Цистит - лечение без антибиотици - 3 тема

• 184 455
  • 1 553
  •   1
Отговори
# 195
Мер,а по време на Нони-то на ВМ ли беше?Ти имаше ли ИР?

# 196
Мер,а по време на Нони-то на ВМ ли беше?Ти имаше ли ИР?
Да, на ВМ бях, но с малко повече въглехидрати, както по принцип си карах целия режим. Между 50 до 100 грама, защото под 50 имах проблем. Вероятно заради Базеда и хиперактивноста на жлезата. С тези си въглехидрати си свалях килцата.
И да, имам нарушения в кръвната захар. Нарушена гликемия на гладно, вероятно и ИР, но обременяването проведохме само с изследване на глюкоза, без инсулин, тъй като така или иначе се налагаше да пия метформин и спестихме от изследването на инсулина.
Очаквах от Нони да понижа захарта, нали споделяха, как са спрели хапчетата, понижили са холестерол и захар, но има и друго, аз пиех по таблетка тиреостатик и вероятно в съчетание с Нони е допринесло за по-високо ТСХ, оттам забавен метаболизъм и повишаване на тегло.
Нони според мен действа регулиращо, а не стимулиращо жлезата, както го описват. По-скоро ако е хипоактивна спомага за увеличаване на секрецията на хормон, а при хиперактивност, регулира секрецията на хормон. В съчетание при мен с тиреостатик, се получи май така, че ми беше излишен тиреостатика, но нямаше как да го спра.

# 197
А боровинката как си я пила?Колко години си вече на ВМ?Ти при готвенето на такива изкушения,как устояваш да си на въглени до 100гр?

# 198
На таблетки - Уринал с червена боровинка, малко след като навлязоха на пазара, ако не бъркам.
Скрит текст:
На ВМ, от 1.11.2012 започнах, до средата на 11.2015. Септември 2015 се отключи нещо, не разбрахме какво, на дебелото черво. Пусках изследвания, със съмнения за Болест на Крон, но така и не стигнах по изследвания до колоноскопия. Два месеца някъде се хранех с до 100 г въглехидрати (готов продукт, не процентно съдържание) дневно, като идваха главно от картофи, хапвах мазнини, месо. Други храни не ми понасяха на стомаха. Нямах промяна в теглото. След тези два месеца и спиране на лекарствата за стомаха, които не повлияха на стомашните болки, започнах сок от Нони и нищо друго, за да знам, ако има действие, че е от него.
И така, на месец по 2-3 кг отгоре тегло, докато април месец, тази година, спрях Нонито и с повишеното тегло си останах.
Кой знае каква промяна нямах в храненето. Аз и преди Нони се хранех така, през целия период на режима, с малко повече В. Само първите месеци в началото бях с по-малко В, но както споделих, не ми се отрази добре. Имах промяна в цикъла, изостряне на симптомите на хиперфункцията и затова увеличих В.

За готвенето... не ми пречеше изобщо. Свиква се да готвиш храна, която после да не ядеш. Сладкишите никога не са ме изкушавали. Аз сладко не обичам и ако ми се прияде сладко, то е черен шоколад. Изкушение бяха тестените изделия, но се свиква.
Боб, леща, ориз, паста, така или иначе, в нас се ядяха на 2-3 месеца веднъж. Да не споменавам, че ориз никой не обича и е имало случаи да сложа 2-3 пъти в годината в сарми. Леща с години не съм готвила... и предимно се хапва вкъщи месо и картофи + зеленчуци.
А картофите са ми спасителната храна за стомаха. Просто така и не свикнах без тях. Като го свие човек и като не му понася нищо, ще не ще, яде картофи и си трае. Имах такива периоди, като ми се обострят симптомите с прием на метформин. Какви ли не хапчета ми сменя ендокринолога, е... мине не мине месец, два и хайде, червата пак възпалени.
Най-общо е това.

Вече не се храня ВМ. Отървах му края след Нони-то и след последните ми проблеми със стомаха, просто защото не ми понасяха много храни. И след като качих килограмите, се отпуснах да хапвам и други храни, както се вижда по готвенето ми, че нерядко имам режимни ястия, но си позволявам и други, по-въглехидратни.

# 199
От уринала ли се поду?Аз нещо не им вярвам на таблетките с боровинки и билки,и филтърните чайове.От липса на време съм минавала на филтър,ефект-никакъв,а със суха или свежа билка ,резултата е различен.Бях пила някакви ефересцентни таблетки с боровинка и се скъсах да повръщам.
Искам да ги намеря в някаква концентрирана форма като бъза и едновременно да пия златна пръчица и други треволяци,но само съм в чудене..
А ти без метформин и подобия не можеш ли(само с нвх)?Аз като си видях високия инсулин ,а и нещо от 2-3 год.повиших и застопорих в едни кг,бях решила да пия някакъв препарат.Но пък на фона на ГИТ проблеми(според мен от аб и урбазон),се поспрях.
Като те чета,много сме близки като симптоми и проблеми(само по крещяща ми е урологията),и на не правилните операции и лечение,мисля,че се отключи всичко останало.А при теб на какво се дължи или никой не задълбава в причината?Глутена влияе ли ти на щж?

# 200
  • някъде
Тъкмо щях да попитам Мереленда тя ли беше споменала за едни еферв.таблетки с боровинка на power food ( но явно не е била тя, щом само уринал е пила) Thinking После не си ли пробвала пак нещо с черв боровинка, за да видиш дали е било наистина от уринала? Какви проблеми имаш със стомаха? Аз често съм с подуване, запек, чувство на раздути черва, тежест, но силни болки рядко имам. Не съм ходила на лекар, въпреки че се канех на няколко пъти. Имах подобрение през малкото дни, в които бях без тестени и захарни, но волята ми нещо никаква я няма  ooooh!

# 201
О, да, Диди, на Пауър оф нейчър. Аз забравих. Добре че напомни. От тях никакъв страничен ефект. 2 опаковки изпих. Доволна съм, много. Идва ми скъпо като цена, но Уринала не е по-евтин.
Плюс това, тази червена боровинка ми казаха, че е подходяща при рецидивиращи инфекции и да се пие поне месец пролетта и есента, когато най-често ни спохожда рецидив на цистит.
От Уринал имах реакция. Пих за първи път при цистит и се подух. Оттогава не смеех, но ми дадоха да пробвам боровинката на пауър оф нейчър и останах много доволна.

sun sea, мога без него. Спирала съм го за по 2-3 месеца, най-много за 5. Без да ми се отразява на килцата, докато съм на ВМ хранене и без да ми се повишава захарта. Проследявала съм.
Спирала съм го заради обострянето на стомашните проблеми, ендокринолог го е спирал и гастрото също. После минавам на друго, но след месец, два, следва същата работа.
Започвам пак да го пия, защото като го пия ми е по-добър цикъла. Даже като ми откриха Базеда на 33-34 години някъде, изведнъж цикълът ми стана оскъден, а беше по 7 дни. Цяла година си карах така и като ми откриха нарушенията в кръвната захар и започнах метфорим, цикълът ми се подобри, продължителност, кървене, засичане на овулация с фоликулометрия, маточна лигавица, повлия на фоликулярните кисти, изобщо всичко беше по-добре. Но сега, откакто година не съм ок с килограмите и въпреки прием на метформин, нещата пак не са добри. Влошиха се.

# 202
  • някъде
Мислиш ли, че толкова килограми за тези няколко месеца биха могли да са само от това Нони  Confused Някакви хормони изследва ли или нещо друго(не знам и аз  Rolling Eyes).
Вчера четох много хубава статия за червата и как всички проблеми идват от там, и за себе си съм сигурна, че моите не са изобщо в добро състояние и би трябвало да се взема в ръце и да съм по-сериозна с нещата, които трябва да правя.

# 203
Мислиш ли, че толкова килограми за тези няколко месеца биха могли да са само от това Нони  Confused Някакви хормони изследва ли или нещо друго(не знам и аз  Rolling Eyes).

Не, не мисля че са само от Нони. Хормонално вероятно ще да е. НЕ съм изследвала нищо. Като цяло, откакто съм с болна жлеза и имам проблем с кръвната захар, оттогава съм с повишено тегло и по-голяма обиколка на корема.
Просто периодът на прием на Нони съвпадна с повишаване на теглото, което бях свалила през последните години, като преди това въпреки хормоналните проблеми и прием на лекарства, аз продължавах да си поддържам сваленото тегло.
Затова и потърсих информация за приемали Нони, като по рекламата по ТВ се споменаваше как отслабвали с прием на Нони, как им се подобрявала репродуктивната функция, повлиявала се кръвната захар и ИР, поликистозата, холестерола и т.н., но по форуми нищо конкретно. Двама, трима да видях да пият и нищо не се споделя.
Затова сега и мнението на Венчо, която е забелязала повишаване с 3 кг само за месец, ми насочи веднага вниманието и ще следя за нейни мнения, ако продължи да пие сока.

# 204
  • някъде
И на мен килограмите са ми в повече (от 10 години), както и обиколката на корема. Поспада само, ако пазя някаква диета и намаля драстично храната. Иначе така се подувам, че все едно съм глътнала надуваема топка. След раждането корема ми увисна и гледката просто е  Crazy
Пускала съм обикновена кръвна захар и е в норма. Преди 4 год.пусках два хормона за щитовидната жлеза и бяха в норма , на ехо не ме гледаха (само ме опипа и огледа лекарката и каза, че няма нужда от ехограф). Сега може и да се е променило положението, но не ми се ходи по доктори.

# 205
  • София
Привет, момичета как сте?  Hug
На мен ми излезна контролната урина и пак си имам Клебсиелата... Не помня кога точно си изпих аб, май преди десетина дни. Честно казано не ми се дават 30 лв за преглед само, за да ми дадат аб и се чудя дали да не пия още един курс Зинат и после Монурал, защото и към двата ми го дава чувствителна. Има още аб, към които е чувствителна, но четох на всички листовките за съжаление доста от тях влияят на сухожилията и не мога да ги пия, защото моите са отслабени - имам преди една година изместване на капачка на коляно не ми се рискува пак. Споделете някакви идеи  newsm78

# 206
  • Варна
Внимавай с тези АБ, че от дългия им прием може да се сдобиеш и с гъбички. Много добре те разбирам, че не ти се дават още пари на вятъра, накрая и аз бях така. Ако се решиш да продължиш АБ задължително си вземи един хубав пробиотик! И бързо разкарване на тея гадинки!

# 207
vencho82,нефроложката ми унищожи клебсиелата с антибиотик от урологичната група(тези,които имат влияние в/у сухожилията-мисля,че само един от тях е с такова влияние(нолицин) и то при интензивен спорт,и несъвместим с к.мляко),но след него продължих с флажил по схема няколко месеца.И пак казвам,че бактерията я унищожихме на фона на нерешен уропроблем(рефлукс и остатъчна урина-и двете са източник на гъмжило от бактерии).Пробиотика го пих по новите теории-след аб-то.
Сега от грип съм с усложнения и на Аугментин.Би било бонус да ми разкара е.коли.
Успех ти желая и бързо ликвидиране на гадинката!
А при теб уролога видя ли някакви предразполагащи фактори?Уролог или нефролог те лекува?Нямаш ли право на вторичен?

# 208
  • София
Gaburata, за гъбичките ... очаквам си го , защото доста често имам, на мен по принцип ми е слаб имунитета и предполагам, че и заради това не мога и да се преборя по-лесно с всички гадове. За съжаление от малка съм си така и колкото и да се опитвам да го подсиля не е с много голям успех. Казаха ми да си взема капки Цитровит да пробвам били хубави.

Sun sea, аз си прецаках коляното точно при танцуване, да се посмеете малко това се случи точно на сватбата ми  Laughing тогава не ми беше смешно.... та тогава заради уроинфекция пак пиех Ципрофлоксацин и в последствие прочетох, че много влияел на това, пък на мен са ми и в повечко килцата. Този Нолицин ми го няма на антибиограмата изследван, но помня, че май съфорумката Диди го пиеше него.
Съжалявам за грипа дано по-бързо се оправиш и да изтрепеш и ти гадините!
Иначе ме гледа уролог след като занесох и ехографско изследване - имах данни за утайка в пикочния мехур, песъчинки, малко камъче и няколко кистички в бъбреците. Освен аб ми дадоха билки, а преди това бях на гинеколог, защото първо реших, че проблема е гинекологичен. Микробиологията излезна ок, освен, че съм имала намалени лактобацили, цитонамазка също ок. Та не знам... явно от стомаха ми идват тези гадини Sad Аз съм без осигуровки от известно време и като ходя някъде си плащам за съжаление.
Олеее цял роман изписах извинете ме  bouquet

# 209
Щом имаш ГИТ проблеми,а и за засилване на имунитета,виж тази книга:
https://kibea.net/book/2197
Ето ти и нещо от нея и връзката с цистита:
http://lekzanas.blogspot.bg/2015/04/blog-post_18.html?spref=fb

Общи условия

Активация на акаунт