Цистит - лечение без антибиотици - 3 тема

• 181 635
  • 1 553
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Merelenda, аз нямам оплаквания от юли 2015г. да чукна на дърво. Просто си пиша опита, ако мога да съм полезна. Тук съм научила много полезни неща.

Иначе във Варна живея и ходих при доц. Тошо Ганев. Сравнително сериозно се отнесе и поне не ми каза така ще е. Каза, че трябва цялостно да се работи за имунитета. Иначе преди това обиколих гинеколози, уролози, при нефролог също ходих известно време.

# 166
Merelenda, аз нямам оплаквания от юли 2015г. да чукна на дърво. Просто си пиша опита, ако мога да съм полезна. Тук съм научила много полезни неща.

Иначе във Варна живея и ходих при доц. Тошо Ганев. Сравнително сериозно се отнесе и поне не ми каза така ще е. Каза, че трябва цялостно да се работи за имунитета. Иначе преди това обиколих гинеколози, уролози, при нефролог също ходих известно време.
Оф, усетих се късно аз. Просто защото сега обърнах внимание, че си от Варна, та исках най-общо да попитам дали си посещавала някой доктор във Варна и от кой си доволна.
Още като написах и погледнах малко назад какво сме писали и се сетих какво беше при теб.  Hug

# 167
  • Варна
Ами този д-р Ганев, от него бях най-доволна. Преглежда в Сити Клиник. Не работи обаче със ЗК и е скъпичък прегледа. Поне не ми рече "Еми мойто момиче така ше е", както един друг д-р Абушев, за който също бях чела добри отзиви някъде. Абе лек има ама явно май сами трябва да си го намираме.

# 168
Малко така стоят нещата. Пиеш каквото пиеш и на финала се долекуваш (не знам дори дали има такава дума) сам. Ха ха

# 169
С клебсиела се справям най-лесно,по-трудни ми идват Протеус,Псевдономас,Е.коли и Стафилокока.Миналата година Клебсиела я отстранихме с банален аб и дълъг курс Флажил,на фона на неопериран рефлукс,остатъчна урина в мехура и проблеми в аг и уросистемата.
За Вн-д-р Темелкова ми откри част от уропроблемите и на щитовидната жлеза.Вече 17год.ми следи хидронефрозата,остатъчната и останалите поражения .Оперативно са доказани находките й.Препоръчвам ви я  за откриване на проблем,но друг въпрос е,че тесния специалист вярва само на това,което той вижда(а ехографията и рентгенологията не им е силната страна).
Успех в леченията!

# 170
С клебсиела се справям най-лесно
Те не са ли няколко вида? Твоята Klebsiella пневмония ли беше?

# 171
Да.Но от всички,които съм имала,с тази борбата беше най-лесна при наличен проблем.Но и 18 год.не бях виждала стерилна урина...
Оказва се,че само монурал не съм пила,била..(и тиенам ,който пазим при сепсис).
Сега мъча колито с д-маноза и режим.Да видим..
Мер,аз ти се възхищавам на системността в билките.Пиех ги докато стигнах до операция-най-доволна съм от коприва.И от тогава само се каня да съм постоянна,но..

# 172
Пустата ешерихия, с какво може да се пребори... и защо някои се справят лесно с нея, а за други е такава коварна гад?
Ами, не съм чак толкова редовна с билките и аз, ама на съвети съм първа Laughing, защото наистина виждам ефект от приема им. А и всяка година бера и суша големи количества, все да съм запасена и си налагам уж да пия, дори да не обичам много чай. При системно пиене съм виждала резултат, но и при мен като има подобрения и започва да ме мързи да варя, чакам да се охлади и т.н. Но направя ли си чай, пълня каната и понякога прекалявам, което също не е добра опция. Преди доста често си правех различни комбинации, като не съм се съобразявала точно да меря вода-билка, слагах на око, но гледах от няколко по малко да слагам. Комбинирах си ги по-скоро по вкус.
В последно време си правя периодично чай от една билка, но слагам малко от билката. Днес да кажем липов цвят, утре шипка, на следващия ден бял бъз и около литър си изпивам охладен на стайна температура чай. Друг е въпросът дали е полезно като правя така.
Ако е циститен проблем, там вече правя на дози и си спазвам всичко.
Когато се касаеше за стомаха, пак на доза трите билки и като утихнат нещата и спирам да пия, макар да не съм излекувана.
Извън болежките, чат пат си правя липа, лофант, салвия, бял бъз, шипка.

# 173
  • Варна
Момичета, това са адски мъки. Аз винаги съм се чудела как  все не успяват да ни оправят проблемите на фона на смъртоносни заболявание. Мен това винаги ме е вбесявало! Инча профилактика сериозна си трябва. Аз и сега си я продължавам, щото само като се сетя и ми се изправя косата.

Много добри неща съм чела за дребноцветна върбовка и си бях направила един профилактичен курс. Приятна е за пиене. Друго бях писала по-рано - сварен праз и после се пие водата. И това съм пила ей така за профилактика зимата. Той като цяло действа пречистващо, усетих го повярвайте ми Grinning Гадничко си е, но от пробване глава не боли.

Но от всичките чайове, най-много си обичам липата. Сега като се застуди и си варя Simple Smile

# 174
И аз съм пила праз като диуретик и водата на аспержите.
Мер,лофант какво е?
И при мен са без дозировки-копривата ми е основа и към нея добавям каквото ми харесва.Все се каня да правя цвят от бъз с лимони грейпфрут,много добре съм се чувствала от това и от сока на черния бъз,но го изтървам..А ти цвета сух ли го запазваш?Действа ли ти диуретично?

# 175
  • София
Момичета, изписаха ми Зинат за 10 дни, пробиотик 3 месеца, Канефрона да си пия три месеца и след това някакво Утироплюс. Каза ми, че уж с този антиб при положение, че никога не съм го пила е много вероятно да се оправи само за 10 дни от него. След това ще пускам пак урина да видим.
А за билките, тази док е много за билките и ми каза всичко, което е за бъбреци и пикочни пътища било добре дошло да се приема, но да не се надявам на уау ефект веднага, което на всички ни е ясно.
От довечера започвам борбата с аб, да видим...
Диди , ти какво направи?

# 176
Успех,Венчо! Peace
Кой ти е пробиотика или ти ще си го избираш?

# 177
  • София
Благодаря, sun sea!  Hug
Ами каза какъвто си искам, аз понеже имам още от този Лактифорт ще си карам на него.

# 178
Билка е лофанта. Засяхме си и имаме вече колко... 3-4 години някъде май...
Панацея и тя за всичко, както повечето билки  Laughing

А белия бъз/дървесния/свирчовина, май месец като се бере за да се прави сироп от цветчетата, ей тогава на цели китки измивам и суша за чай.
Правим и сироп, да има за зимата, разреждаме с лимон и вода, може и газирана. Много е свеж.
А от черния/тревистия/бъзак, правим сироп за имунната система, но той е доста силен. Въпросният сироп именно пият при по-сериозни заболявания като рак.
От дървесния бъз септември като узреят плодчетата също правят сироп за имунната система. Него пият предимно при грипни и простудни заболявания. Ние от него не правим сироп.
В блога си направих публикация за бъз и бъзак и описах от мястото на събитието как изглеждат растенията, че доста хора ги бъркат.
И за лофанта имам публикации, за лимонада и сладолед. Там съм писала за билката.

# 179
Отивам да погледна.Грешка направих...-разкошно и вкусно.Дано догодина се организирам да направя нещо.Тази направих само зелените орехи и АИП ми ги забрани.
Благородно ти завидях за съкровищницата от дом.билки.И преди ме беше запалила да пробвам на терасата в някой друга саксийка,но мащерката и ментата ги баталясах.
Пациентка беше много зле със стомаха,с атрофични изменения и само от черния бъз,година по-късно ,нямаше и помен от тези проблеми.Отделно забрави заедно с дъщеря си -алергии,грипове,бронхити..
Мер,пиеш ли селен?

Последна редакция: вт, 25 окт 2016, 12:24 от sun sea

Общи условия

Активация на акаунт