"Не можеш да знаеш дали ще устоиш на изкушението..."

• 32 879
  • 527
  •   1
Отговори
# 450
Не харесвам думата "губи". Принципите могат да се видоизменят, но да се загубят - не. Основата им остава същата, вътрешната блокада, която ги е наложила - също. С течението на времето докато човек расте личностно и се изправя пред шарени ситуации, принципите не се губят, но стават по-гъвкави. Целите в един момент се променят, някои не винаги са достижими, по-здравословно е да ги насочиш другаде където дори и малко ще се доближават до първоначалната си идея, вместо да изпадаш в самосъжаления как не си успял.

Твърд принцип по даден въпрос можеш да създадеш след като вече си се изправял пред подобна дилема. Не и преди това. Дотогава отговорът "Да" или "Не" е продиктуван от вътрешната настройка и спокойствието, че до този момент реално не ти се е налагало да избираш.
Ние си представяме, че дойде в момент, в който ще ни предложат Х за да направим или кажем У. А в живота понякога се случва да ти предложат У за да направиш или кажеш Х.

# 451
  • Sofia
   Sladka-rosichka, стига да няма физически осакатявания или нетърпима болка, не е проблем. Нали правиш нещата с цел, а не за удоволствие? Laughing

# 452
  • София
Не харесвам думата "губи". Принципите могат да се видоизменят, но да се загубят - не. Основата им остава същата, вътрешната блокада, която ги е наложила - също. С течението на времето докато човек расте личностно и се изправя пред шарени ситуации, принципите не се губят, но стават по-гъвкави. Целите в един момент се променят, някои не винаги са достижими, по-здравословно е да ги насочиш другаде където дори и малко ще се доближават до първоначалната си идея, вместо да изпадаш в самосъжаления как не си успял.

Така е, нещата се променят, човек се променя, казах кои са само хората като магаре на мост, те са дезадаптивни и не се променят никога. Само дадох пример как човек може да се изпързаля без да се замисля, по същата схема става и към неща, които не искаш. Работила съм със зависими и при тях е същото, никой не възнамерява да стане алкохолик или наркоман, подхълзват се, обезсмъртяват се, лежат на идеята, че само понякога пият или взимат и като се усетят е късно. Така е с повечето изкушения в живота, неусетно се озоваваш в лайната или където не си възнамерявал да бъдеш. Понякога е само смешно като в моя пример, друг път е трагично.

# 453
Еми ето , че и ти си имаш граница "нетърпима болка" , "физически осакатявания"  Peace

# 454
Естествено, че всеки си има граници. Не мога да спя с някой, който ми е гнусен. Зарязвам морала, просто нее моога, ще повърна буквално. Един милион и после в психиатрията.

# 455
Е, поне ще ти стигне за покриване на медицинските разходи  Laughing
Шегувам се  bouquet

# 456
Има жени с достатъчно силна психика , които ще приберат милиона след секс и на другата сутрин ще се събудят щастливи . Peace Но и те си имат граници. По напред Черна котка написа , че не би се съгласила на секс, включващ физ.наранявания. Примерно сексът да включва огромни предмети, които могат да причинят разкъсвания на ануса или влагалището. На това ще се съгласи само някой мазохист. Та всеки си има граници.

# 457
може ли според вас успеха да е изкушение ?

Естествено, че е изкушение. Както и славата. А за второто скоро ме похвали колега, че съм се отказала да съм на екран, защото, както той каза, хората се страхуват, че ще спрат да съществуват с края на тази кариера. И реално е така, от моментът, в който всеки човек по улицата знае кой си до моментът, в който като кажеш какво си работил някога звучи като лъжа, границата е една-две години. И това е тежка работа, често несъвместима с много други неща, от които трябва да се откажеш. Само един пример, разбира се.

Виждали сме всички хора, които зарязват деца, семейство, за да успеят в нещо. Често това нещо не е добре платено, носи само слава или само удовлетворение. "Не се отказвай" е голям капан и противно на общото схващане по-голямо е изкушението да се запънеш и да не се отказваш, отколкото да се откажеш.

аз съм бил по известен и от фолк дива  Mr. Green
а сега никой не знае че съществувам ..
шока е голям , но не се умира .. и всичко е въпрос на вътрешна нагласа ..

аз не съм съгласен със смисъла, който влагаш ти в написаното ..
напротив .. по добре е да си изживееш 5 - те минути .. пък после ако искаш умирай ..
не физически разбира се .. ще ти отнеме 2-3 .. 5 години да се съвземаш,
но вече имаш опит .. голям и ценен .. имаш друг поглед над света ..
това което ти казваш е оправдание на страхливец ..
едно време моята жена искаше да си направи клип ..
мрънка мрънка и накрая като и казах давай , аз ще го платя .. и даде заден ..
това е страха от провала в собствените ти очи ..
аз съм бил винаги безотговорно смел и съм падал от най високия връх ..
както казах боли много, но не се умира ....

# 458
Има жени с достатъчно силна психика , които ще приберат милиона след секс и на другата сутрин ще се събудят щастливи . Peace Но и те си имат граници. По напред Черна котка написа , че не би се съгласила на секс, включващ физ.наранявания. Примерно сексът да включва огромни предмети, които могат да причинят разкъсвания на ануса или влагалището. На това ще се съгласи само някой мазохист. Та всеки си има граници.

хаха .. сетих се за един виц пак  Mr. Green

Учителката пита:
- Коя е фамилията на автор, която започва с К и завършва на В?
Иванчо казва:
- Каралийчев!
- Не, Каравелов, но ми харесва начина ти на мислене! Коя е фамилията на автор, която започва с В и завършва на В?
… – Вазов – отговаря Иванчо.
- Не, Вапцаров, но ми харесва начина ти на мислене!
След часа Иванчо пита госпожата:
- Кой е авторът, чиято фамилия започва с Х, в средата има У, а накрая – Й?
Госпожата го води при директора, а Иванчо казва:
- Аз ви питах за Хемингуей, но ми харесва начина ви на мислене!

# 459
  • Sofia
Еми ето , че и ти си имаш граница "нетърпима болка" , "физически осакатявания"  Peace

Аз мисля, че или някои хора (не визирам само теб) не сте вникнали в темата, или нарочно се правите на неразбрали. Simple Smile Естествено, че всеки си има граници. Но ако съществува дори едно-единствено нещо на този свят, за което бихте се "продали", то значи, че все пак си имате "цена", независимо че на 100 други оферти и предложения бихте имали волята да откажете. Това е. Peace

# 460
Чак ми стана любопитно с какво си се занимавал.

# 461
  • София

аз не съм съгласен със смисъла, който влагаш ти в написаното ..
напротив .. по добре е да си изживееш 5 - те минути .. пък после ако искаш умирай ..
не физически разбира се .. ще ти отнеме 2-3 .. 5 години да се съвземаш,
но вече имаш опит .. голям и ценен .. имаш друг поглед над света ..
това което ти казваш е оправдание на страхливец ..
едно време моята жена искаше да си направи клип ..
мрънка мрънка и накрая като и казах давай , аз ще го платя .. и даде заден ..
това е страха от провала в собствените ти очи ..
аз съм бил винаги безотговорно смел и съм падал от най високия връх ..
както казах боли много, но не се умира ....
Не аз съм казала, че се умира, очевидно не мисля така щом съм направила друг избор, че съм и напълно жива  Laughing Като всяко нещо може да стане зависимост, да се идентифицираш с позицията си, ситуацията си, друг човек и да се чувстваш нищо без тези неща. Само казвам, че изкушенията много зависят от това колко си склонен да плащаш данък обществено мнение. Парите не са от най-големите изкушения.

Реално за най-голямо изкушение се броят властта над другите хора и славата. Ако ще правим скала на изкушенията на тези се поддават мастити хора с много пари и постижения.

# 462
  • Sofia
   Мен пък точно славата никога не ме е изкушавала. Властта – да, но славата – не. Предпочитам да имам възможността инкогнито да си харча милионите, отколкото някакви келеши да ме разпознават по улиците и да ми искат автографи. Винаги съм страняла от публичността.

# 463

Аз мисля, че или някои хора (не визирам само теб) не сте вникнали в темата, или нарочно се правите на неразбрали. Simple Smile Естествено, че всеки си има граници. Но ако съществува дори едно-единствено нещо на този свят, за което бихте се "продали", то значи, че все пак си имате "цена", независимо че на 100 други оферти и предложения бихте имали волята да откажете. Това е. Peace
Напротив , почивен ден ми е и просто размишлявам над темата ти по-широко и абстрактно. Да , всеки прави някакви неморални неща срещу облаги. Прекаленият светец и Богу не е драг. Просто разсъждавах над написаното  "Всеки може да бъде купен" и според мен не може да бъде купен като вещ , ако това преминава границите му. Следователно никой не е вещ, че да бъде купен. Защото вещите нямат граници. Тях можеш да купиш , употребиш и захвърлиш. Но човека дори и да го "купиш" , той ще се е съгласил на покупко-продажбата без преминаване на граници и ще остане човек след "употребата". Имаме сделка , а не купуване.

# 464
Чак ми стана любопитно с какво си се занимавал.
стандартно ..
състезател бях и биех хората и хората много ги беше страх от мен  Laughing
бях гадно копеле ..  Laughing сега съм най добрия и най хрисимия човек на света  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт