"Не можеш да знаеш дали ще устоиш на изкушението..."

• 32 887
  • 527
  •   1
Отговори
# 435
  • София
така е, за доста по-дребни, но постоянно. напомня ми за експеримента с жабата, която се сварила без да усети. Когато караш човеке малко по малко да отстъпва, той неусетно става готов на все повече.

# 436
  • някъде в орбита...
Интересно е, че в момента се сещам за няколко неща, за които бих сключила сделка с дявола, или бих се "продала". Но само едно включва пари Blush

# 437
  • София
така е, за доста по-дребни, но постоянно. напомня ми за експеримента с жабата, която се сварила без да усети. Когато караш човеке малко по малко да отстъпва, той неусетно става готов на все повече.
Именно. Лека-полека затъваш, не става изведнъж и накрая не можеш да се познаеш или да се сетиш защо всъщност правиш това. Дори когато не си се продал буквално, но ако средата върви в една посока се повличаш с нея. И това също е в рамките на изкушението, но неосъзнато.

# 438
Да, защото има хора, които никога през живота си не са отстъпвали за нищо Laughing Айде, моля ти се.

# 439
  • София
Да, защото има хора, които никога през живота си не са отстъпвали за нищо Laughing Айде, моля ти се.
Има, те са психопати (сори, че навсякъде ги намесвам, такава ми е темата, по която работя в момента). Нормалните хора се адаптират към средата и каквато е тя им влияе, съответно отстъпват по един или по друг начин.

# 440
Тогава за какво затъване заради отстъпване говорим?

# 441
  • Sofia
Аз пък им вярвам, че не могат да бъдат купени.

Ти може да вярваш, аз обаче – твърдо не. Simple Smile

Примерите, които си дала, не са валидни спрямо темата, защото касаят насилие върху друго човешко същество, т.е. тук, освен моралът, е замесена и съвестта. Аз себе си мога да подложа на много неща, но не бих искала моите действия индиректно да доведат до страданието на друг човек, особено близък за мен такъв, както ти пишеш – дете, роднина, приятел и т.н. Peace

# 442
  • София
Тогава за какво затъване заради отстъпване говорим?
Ами давала съм пример със себе си. Отидох в телевизията като студентка с цел да правим с колеги образователно предаване, което обяснява как работи демокрацията. Като не знаехме как се прави предаване ни взеха на стаж, от 30 човека избраха двама, единия бях аз. Настъпиха реформи в канала и имаха нужда от репортери и водещи, хоп, това бяхме ние  Grinning След това водих сутрешен блок няколко години (не можеше да си сценарист без да водиш, нямаше пари), хоп, отидох в друг канал, също водих, снимах репортажи и изведнъж 10 години по-късно се озовах да снимам домовете на звездите, защото нали през цялото време искам свое предаване  Mr. Green Предложихме 15 предавания, всичките "умни", но дойде познат с молба да му прегледам сценария за архитектурно такова, за което имаше спонсори, той зле та зле. Написах му нова концепция, той предложи съдружие, телевизията настоя да го видя аз и ето ти. В един момент се обръщам назад и си казвам – какво опитвах да направя, къде стигнах  hahaha Не, че е срамно, но изобщо не е това, което исках, просто лека-полека съм отстъпила твърде много. Ежедневието успива хората и те губят целта от поглед, ако изобщо имат такава, често губят и принципите си по същия начин. Ако си пред директен избор е лесно, ама в повечето случаи не си даваш сметка, че правиш избор.

# 443
Човече, точно затова казах, че зависи от това какво значение отдаваш на парите.
Голямо е значението им. Но за мен има значение и откъде идват. Предпочитам по-малко или същата сума, но изкарана по-бавно, но не от изброените източници.

# 444
може ли според вас успеха да е изкушение ?
ако може , какво сте готови да жертвате за да сте успешни ?
защото успеха иска жертви ..... можете ли да жертвате морала достойнството си и т.н. за да сте успешни ?
до каква степен ? защото и успеха е измерим .... колко можете да наритате достойнството си в ъгъла и до каква степен може да се разделите с моралните си устой за да успеете .
като си отговорите на тези въпроси .. си задайте въпроса дали се харесвате такива ..
успели, но с наритано достойнство и без морал .. защото ще ви се наложи да живеете с това ..
после може и да си потърсите морала, но дали той ще се върне не е много сигурно .. достойнството също ..

в общи линии .. ако не играете по правилата на живота .. лесно можете да успеете ..
въпроса е дали този успех ще ви удоволетворява ..
защото от друга страна за да се чувства добре човек .. трябва миналото да не го тормози .. и да няма опасения за бъдещето ..
ако нямате притеснения в тези отношения .. действайте смело

# 445
Черна котка , аз дадох и други примери, некасаещи близки хора. Примерът с много грозния и гнусен дядо , който иска извратен секс за колосална сума , например... То е лесно да се продадеш на що годе симпатичен мъжки екземпляр, който просто не те отвращава. Но ако е някой с физиономия на психар плюс психарски сексуални желания ? По-вероятно е да си кажеш "Абе, мога и без милиончето  Whistling "

# 446
  • София

Естествено, че е изкушение. Както и славата. А за второто скоро ме похвали колега, че съм се отказала да съм на екран, защото, както той каза, хората се страхуват, че ще спрат да съществуват с края на тази кариера. И реално е така, от моментът, в който всеки човек по улицата знае кой си до моментът, в който като кажеш какво си работил някога звучи като лъжа, границата е една-две години. И това е тежка работа, често несъвместима с много други неща, от които трябва да се откажеш. Само един пример, разбира се.

Виждали сме всички хора, които зарязват деца, семейство, за да успеят в нещо. Често това нещо не е добре платено, носи само слава или само удовлетворение. "Не се отказвай" е голям капан и противно на общото схващане по-голямо е изкушението да се запънеш и да не се отказваш, отколкото да се откажеш.

# 447
Изкушение е по принцип. Но има много начини. Тези, които са свързани с раздяла със семейството и липса на възможност за активна роля в него ги изключвам. Същото очаквам и от партньора си. С една дума - да не отнема от другите неща в живота.

# 448
  • Sofia
Черна котка , аз дадох и други примери, некасаещи близки хора. Примерът с много грозния и гнусен дядо , който иска извратен секс за колосална сума , например... То е лесно да се продадеш на що годе симпатичен мъжки екземпляр, който просто не те отвращава. Но ако е някой с физиономия на психар плюс психарски сексуални желания ? По-вероятно е да си кажеш "Абе, мога и без милиончето  Whistling "

Напротив, в няколко свои мнения назад в темата написах, че за 1 млн. бих се съгласила да правя секс с всеки мъж. Никъде не съм споменавала, че има изискване за външен вид, възраст или расова принадлежност. Честно казано, малко ми е странен въпросът ти или може би аз не го разбирам съвсем. Нали правиш нещо против волята си, с идеята да се облагодетелстваш финансово? Е, как да ти е приятно, при това положение? Плюс това, аз не съм сред жените, които ценят външния вид у мъжа – в смисъл, почти всичките ми партньори не са били физически привлекателни, според обективното хорско мнение. Така че не знам, явно просто не съм "визуален" тип човек. Peace Това пак си е индивидуално за всеки.

# 449
Просто вярвам , че всеки човек има граници, които не би прескочил . Без тези граници , човек би се разпаднал психически, би рухнал. Само психопатите нямат граници , съвест и т.н.
Добре , за теб няма значение външният вид, но ако човекът срещу един милион иска извратености, садо-мазо, уриниране и прочие да не изброявам (каквото ти разбираш под извратености)... ?

Общи условия

Активация на акаунт