Американски колеж - седма тема

• 108 768
  • 753
  •   1
Отговори
# 630
Въпросът за книгата е тъп, тъй като не е само една значимата и въздействаща книга, която е чел човек и е невъзможно от няколко значими и въздействащи книги да се определи най-значимата. Все едно да се пита кой е по-велик композитор, Моцарт или Бетховен, или кой е най-великият композитор (поет, все едно).
Питат 14 годишни деца за книга която са прочели " досега"... хайде поне една на тази възраст да могат да определят за въздействаща... на по 40 много може да се чудим коя е най-, по- или по-по-най- книга, но на 14 имат доста по-малъж жизнен и "книжен" опит и са доста по категорични кое точно е най-"яко" Simple Smile

# 631
Е не мога да се съглася, аз на 14 бях чел и "Мартин Идън", и "Повест за истинския човек" на Шолохов, и "Как се каляваше стоманата" на Островски, и една българска "Воля", не помня автора, за едно момче с откъснати китки, което се научава с много воля дори копчетата на ризата си да закопчава само, и да вае грънци, и в този дух колко такива книги само..тези ги писах на прима виста без да се замисля...а, и "Децата на капитан Грант" например, с каква воля, през какви трудности минават и изпитания,...как ще може да се определи...децата на 14 не са прочели само 2 книги през живота си, особено тези, които са целят в колежа...изключително тъпа тема е според мен...типично по американски...но всеки си има мнение.

# 632
  • България
Ни пуха, ни пера! - както казват руснаците.

К чорту! Wink
Изпитът мина. Каквото, такова.

# 633
Мецане, ти от години пишеш в темата, но така и не разбрах точно какъв ти е интереса и полезността от участие тук  newsm78 поне откакто кандидатстваше моя големия и все нещо "наоколо", "по наблюдения и коментари на очевидци".. темата все пак е информативна, не коментарна против американското, частното, другото образование... Децата ти станаха ли в прогимназиала възраст, че да ти е инфорнативно поне? питам си се някак...

# 634
Отстраненени, дисквалифицирани днес имало ли е и ако е имало - защо ?

За минали години ми казаха, за днес само разбрах, че имало.

# 635
  • София
Имало е задачи от неравенства, които все още не са взети в училище, поне в нашето.
Струва ми се изключително некоректно, да не кажа неуважително към децата, които са се готвили сериозно.

# 636
  • София
Въпрос от категорията "след дъжд качулка"  Simple Smile
Разрешено ли е на теста да се оставят непопълнени отговори?
Няма никакъв проблем. Доколкото съм запозната, броят задачи е такъв, че не е възможно да бъдат решени всичките за определеното време.

Темата е зададена така, че децата да могат да пишат за книга, която ги  развълнувала. Ако са много, още по-добре, ще имат избор за коя да пишат и да разгърнат аргументите си.
В момента дъщеря ми се готви за ДЗИ по БЕЛ и ужасно много недоволства срещу тезите и клишетата, които трябва да учи. В Колежа ги учат обратното - добре да аргументират и защитават собственото си виждане по дадена тема. Simple Smile

# 637
  • софия
Е! Мина Simple Smile
доволна е от темата за есето, математиката не е ясна...

Аз се шашнах като започнаха да излизат децата, първите  бяха толкова ошашкани, и изобщо общото впечатление споделено от повечето е, че изпита е бил труден.

За тези, които ще кандидатстват догодина и определено смятам, че ще им е от полза, споделям следващото:

Много беше впечатлена от организацията! Едно момиче от доброволците - 12 клас, първо, че било много свежо момиче, второ - все им разказвала вицове да се отпуснат....и се получило.
Квесторите са били много свежи, усмихнати и влизали в такт с шегите на хлапетата. Дори мъжете от охраната са били много мили и са и пожелали "успех" Simple Smile

Докато траела регистрацията на отделните "колони" (разпределени по азбучен ред - например децата започващи с А, на следващата започващи с Б и В и т,н),  президентът на колежа е бил там и е поздравявал всяко дете, което минавало покрай него, пожелавал е успех и е благодарил че са тук!

Сега искам да попитам, ако има някой от четящите тук, който е изчаквал детето си на портала откъм Младост и е бил близо до бариерата, дали е забелязал русата учителка, която посрещаше децата и ги разпитваше за изпита?! Знае ли някой коя е?! Може и на лични да ми отговорите Simple Smile

# 638
Въпрос от категорията "след дъжд качулка"  Simple Smile
Разрешено ли е на теста да се оставят непопълнени отговори?

Разрешено е! Препоръчително е да зачеркнеш нещо,  ако отговорът е избираем, защото все пак имаш шанс да налучкаш. При оставено празно, със сигурност не получаваш точки и няма отнемане на точки.

Успех на дечицата!

# 639
  • София
Не че нещо за организацията, но не само на изпита е така. Това позитивно отношение към децата го има и след това, докато учат.

# 640
  • България
Имало е задачи от неравенства, които все още не са взети в училище, поне в нашето.
Струва ми се изключително некоректно, да не кажа неуважително към децата, които са се готвили сериозно.
1. Според АК да този изпит НЕ се изисква специална подготовка.
2. Неравенствата със сигурност са имали логично решение.
 Peace

# 641
  • София
1. Според АК да този изпит НЕ се изисква специална подготовка.
2. Неравенствата със сигурност са имали логично решение.
 Peace
За да се реши едно неравенство на ниво 7 клас, трябва да се знаят множество теореми. Учебния материал на тази тема заема 70% от материала за втория срок.
Аз вече съм сигурна, че децата на всички пишещи тук са приети без никаква специална подготовка, никой не ги е мотивирал, те сами са разбрали за АК, родителите само са платили таксата, отишли са на изпита свиркайки си и "нещата са се получили".
Понеже спорих много с приятели и защитавах тезата, че в АК приема е справедлив, няма преписвачи и всичко е честно, днес съм изключително разочарована. Ако искаха да отсеят децата с по-бърз ум и талант, трябваше да има от всички задачи по малко. Сега смятам, че всяка година има нещо специфично, което се споделя с точните учители и училища. Миналата година изненадата е била многото задачи по геометрия, тази година многото задачи с неравенства. Имало е една задача с проценти, това е направо смешно.

# 642
  • София
Всъщност каква е логиката да не са застъпени от всеки тип задачи по равно и трудността и количеството да са от значение?

# 643
  • софия
Всъщност каква е логиката да не са застъпени от всеки тип задачи по равно и трудността и количеството да са от значение?

aninica, успокой се! Когато е трудно е трудно за всички. Аз очаквах изненади. предни години е имало друго предизвикателство- например супер много задачи, или пък малко но трудни и т.н.

Според мен от АК просто се опитват да са непредвидими, това е и смисъла когато казват, че не са упълномощавали никой за подготовката им!

Не бързай с разочарованията, гушни си детето и му дай малко кураж  bouquet
сега е време за релакс, достатъчно усилия е положило!

аз лично за нас си съм в тъмна индия! Но ми писна да съм напрегната! каквото такова!

# 644
  • България
Важното при този изпит е да съумееш да се справиш в екстремна ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт