парите . има хора , които никога не са виждали пари през живота си, камоли да можеш да ги купиш с пари   Grinning можеш с нещо друго материално да купиш нещо като отношение например ... но е различно . и съвсем не са изключение такива хора .. има ги и в българия даже

# 428
Антигона, да оценяваш парите не значи да си готов да правиш нещата, които не желаеш с/у тях. Разбирам го като стремеж да умножаваш онова, което имаш, влагайки ги в нещо, което носи пари, да добавяш нови, да не ги пилееш (което да не се разбира като да живееш в лишения и само да трупаш) и да не парадираш с тях.
И - не сме светци - но все пак човек има някаква граница, за мен е да не идват от хазарт, наркотици, проституция, престъпления. Не само от морална гледна точка, но и естествен инстинкт за самосъхранение. Има достатъчно болести, катастрофи и нелепи инциденти, та да слага човек себе си и семейството в среда с ненужен риск.

Бoяна  Peace

.. има ги и в българия даже
Peace

# 429
  • София

Така е, ако парите включват някаква заплаха, ако ще бъдат животоспасяващи. Иначе има хора, които не се продават за пари независимо от сумата и то не, защото са свикнали да са бедни, често е обратното. Хората пари на ръба на нуждите им отдават прекалено голямо значение, обикновено средната класа е еснафски настроена да си мери притежанията и да бленува за пари. Това общо, частни случаи най-различни.

# 430

Недей да съдиш по себе си. Аз пък им вярвам, че не могат да бъдат купени. Има обстоятелства, при които никой не иска да бъде купен. Дори и ти ! Пример някой ти предлага 10 милиона в замяна на майка ти, детето ти и прочие ... Едва ли ще се съгласиш. И друг пример ще ти дам ... Айде ще дам пример със себе си. За мен Джордж Сорос е МЕГА, АДСКИ гнусен , грозен (даже нова дума трябва да измислят та да мог ада определя степентта на грозотията му според мен ). Та ако той хипотетично ми предложи 1 милион срещу прост , стандартен секс ... ами сори ! Ако обаче някой , който не ме отблъсква , но не ме и привлича (примерно Антонио Бандерас за мен не е секси , ама не ме и отблъсква) ми предложи дори 50 хиляди , ще се замисля и най - вероятно ще приема. Всеки си има граници , които не би прескочил за каквато и да е сума, дори и ти . Примерно много жени си правят анален и орален секс със съпрузите , с любовниците , но без извращения. Ако някой грозен и мазен си поиска секс със извращения (каквото ти разбираш под извращения) от теб , съм сигурна , че няма да се продадеш дори и за трилиони.  Peace

# 431
  • София
Ама, то, гнусните работи хората ги правят, а не извънземните! Има и майка си продават, и детето си, че и за трийсет сребърника. Господ да им е на помощ!

# 432
Човече, точно затова казах, че зависи от това какво значение отдаваш на парите.

# 433
Айде и по-брутален пример измислих, Черна котка. Примерно педофил е готов да ти плати колосална сума , за да използва сексуално детето ти. Няма да се съгласиш и да се продадеш , 100 процента ! Peace
Много интересна тема си измислила между другото!

# 434
  • София
Ама, то, гнусните работи хората ги правят, а не извънземните! Има и майка си продават, и детето си, че и за трийсет сребърника. Господ да им е на помощ!
Ама няма нужда такива крайности, за много по-дребни неща се продават хората. В моята професия това е ежедневие, затова и отговорно твърдя, че не се продавам по нито една от споменатите линии, защото не на теория съм могла, даже се е налагало да напусна, защото отказвам, но не съм приела. Не съм светица, просто така разбирам нещата. Обаче съм и видяла достатъчно, за да знам как ги разбират другите, за пари и то не много, както и за повишение, слава, хората са готови на почти всичко.

Общи условия

Активация на акаунт