Забранен зет - арабин и мюсюлманин

• 112 898
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 60
Филми- ама друг път; израснала съм в Пловдив и имам досег с медицински лица, където концентрацията на сирийци и други арабели винаги е била висока. Затова знам за доста неприятни житейски истории. А и трябва да съм сляпа и глуха, за да не различа мазненето на мъж от ислямския свят. Или пък поведението на мъж-бей...

Изобщо не ми трябват виртуални точки за "широко скроена", в тая област съм прагматична...дори фанатична, щото не искам да изпитвам либерални теории на собствения си задник. Или дъщерите ми да го изпитат.

# 61
Филми- ама друг път; израснала съм в Пловдив и имам досег с медицински лица, където концентрацията на сирийци и други арабели винаги е била висока. Затова знам за доста неприятни житейски истории. А и трябва да съм сляпа и глуха, за да не различа мазненето на мъж от ислямския свят. Или пък поведението на мъж-бей...

Изобщо не ми трябват виртуални точки за "широко скроена", в тая област съм прагматична...дори фанатична, щото не искам да изпитвам либерални теории на собствения си задник. Или дъщерите ми да го изпитат.

The Siren of Titan хайде кажи им го. Колко девойки изгоряха  Laughing покрай начетените арабчета в Пловдив  Grinning

Имаше  двама братя, черни като катрани, стоматология учеха. Какво толкова им харесваха момичета, бяха полудяли по тях. Всяка вечер с различна девойка. Един ден бяхме на една пицария, зад джамията, и какво виждам. На съседната маса същите тези двама с някакви жени (майка, лели и сестри) целите облечени в черно и само мрежа на очите. Виках си горките момичета, на какви роднини ще попаднат.

Последна редакция: нд, 26 юни 2016, 12:51 от H/I

# 62
Невъзможно, та те са били интелигентни и образовани, такива мъже не могат да направят нищо лошо.

# 63
  • Насред хаоса
Наистина се уб

едих, колко ограничени могат да бъдат някои хора. Жената не спомена къде живее, каза, че човекът до нея я уважава и обича, а и обича детето. Вие го изкарахте педофил, само защото сте чели нещо. Наистина не мога да си представя подобно ограничено съзнание и липса на социален опит - собствен, а не базиран на книжлета.

И филми, и филми. Simple Smile
Не бъдете толкова сигурни.  Simple Smile По тази логика и вие трябва да сте имали личен опит със съжителство с човек от друга култура и религия.

# 64
Понякога имам усещането, че ако Ислямска държава ме залови и кажа на кого съм щерка, ще ме пуснат, щото, Оооо, Д-р Х ли, ми той на нашия главатар е преподавал стоматология в трети курс...

То сега не горят толкова момичетата, щото и без това е прието да прескачаш от цвят на цвят, та ако се награбите с някой черен, може да е позитивно преживяване, ще те омайва, малко екзотика...ама си знаеш, че няма да се жените.

Едно време е било по-трудно, щото като се харесат младите, трябва И да се вземат. И се получават случаи- заминават, тя образована, лекар или стоматолог и не може да си намери работа, докато не й казват- абе ти не разбра ли, че жените тук не работят и никой няма да те вземе, защото семейството ни няма да позволи.

Или обратното: женят се, мъжът напуска работа и пуска жената да върти кабинети и пациенти.

# 65
  • Най-красивата страна
Много се дразня на хора, които защитават тезата, че живота с мюсюлманин е чудесен и виждаш ли, ние нищо не разбираме.
Може би, авторката иска да чуе - оооо да отивай в Тунис с любимия ти. Живота е прекрасен, ще се чувстваш  свободна, обгрижвана, принцеса. Ще си носиш късите рокли, поли и токчета, лежерно ще си пиеш кафето

Аз не се дразня.Защото прекрасния арабски съпруг може да им чете постовете.
Имам съученичка,която живее в Дубай ,женена за арабин.Има 3 сина и 2 дъщери.
Пишем си редовно,но знам,че съпруга и чете.Тя ми каза още първия път,когато се видяхме на живо и останахме сами.За 10 години сме се виждали 3 пъти.Тя си дойде два пъти в България.Веднъж ние ходихме в Дубай.

# 66
Невъзможно, та те са били интелигентни и образовани, такива мъже не могат да направят нищо лошо.

Предишният мъж на авторката е бил образован, обаче алкохолик и тормозител, без да е арабин. Така че си е до човек.

Общо взето, трябва да е много внимателна, разбира се. Със смесените бракове винаги е имало-голям риск нещо да не се разберат.

# 67
  • Най-красивата страна
Авторке,ами защо не дойде той в България ?

# 68
Много се дразня на хора, които защитават тезата, че живота с мюсюлманин е чудесен и виждаш ли, ние нищо не разбираме.
Може би, авторката иска да чуе - оооо да отивай в Тунис с любимия ти. Живота е прекрасен, ще се чувстваш  свободна, обгрижвана, принцеса. Ще си носиш късите рокли, поли и токчета, лежерно ще си пиеш кафето

Аз не се дразня.Защото прекрасния арабски съпруг може да им чете постовете.
Имам съученичка,която живее в Дубай ,женена за арабин.Има 3 сина и 2 дъщери.
Пишем си редовно,но знам,че съпруга и чете.Тя ми каза още първия път,когато се видяхме на живо и останахме сами.За 10 години сме се виждали 3 пъти.Тя си дойде два пъти в България.Веднъж ние ходихме в Дубай.
  И как е съученичката?Доволна ли е от избора си?Ако върне времето назад пак ли същия избор ще направи?Носи ли абая? newsm78

# 69
Изобщо не е необичайно за един арабин да бъде лекар, да е умен, начетен и добър професионалист. И всички са много еманципирани, поне докато не отидат отново в арабския свят, а те рано или късно се връщат.
И аз бих имала притеснения, ако детето ми има връзка с такъв човек. Могат да са много чаровни, да се държат с деца от предишни бракове прекрасно. Майка ми имаше връзка с арабин, за кратко, и добре че! Боже, обожавах този човек, всяка вечер ми разказваше приказки за принц Х и принцеса У (с неговото и моето име). И към него се обръщах с принц Х, беше омаял и мен, и майка ми. Еми, както беше страхотен и целият в бяло, така един ден цъфнаха едни господа вкъщи (беше с временен адрес у нас), съобщавайки на майка ми, че е задържан и ще бъде депортиран, поради участие в не особено законни дейности. Майка ми беше в абсолютен шок, а аз днес съм благодарна, че така стана. Напълно реална възможност имаше да се прехласне дотолкова, че днес да ходим и 2-те забулени, а аз да не помня думичка на български. Просто са чудесни манипулатори и в повечето случаи успяват да замаят главите на жените дотолкова, че да ги прикоткат на своя територия.
Мамасита е крайна, но мисля точно същото като нея.

# 70

Предишният мъж на авторката е бил образован, обаче алкохолик и тормозител, без да е арабин. Така че си е до човек.
Да, и затова тя сега е решила да пробва с арабин, които са всеизвестни като кротки, мили, сговорчиви и отстъпчиви към жените и ги носят на ръце.

# 71
Едва ли съзнателно е търсила точно арабин, както и тя казва.
Навремето много омайваха мацките по общежитията, защото имаха долари. Част от тях верно се оказаха некви спекуланти.

Въобще щансът да е нормален е 50 на 50, както обикновено.

# 72
Права си, че шансът е 50 на 50 с всеки мъж не само с арабин. Но лично аз с арабин не бих рискувала. Независимо какъв е, лично мое мнение.

# 73
Ми не, с някои мъже има 90% вероятност да са нормални, с други- 90% да има драми. Такова нещо като 50:50 има само в главите на икономистите и блондинките. Не се излагай, че чичо ти Насим Талеб ще те напляска!

# 74
  • Най-красивата страна
  И как е съученичката?Доволна ли е от избора си?Ако върне времето назад пак ли същия избор ще направи?Носи ли абая? newsm78
[/quote]

Да,дори когато дойде тук беше с абая.Питах я само веднъж дали това и харесва.
Каза,че вече е свикнала с ограниченията,станала е мюсюлманка за да я приеме по-лесно семейството му.Уважавали я защото е родила трима сина,на дъщерите не обръщали особено внимание.Ходела на курсове по изучаване на корана и учила езика.
Можела да се разведе,но синовете щели да останат при бащата.Дъщерите можела да вземе.
Каза,че е останала там заради децата си.Примирила се е и е успяла да се адаптира.
Мъжът и вече не я бие,но я ограничава и я следи.В началото я шамаросвал,когато му отговаряла.Свекървата също командвала.Най-много и тежи това,че родителите и не са виждали децата на живо.
Живеят в голяма къща заедно със свекървата и единия брат ,имат прислуга.
Мисля,че ако можеше да върне времето назад ,нямаше да избере този начин на живот.

Общи условия

Активация на акаунт