Американски колеж - седма тема

• 108 741
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
Затова успяват децата от МГ - учат изпреварващ материал и са тренирани върху всякакви задачи.

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 22:05 от Анонимен

# 646
  • София
Всъщност каква е логиката да не са застъпени от всеки тип задачи по равно и трудността и количеството да са от значение?

aninica, успокой се! Когато е трудно е трудно за всички. Аз очаквах изненади. предни години е имало друго предизвикателство- например супер много задачи, или пък малко но трудни и т.н.

Според мен от АК просто се опитват да са непредвидими, това е и смисъла когато казват, че не са упълномощавали никой за подготовката им!

Не бързай с разочарованията, гушни си детето и му дай малко кураж  bouquet
сега е време за релакс, достатъчно усилия е положило!

аз лично за нас си съм в тъмна индия! Но ми писна да съм напрегната! каквото такова!
Аз не съм ядосана, а разочарована. Това не е "оригиналност", а начин да вкараш вътре ученици от определени училища или школи, да не се повтарям. С тази "оригиналност" ще отсеят ли по-добрите деца? Не! Тогава каква е целта, защото аз не се сещам? 

# 647
  • България
Изчакай до 06.04.  Peace

# 648
Целта може да е да вкарат силни състезатели по математика.

# 649
Опита ми с първото ми дете доказва - дете без НИКАКВА специална подготовка, от провинциално училище, уплашено при явяванеро си на изпита успя защото: четеше много и художествена литетатура, и енциклопедии... и си учеше в училище по всичко и равномерно. Има логика и не се страхува да мисли. Успя на изпита с достатъчен резултат, въпреки притесненията си (почти паника) на изпита (следваше изпит в НПМГ, НВО с чудесен резултат... достатъчен за където си поиска...). Сега се справя прекрасно в Колежа.
Брат му е друг тип: мързеланко, не чете много... но има изключително услужлива памет. Не очаквам да е успял (той днес беше много разочарован от представянето си, но всичко е относително, всички деца явно са излезли притеснени...).
А за неравенствата - и аз смятам, че могат да им се открият отговорите само с логика, но беснея, че учителката им в учишище мнооого бави материала, не знам кога и какво ще успее да преподаде до НВО...

# 650
Имало е задачи от неравенства, които все още не са взети в училище, поне в нашето.
Струва ми се изключително некоректно, да не кажа неуважително към децата, които са се готвили сериозно.

Много се кефя на АК поради много причини.

Една от тях е да изненадва нас, а най-вече школите, които подготвят за колежа!
Виждам, че и тази година са успели!

Неравенства, равенства, есета, книги.....повярвайте, знаят как да си изберат децата, които ще им "свършат работа".
Останалото е ....теми за разговор тук да има.

P.S. Сега прочетох за русата дама, която е разпитвала децата какво точно се е паднало. Това със сигурност е учителка от някоя от школите, които подготвят за колежа.
Чела съм го в предишни теми.
Дамите, които водят курсове/мисля, че за Магнет ставаше въпрос/ изпращат сутринта, а след изпита посрещат курсисите си и ги разпитват какво се е паднало на изпита-задачи, есе и т.н.
С една единствена цел разбира се - да знаят на какво да наблегнат за догодина....  Joy Joy Joy
Но той АК си знае...всяка следваща година, всеки следващ изпит ще ви/ни изненадва.
Така, че не се заблуждавайте, че някой е подготвен на 100%, на 90% ....и т.н.

К чёрту...of course!!!!

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 22:26 от Фран Дж

# 651
  • България
Особено се кефя на Фран, защото знам как еволюира отношението й към колежа!  Peace

# 652
И моето еволюира. В началото бях раздвоена, предвид резултата от НВО, достатъчен за навсякъде.

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 06:52 от Анонимен

# 653
Особено се кефя на Фран, защото знам как еволюира отношението й към колежа!  Peace

О, да! Благодаря ти! Така е!  Grinning Grinning Grinning

# 654
  • България
 Hug

# 655
  • софия

P.S. Сега прочетох за русата дама, която е разпитвала децата какво точно се е паднало. Това със сигурност е учителка от някоя от школите, които подготвят за колежа.
Чела съм го в предишни теми.
Дамите, които водят курсове/мисля, че за Магнет ставаше въпрос/ изпращат сутринта, а след изпита посрещат курсисите си и ги разпитват какво се е паднало на изпита-задачи, есе и т.н.
С една единствена цел разбира се - да знаят на какво да наблегнат за догодина....  Joy Joy Joy
Но той АК си знае...всяка следваща година, всеки следващ изпит ще ви/ни изненадва.
Така, че не се заблуждавайте, че някой е подготвен на 100%, на 90% ....и т.н.

Да, целта е ясна, но ми стана любопитно от коя школа  е  Rolling Eyes

Дано се включи някой...

# 656
Моля, да се върнем към добрия тон!

# 657
  • софия
Тонът си е добър, просто някой пее фалшиво

Пожелавам още веднъж успех на всички  Peace
Време е за почивка Crazy

# 658
  • София
А освен за неравенствата и темата на есето, друго казват ли децата? Другите задачи/въпроси как са били? Предполагам неравенствата са само малка част от математически раздел. Имало си е от обичайния тип задачи, характерни за формата на изпита в АК, нали?

# 659
Аз вече съм сигурна, че децата на всички пишещи тук са приети без никаква специална подготовка, никой не ги е мотивирал, те сами са разбрали за АК, родителите само са платили таксата, отишли са на изпита свиркайки си и "нещата са се получили".

Ще си свиркат, ако са изявени състезатели, в челната 10-ка за набора си. За тях този изпит е елементарен. Не само материала за 2 срок, вече знаят материала и за следващата учебна година. Те са си написали домашното преди години и никаква специална подготовка за колежа не им е нужна.

И наистина, обидният тон е излишен. Всеки родител иска най-доброто за детето си.

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 07:24 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт