Забранен зет - арабин и мюсюлманин

• 112 911
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Браво, момичета!
Надявам се темата да е пързалка, че да се проверят обществените нагласи. Много поучителни неща прочетох.

Сирено на Титаните, не знам какво ще кажеш по темата, но аз в Пловдив съм забелязала безброй красиви жени и само двама, повтарям - двама красиви, елегантни и фини господа. Чувам, че са лекари "арабели", женени тук. Че и май читави доктори били. Ама сигурно аз съм си предубедена и просто си падам по мургавки, а техните нещастни съпруги здравата ядат тупаланга у дома и друсат кебап до припадък Grinning.

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 15:14 от Rafiqa

# 76
 И как е съученичката?Доволна ли е от избора си?Ако върне времето назад пак ли същия избор ще направи?Носи ли абая? newsm78

Да,дори когато дойде тук беше с абая.Питах я само веднъж дали това и харесва.
Каза,че вече е свикнала с ограниченията,станала е мюсюлманка за да я приеме по-лесно семейството му.Уважавали я защото е родила трима сина,на дъщерите не обръщали особено внимание.Ходела на курсове по изучаване на корана и учила езика.
Можела да се разведе,но синовете щели да останат при бащата.Дъщерите можела да вземе.
Каза,че е останала там заради децата си.Примирила се е и е успяла да се адаптира.
Мъжът и вече не я бие,но я ограничава и я следи.В началото я шамаросвал,когато му отговаряла.Свекървата също командвала.Най-много и тежи това,че родителите и не са виждали децата на живо.
Живеят в голяма къща заедно със свекървата и единия брат ,имат прислуга.
Мисля,че ако можеше да върне времето назад ,нямаше да избере този начин на живот.
[/quote]

ммммм чудно си прекарва твоята дружка в Дубай. Тя май се е захласнала по него, като е разбрала, че има голяма къща с прислуга. Ударила е джакпота, но криви сметки. Важното е, че е в Дубай, сред злато и разкош, другото е подробност.

А друго булче докарал ли е в палата?

# 77
Майката е права да се притеснява, особено щом има намесено и дете. Но според мен агресивната и намеса само ще засили привличането на дъщеря и към този човек и няма да има желания резултат тя да преосмисли връзката си.

# 78
  • София
Ама сигурно аз съм си предубедена и просто си падам по мургавки, а на тях нещастните съпруги здравата ядат тупаланга у дома и друсат кебап до припадък Grinning.
Живеят тук, нали?
Това е съвсем друго нещо.

# 79
  • София
Дадох само пример.

Знам повече за риска в това да се свържеш с крайно различен от теб човек, отколкото ми харесва, затова не съм "за". Добре е принципно хората да се събират със себеподобни. Но аргументацията ви ме разсмя искрено. Митове и легенди страхотни. Всичко е въпрос на гледна точка, момичета. Знаете ли какво се говори за нас в мюсюлманския свят? Че сме лишени от ценности, бездуховни, материалисти, егоистични, без уважение към род и семейство, жените се подлагат на безмилостна експлоатация и т.н. Да не е лъжа?!?

А иначе добронамереното любопитство и респект към другия са, според мен, една от основите на човешкото развитие и разнообразие.

# 80
  • Насред хаоса
Залагам пет обезценени британски паунда, че същите приказки се говорят и в, например, Брайтън, по адрес на българската и румънската диаспора.

Е, много ясно. Simple Smile. Как ли ридае някоя мама, че мома англичанка се е залюбила с тъмен балкански субект, вмирисан на сливовица...
Да де, ама тук проблемът ще е, че мамата на тъмния балкански вмирисан на сливовица субект ще писне, че синчето не може да се конкурира в пиенето с момата англичанка, която е в състояние да се нафирка дотолкова, че да се съблече и да се строполи да спи на улицата в неособено благоприлична поза, като не дава пет пари за това, кой я видял и кой не. И въпреки това момата англичанка може да се фръцне, да си вземе децата и багажчето и да прати на пристрастения към сливовицата документи за развод без никакви обяснения, както и него, и мама му по дяволите. Докато в другия случай това трудно може да се случи.

# 81
Rafiqa, така е, ама в английските и арабските форуми дали си обвиняват сънародничките в тесногръдие и тясноскроеност, понеже не искат да се омъжват за българи? Всъщност въобще обсъжда ли се вариант арабка да се омъжи за българин и да дойде в България?

# 82

Истинска история,а не филмче.

Сега стои и пуши цигари. ами като не слушаше майка ти, така е!

# 83
Знаете ли какво се говори за нас в мюсюлманския свят? Че сме лишени от ценности, бездуховни, материалисти, егоистични, без уважение към род и семейство, жените се подлагат на безмилостна експлоатация и т.н. Да не е лъжа
Ако ценност и уважение към семейството е да ме натикат в един коптор с цялата рода и мнението ми да се зачита наравно с това на кокошката, ами мерси от такива ценности.

# 84

Истинска история,а не филмче.

Сега стои и пуши цигари. ами като не слушаше майка ти, така е!
Интересно с тази жена и нейното дете , какво ли стана в крайна сметка ?
Дали успя да си вземе детето или не ? newsm78

# 85
естествено, че не е успяла. Първо, къде да го намери това дете и второ, кой адвокат се наеме да  й помогне, за да си го върне.

# 86
Само си представете какво му говорят на това дете за майка му и как я наричат пред него. И как го възпитават #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 87
А може и някоя от техните нинджи да се представя за майка му.

# 88
Не, те са хора духовни, с ценности, с уважение към жената като майка и съпруга и не вярвам така да правят.

# 89
Историята на това момиче е изключение. Те по принцип не са такива, любящи мъже са, но видиш ло лош късмет имала.

Общи условия

Активация на акаунт