Цистит - лечение без антибиотици - 3 тема

• 184 346
  • 1 553
  •   1
Отговори
# 1 470
Мер,май всичките вървим с комбинация.
Нора,остатъчната урина се вижда на ехограф след уриниране.За мен нефролозите са по-добри за дългосрочно лекуване на инфекция,но ако трябва да се търси патология в мехура,уретра,уретери става с разни инвазивни изследвания,които се правят от уролози.За това е добре диагнозата,лечението да се извърши в комбинация и от уролог, и от нефролог.Но на ехограф,направен от читав нефролог,се вижда дали има нужда от изследвания в компетенцията на уролог.При теб до сега какво са виждали?Цистита какъв е?Освен ехограф,кръв и урина,друго изследване правено ли е?

# 1 471
Нямам остатъчна урина, значи. Като ме гледат на ехограф бъбреци и мехур всичко е идеално според тях.Незнам какво имаш предвид за това какъв ми е цистита, сигурно бактериален винаги се изолира Е коли. Аз лично не вярвам много Хашимото да предизвиква всичко, тази диагноза както и шум в сърцето ми се струва, че се поставя на всеки втори пациент. Колкото и налудничаво да звучи искам само да не пия антибиотици и да мога да водя полов живот(да се махне този омагьосан кръг). Лошото е, че стм резистентна и не ми действат преди ми минаваше от раз с минирал или ципрофлоксацин, а вече с нищо. Някоя от вас правила ли е цистоскопия.В кои случаи се прави? Поема ли се от ЗК?

# 1 472
  • Варна
Нора, много АБ си изпила за жалост.

Помисли наистина за имуномодулатори (не имуностимулатори щом си с Хашимото), както са писали по-горе. Организма ти е тотално скапан от приема на лекарства, а тази и всяка една бактерия е много упорита, а лекарите я подценяват.

# 1 473
Съгласна съм, много подценяват цистита и претупват!Нямам никакъв имунитет от толкова АБ.

# 1 474
Здравейте Norasummer аз правих цистоскопия при Др Халачев.Ако решиш да правиш моя съвет е да поискаш кратка венозна упойка.Аз се съгласих на цистоскопия с месна упойка.Болезнено е и неприятно усещането въпреки че Др Халачев е много внимателен.След цистоскопията имах ужасно усещане позиви непрестанно.2ч бях на гърнето и неможах да си помисля да стана от него.След цистоскопията др Халачев ми беше претписал лекарство да закупя за да го сложи в уретрата за да няма позиви щипане дразнене при уриниране,но ми го доставиха на другия ден.Определено цистоскопията не е лека манипулация това е моето мнение.Аз останах доволна от физиотерапията която ми направи Др Тодорова в Пловдив в военна болница.Ще я повтарям идния месец.Не се чувствам напълно възстановена от уриналната инфекция.

# 1 475
На Нора обаче физиотерапия на фона на бактериемия е контраиндикирана.Не е лошо да направиш "нещо"за чревната лигавица(след толкова много антибиотици и автоимунно заболяване).Извинявай ,не успях през тел.да ти изпратя тел.на д-р Костадинова.Сега ще го направя.

# 1 476
Включвам се малко късно. Искам да попитам цистоскопията при хронични цистити като моя ли се препоръчва? Физиотерапията помага ли? Първият цистит, който направих беше преди 5 години, тогава след 5 дни ципрофлоксацин го бях забравила за 3-4 години. Напоследък се притеснявам да не са засвгнло засегнали нещо след секциото. Има ли някой като мен, с такава дълга одисея? Поне да знам, че не съм единичен случай и всичко е поправимо. И сме пия пробиотици, боровинка, целина, храня се здравословно, но няма резултат щом все се изолират бактерии. От време на време пускам седимент урина слава Богу лефкоцити те са 2-3 , което пак за мен е много на фона на всички добавки и чайове , но сега пък излиза пикочна киселина. Никога не съм била по-отчаяна.

# 1 477
Нора намери добър уролог и  го обсъди с него най добре.  Аз не вярвах в физиотерапията но с лекарката която ми я прави е имала доста опит с подобни пикочни проблеми. Ако си от София избор имаш от към уролози .

# 1 478
От Пловдив съм.

# 1 479
2-3 левкоцита не са проблем.А здравословно хранене е много относително.
Заради урологичните проблеми над 10год.се храних вегетариански с моменти на веган.Още повече усложних състоянието,отключих и нови проблеми.Едва,когато ограничих въглехидратите,имам някакво облекчение.Мина ли на тях-гъби и бактерии полудяват.
Хроничният цистит не изисква цистоскопия.

# 1 480
  • на земята
Нора и моят съвет е за имуномодулатори да вземеш,организма да се стабилизира от АБ лечение,да приемаш повече течности,да се изчисти организма.
И аз не мога да си обясня защо и при мен се получава това парене само след секс,и от там тръгват нещата,нямам обяснение.
Примерно ако не правя секс,всичко си е наред???
Това означва ли ,че бактериите се появяват само след полов контакт,слагаме и презервативи ние,сменяла съм всякакви,сега поръчах органични да видим.

# 1 481
Каква е разликата между имуностимулатор или модулатор?Ние постоянно правим безопасен секс заради моите проблеми и аз незнам вече, някакъв ужас е, а съм млад човек.

# 1 482
  • някъде
До колкото съм запозната, след секс се замърсяваме от собствените си бактерии ,които могат да навлязат в уретрата по време на половия акт,  и ако имунитета е слаб да не може да се справи с тях.
http://www.puls.bg/health/hot-news/news_20659.html
А мисля е възможно е и от партньора да се заразяваме, и затова някои доктори искат микробиология на еякулат.

# 1 483
И пак опираме до локален и общ имунитет и състояние,здравина,пропускливост на лигавиците.

# 1 484
  • на земята
И аз стигам до извода,че всичко е до имунитет.
Трябва да взимаме витамини,хубава храна,вода,чист въздух,хигиена и това е.

Общи условия

Активация на акаунт