Цистит - лечение без антибиотици - 3 тема

• 181 658
  • 1 553
  •   4
Отговори
# 180
Не пия. Аз между другото и черен бъз не пия, но правим, че другите пият.
На мен не ми се отразява добре на стомаха и имам бурна реакция, газове, подуване, което е странно, предвид че уж и затова помага. На едно място бях чела нещо за противопоказания, вече не помня къде, но пак имаше нещо за стомаха. Веднъж си наложих и си казах, че ще пия всеки ден, каквото ще да става, е 20 дни издържах. Само дето се мъчих толкова време.
Моите билки на тераса не виреят и категорично се отказвам вече. Последно в 7 саксийки босилек засях, 4 дадох на свекърва ми да засее на село, 3 оставих тук. Едното изгни, другите 2 държаха доста време, но са доста слаби растения, тънки като косъмчета с малки листенца. Преди няколко дни и второто загина и ми остана едно, дето и то няма да издържи дълго. Иначе са различни видове босилек. А тия, които дадох на свекърва ми да засее, вече са големи растения и си брахме от тях цяло лято.

# 181
# 182
Здравейте. Имам хроничен цистит от около 15 години. Освен него имам колит, гастрит и т.н.
Преди 2-3 години насред поредната криза и заради нежеланието ми да пия отново антибиотик започнах да пия алое вера с боровинки. Кризи нямам докато го пия, само еднодневно дразнене много рядко. Преди, когато усетех дискомфорт до 2-3 часа започваха директно ужасните спазми и кръв в урината - дори нямах време за реакция и решение с чайовете и другите добавки. Пролетта ходих на нефролог, поради болки в гърба и кръста /оказаха се от работата на стол, а не бъбреците/ и лекарката ми каза, че почти вече нямам следи от хроничен цистит. Преди това веднага виждаха задебеляването на стената от хроничния цистит. Забравих да кажа,  че пия и пробиотик постоянно. Надявам се да съм помогнала на някой, както форума на мен в последните десет години  Peace

# 183
  • Варна
Мдаа, трябва да обърнем внимание на стомаха!

Момичета скоро не сте писали, надявам се това да е добър знак!  Всеки трябва да уцели вярната комбинация за себе си -билки, хранителни добавки, пробиотик, алое или нещо друго Simple Smile

# 184
Аз ви следя. Ако пише някой, чета.
Дано всички са по-добре и затова да не пишат.
Диди и Венчо започнаха лечение. Момичета, как сте?

# 185
Мер,ти как си?
Аз карах на фона на е.коли месец на д-маноза(тази от темата).В нет-а като съдържание звучи добре,чиста,но в действителност-оризово брашно,..., Влоших се.Та няма да я продължа.Ще опитам с билки и черен бъз,с надеждата да отложа още малко аб-то и да повиша имунитета.

# 186
Добре съм.
Ти със стомаха добре ли беше? На мен черният бъз не ми понася. Мъчих го, търпях газове и болки 20 дни и се отказах.
Жалко за Д-манозата. Явно не е читав продукт.
Аз Сириус Д взех от татко (дадоха му го за инсултите, но той не поиска да пие), пих 5 дни и по средата на цикъла като взе да ме свива, едни симптоми да ми идва, внуших си че е от него и го спрях. Така и не го изпих. Уж щях да се лекувам с него.
Като цяло, билките най-много са ми помагали на мен и единствено съм вдигала кръвно от царевичната коса, като страничен ефект, ако пия повече отколкото трябва. Тя се пие на доза, 3 х 120 мл, но се е случвало да забравя и да си направя чаша чай и да пия и допълнително. Интересното е, че навсякъде пише, че от нея кръвното спада и го има като страничен ефект, един вид, да имат предвид хора с ниско кръвно. Да ама на майка, на мен и на брат ми ни повишава кръвното. С бонус силно главоболие.

# 187
С гастрит съм и докато бях вегетариански насочена, обострен беше на фона на илачи и картофи,ориз,сухари.Тази есен не ми е напомнял за себе си,но и се разминах с аб.Но като цяло ВМ и АИП доста проблеми ми разрешиха.От аб-тата ,които не съм спирала повече от 10г и КС,представяш ли си червата на какъв хал ми са..Но с дивата ферментация,за няколко месеца,без пробиотици,разликата е огромна.
Преди много обичах царевичната коса,но прекалявах и се отвратих.От билките с най-голяма полза-от външност(кожа,коса,нокти..)до вътрешно усещане ,ми е носила копривата.Та се каня да я започна с мента,мащерка,джинджифил...
Сириуса какво представлява?Много беше нашумял,но никога не съм имала полза от прехвалени(Саменто и др.)А ти Нонито спря ли го,доволна ли си?

# 188
Виж за Сириус Д в интернет, да не копирам. Но най-общо казано, освен за здравословни проблеми свързани с инсулт, инфаркт, диабет, то е пак един вид панацея и за всичко. Затова реших да го пия, след като татко се отказа да пробва.
От Нонито съм доволна. Напълнях, не знам дали има връзка, но след започването му започнах да качвам и килца, без промяна в храненето. Може и не то да е причина. Реално си имам и други причини за пълнеене, но като цяло само това забелязах един вид като странична реакция. Иначе друг не съм чела да е напълнял, хората отслабват с него, регулират си метаболизма.
Относно щитовидната, усетих полза от приема му. За стомаха не мога да кажа, тъй като бях в пика на стомашните си проблеми и те бяха главната причина да започна Нони. Да, позатихнаха малко нещата с приема му, но аз го спрях на 5-ти месец и повече не го започнах, а уж имах такива планове. По едно време мислех поддържаща доза да пия, ама и това не направих.
Иначе, докато пиех Нони, не приемах никакви други добавки, за да знам ако има ефект дали е от него.
Препоръчвам го като продукт и най-вече за щитовидната жлеза, поне аз останах доволна.

Описаните билки и аз пия.  Simple Smile

# 189
  • някъде
Здравейте.
Пих ципринол и сега ще видим какво ще става...от днес и МЦ ми дойде. Започнах уростим за 3 месеца, чудя се какво друго да включа   Thinking- цистон?бъз?, нещо друго?
Аз царевичната коса я правя на око в малка тенджерка и после изпивам 2-3 чаши за деня. Когато се сетя варя коприва, джинджифил, мента, лайка и липа на филтър.
При мен се е случвало и да не се види задебеляване на мехура, но повечето пъти са ми казвали, че има.

# 190
Диди, аз цистон съм пила много дълго време и съм доволна. 3х2 в началото на лечение, 2х2 ако съм приемала АБ и поддържащо 2х1.

# 191
И аз се чудя за цистона вместо Д-манозата и след курс уролесан на капсули.

# 192
  • Варна
Момичета, не забравяйте червената боровинка. Аз съм си варила чай от листата. Върши работа ама е гаден. И дребноцветна върбавка - Мария Требен пише за нея и е поносима. Аз и сега си взимам червени боровинки да си хапвам, че са вкусни. Определено залагам на тях за профилактика.

# 193
  • София
Здравейте, момичета  Hug
Аз свърших с аб и си продължавам с канефрона, правя чайове , но ми дойде и на мен МЦ и след като свърши трябва да дам урина. Имам пак някакви бодежи ама вече може и да си внушавам  Praynig
Виждам, че сте обсъждали Сириус-а. Понеже е за какво ли не, аз го пих мин година доста време, може би 3 месеца по ред причини, не бих казала, че ми повлия...но сигурно е до организъм не знам.
А сокчето от Нони и на мен ми действа напълняващо, защото го пия може би месец и качих 3кг, но пък ми повлия като че ли на болежките от дисковата херния. То едно пооправиш, друго разбуташ  #Crazy

# 194
Венчо, ти 3 кг за месец, аз 12кг за 5 месеца  Joy Преди това спазвах режим на хранене и за година и половина свалих 15 кг. Още година и половина си запазих свалените килца и започнаха да се качват с Нони по 2-3 на месец и за 5 месеца + 12. Затова заподозрях него. Просто не виждам от друго какво ще да качвам така килограми. Мислех че съм само аз, защото другите нали уж отслабвали. Важното е, че се чувствах по-добре здравословно. Майната им на килцата. Пак ще ги сваля.

А за червената боровинка, не знам дали може да имам алергия към нея, но аз се подух отдолу. Вече не пия. След този случай съм хапвала плод червена боровинка, не съм имала реакция. Само веднъж ядох.
Бреза и коприва добре ми се отразяват. Таблетки Уронат и Неоренал.

Общи условия

Активация на акаунт