Американски колеж - седма тема

• 107 946
  • 753
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Ако изкара изпита и покаже минимални доходи и активи, вероятно ще дадат голяма отстъпка. Дали и колко точно, няма ясни предварителни критерии.
Само подаването на документи за финансова помощ и последвало одобрение ще отговори на въпроса ви. Simple Smile

# 556
Ако изкара изпита и покаже минимални доходи и активи, вероятно ще дадат голяма отстъпка. Дали и колко точно, няма ясни предварителни критерии.
Само подаването на документи за финансова помощ и последвало одобрение ще отговори на въпроса ви. Simple Smile
Благодаря. Как се доказват тия минимални доходи newsm78. На практика са без доходи, издържа ги роднина.

# 557
  • София
Тази година кандидатите са поне 489.
А колко приемат? И от тях, колко се отказват? Колко резерви влизат и с какъв резултат? Няма да се обидя и на подробни обяснения, като за начинаещи smile3506
Знам, знам, просто дъщеря ми се подготвя втора година и малко сме напрегнати.

# 558
  • София
Приемат 160, канят 200 - 100 момчета и 100 момичета.
Не се отчайвайте . Кандидатите през 2009г. бяха над 500, а приемаха  142 Simple Smile
Освен това, най-лесното в АК е да влезеш Simple Smile
Не знаех, гледах само последните години.

# 559

Тук идва голямото НО, което, за съжаление, прави крайния резултат по-скоро негативен. Офертата е дори теоретично неизпълнима. Вече ви ревах, че дотук оценките му формират диплома около 5,10-5,15, а те искат 5,60, което дори да използва на макс повишаването на оценки (може до три) и да се представи отлично на матурите пак не може да достигне повече от 5,40-5,50

Milenita,
Браво и на детето, и на вас!
Опитайте да говори детето с МакКлинтън и да го помоли лично да разговаря с адмишъните. Той знае какво да им разясни за системата на оценяване в АК. Преминаването на техническото интервю (когато има такова) е най-високата летва и в тези случаи тежестта на дипломата пада. Не мисля, че губите нещо, ако опитате bouquet bouquet bouquet Успех!

# 560
  • София
Благодаря. Как се доказват тия минимални доходи newsm78. На практика са без доходи, издържа ги роднина.
Във формуляра за финансова помощ е обяснено какви документи се изискват, ако си безработен, но нямам спомен какви точно. Вероятно удостоверение за получаване/неполучаване на социални помощи, регистрация в Бюро по труда...
Явно става дума за частен случай, за който най-добре ще ви консултират от администрацията на Колежа, когато му дойде времето.
rosss, много добро предложение!

# 561
Здравейте,

Стана ли ясно колко са кандидатите тази година и колко са момчета и момичета ?

# 562
  • София

Milenita,
Браво и на детето, и на вас!
Опитайте да говори детето с МакКлинтън и да го помоли лично да разговаря с адмишъните. Той знае какво да им разясни за системата на оценяване в АК. Преминаването на техническото интервю (когато има такова) е най-високата летва и в тези случаи тежестта на дипломата пада. Не мисля, че губите нещо, ако опитате bouquet bouquet bouquet Успех!

Благодаря много, rosss! Той писа вече на Пиндур, понеже тя му беше съветник по кандидатстването  с молба да каже дали е добра идея на база вече личното си познанство с двамата адмишъни да им пише и да се опита да обясни ситуацията. Чакаме отговор, но го има момента, че при срещите с МакКлинтън преди крайния срок за кандидатстване той категорично каза да не пише Съри, че щяло да е загубен избор, понеже няма шанс с такива оценки и после Пиндур в последния ден (щот моят Дивак естествено, че си завърши ъпликейшъна в последния възможен момент), та в тоз ден Пиндур му върна да си преразгледа изборите със същия аргумент: че трябва да смени Съри с друг и доста време дискутираха. И предвид тази предистория не знам дали няма да отговорят в смисъл "ние нали ти казахме...". Дано ти да си права, а не моят вечен песимизъм.

Благодаря на StefanB за пореден път за мъдрите и окуражителни думи и на останалите за подкрепата. Ще им пише младежът и, ако не го отрежат категорично, ще се бори, колкото и малък да е шансът, защото и специалността, и хората, които са я създали, са уникални и моето диване, от което все се оплаквам, наистина иска да изучава именно това.

Успех на децата, които кандидатстват тази година!  bouquet

# 563
Миленита, вземам много присърце вашите вълнения и много стискам палци на сина ти нещата да се наредят както ги искате.!!!!!
Благодаря на всички за пожеланията за предстоящия изпит- определено имаме нужда Praynig

# 564
Доколкото съм запозната спонсорството е на пълна такса.
Аз няма да обявявам официално. Питам при трайно безработни родители, какъв е подхода на колежа.
"обявявам официално"?
Вие не, но родителите следва да декларират доходи и финансоране/спонсорство, издръжки от всякакво естество... имуществено положение... На всички ни е ясно, че с доход 100лв не се живее, значи някой друг плаща сметките (дори роднина да е...) Във финансовите формуляри е ясно какво да се пише и с какво се доказва, може да се донави писмо с обяснение на разни житейски ситуации... но това след като детето е прието и преди да се запише.

# 565
Доколкото съм запозната спонсорството е на пълна такса.
Аз няма да обявявам официално. Питам при трайно безработни родители, какъв е подхода на колежа.
"обявявам официално"?
Вие не, но родителите следва да декларират доходи и финансоране/спонсорство, издръжки от всякакво естество... имуществено положение... На всички ни е ясно, че с доход 100лв не се живее, значи някой друг плаща сметките (дори роднина да е...) Във финансовите формуляри е ясно какво да се пише и с какво се доказва, може да се донави писмо с обяснение на разни житейски ситуации... но това след като детето е прието и преди да се запише.
Не съм на ясно, за това питам. Няма да обявявам официално, защото не държа приспадане от данъци. Искам да помогна на родителите. В Б - я, доста хора са живи и без доходи. Дори тия с минимални, пак са живи. Интересен феномен. Бг патент. Ако не си в аквариума, трябва да си гушнал букета и да биеш камбаната smile3521

# 566
  • В офиса
Бел Ами, каквото и да мислиш, не е тук мястото да пишеш. Дано детето да е наистина читаво и да оцени жеста, а не да иде реч за поредните документни измамници, защото и такива има много в България.

Milenita, голямо БРАВО на детето за интервюто. Както и на вас, за това, че все пак сте писали училището, въпреки че са ви казвали, че нямате шансове. Не мога да повярвам, че при добро интервю някакъв бал може да го спре. А как стои въпросът с явяване на повишителни за предходни години?
А пък ако наистина кажат - ама ние нали ви казахме - ще е толкова тъпо и западняшко. Това си е част от българската формула за успех - да ти казват, че нямаш шанс, но въпреки това ти да пробваш и да блеснеш тогава, когато никой не очаква

# 567
  • София
Миленита, писах ви на лс да говорите с МакКлинтън за съдействие, преди да съм прочела останалите постове.
Убедена съм, че няма да ви кажат "нали ви казахме". Работата им е да съдействат максимално на кандидатите, а не да пречат. Посъветвали са ви, за да нямате много откази. Но сега ситуацията е друга - стигнали сте до интервю. И в техен интерес е учениците да бъдат приети в добри университети. Сам трябва да сте по-настоятелни, защото в този период са доста натоварени и не могат да проследят проблемите на всеки.

# 568
  • В най - голямото село
А има ли вариант да го приемат с мъъъничко неизпълнение на офертата? Мисля, че има такива случаи.
Успех и стискам палци нещата да се развият по най-благоприятния за вас начин. Praynig
Моето момиче има добри оферти от Кингс и Бат, но чакаме 01.04. за да видим накъде ще отлети.

Аз съм чела, че правят леки отстъпки. Пък и на съветниците не пречи да напишат още по някоя добра дума.
Но.. както казаха и другите всяко зло , за добро.
Мен също много ме боли, че децата ни остават недооценени , по един или друг начин с тези по - ниски дипломи. Аз в началото наистина бях заблудена, че когато децата са от АК, някои университети свалят малко летвата , но уви.
Малко в страни от темата, в колко часа ги викат в Колежа в дена на бала?

Късмет на всички кандидатстващи!  Hug И на 7-мо класниците и на 12ти клас (кога си мина времето).

# 569
Дами, нов проблем на хоризонта.
Сега пък младежът е на пробация за отсъствия. Говорих с академичния офис, обаче исках да ви питам за впечатления от тази пробация.
Какво да очакваме? Има ли вариант, при който да го изключат в края на втория семестър?

Общи условия

Активация на акаунт