Цистит - лечение без антибиотици - 3 тема

• 184 472
  • 1 553
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Супер си  Hug
Забравих да питам - защо след аб пробиотик?  newsm78

# 211
На последните конгреси твърдят ,че независимо колко часа след аб се пие пробиотика, се обезсилва аб-то.А ветеринарите се оказа,че отдавна лекуват така успешно.(пробиотика никога не е заедно с аб-то).
На мен също ми беше трудно пречупването-толкова години изобщо не се изписваше пробиотик,тъкмо се включи и сега нещо ново,което не е известно на мнозинството...Та в началото на 2014г ги пиех заедно(с разлика 4часа),след април 2014г последователно по настояване на нефролога.Извън Бг ,също ми бяха изписани разделно.

# 212
  • София
Да, права си, никога преди години не съм пила така пробиотик с аб. Има резон , ще се пробва или поне няма да пия първите дни. Проба грешка  Laughing

# 213
Кое няма да пиеш, пробиотик ли? А, пий... аз даже гледам да взимам по обикновени, като Линекс, които се пият повече пъти през деня, вместо да разчитам на по-силен, еднократно за деня.
Линекс ми се отразява добре. Повечето не го броят дори за пробиотик, но аз съм много доволна. Ако пия АБ, взимам него. Иначе си правя експерименти с различни.
Пиеш АБ, след 4 часа пиеш пробиотик. Вечерта пак АБ и после пробиотик. Така ги намествах нещата, че последно да взема преди лягане пробиотика.

Относно съвместния им прием, аз пък съм запомнила друго. АБ убива голяма група бактерии и ако се пие съвместно с пробиотика, то вторият няма действие под влиянието на АБ. Един вид, антибиотика убива и добри и лоши бактерии. Той не подбира. А целта на пробиотика е именно да засели полезни бактерии и да нормализира чревната флора. Та най-добре около 4 часа след АБ, когато е минало най-силното действие на антибиотика. Затова около 4 часа след АБ се приема пробиотик, малко или много да предпази от последваща дисбактериоза. И след спиране на АБ, поне аз се старая да пия 2 седмици пробиотик, а гастроентерологът ми е казвала да пия по месец. Тя ми е изписвала Лакто 4, и него съм пила няколко пъти.
Също включвам и В витамини при прием на антибиотик.

Успех и да се преборите с бактериите  Hug

Да допълня за гъбичките. Някъде на 3-4 ден една таблетка Микомакс и седмица след това още 1.
Това е хубаво гинеколог да предпише, де. По-лесна е борбата с тоя препарат, особено при прием на АБ.
И изплакване след душ с канче с топла вода, с 2-3 капки чаено дърво в него. Помага.

# 214
  • София
На мен ми е доста трудно с тези разлики в часовете особено вечер... пък  на някои пише 2 часа, на други 4... ходи разбирай.
Ще ги изтребим до крак, няма как  Laughing bouquet

# 215
Медицината е динамична наука...
Не мисля,че трябва да проверяваме думите на лекуващите си,но е факт,че учим от учебници преди десетки години и информацията е остаряла.
За съжаление в областта на урологията(а съм ги обиколила повечето в 3-те най-големи града),един уролог от Сф и пловдивската ми нефроложка са хората,които следят новостите,извън пределите на страната ни.И  на двамата вярвам без допълнителни проверки.А и уролозите не работят съвместно с нефролозите,което също много ни ощетява.Моите проблеми изискваха хирургични интервенции,но най-добрата терапевтична терапия,в комбинация от лекарства, добавки,физиотерапия,диета месеци наред получих от нефролог.
Мер,и аз знаех тази теория до 2014г.След въпросния конгрес,излезе нова.Нефрото ми лекува по новата,джипито ми не тачи повечето пробиотиците,но държи на аб-то с Ентерол.
Имаш ли чревни проблеми от сока от бъз без захар?

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 20:14 от sun sea

# 216
Без захар не съм пила. Продават такъв ли? Защото аз не съм купувала. Правим домашен.

# 217
В ДМ има чист.
Имаш ли идея как може да се консервира дългосрочно и как да се направи?
Преди 2-3 г.бях правила по Димков с кафява захар-нищо не направих,ферментира,изкипя целия...На мармалад правила ли си(видях и това по Димков)?
Захарта пречи ли ти ?

# 218
По принцип нямам проблем с консумацията на захар. Ей така да я хапна с лъжицата - примерно, но не обичам.
Сироп без захар не знам дали се получава. Захарта го консервира един вид. С бяла само съм правила, имам рецепта в блога - http://vkusenden.blogspot.bg/2014/09/blog-post_23.html, но с кафява, мед и заместители - не.

# 219
Благодаря ти.От захарта обострям ГИТ проблеми и се чудя за догодина как да го консервирам без нея.Рецептите са ти страхотни.

# 220
  • Варна
Ъх, малко късно се включвам. За пробиотиците и аз знам като Merelenda. Аз пиех преди Лактофлор и един път си бях взимала някакъв с витамин  В комплекс, но не помня как се казваше. Чела съм, че витамините от групата В възпрепятстват образуването на гъбички.

# 221
  • някъде
Мереленда, с какво се занимаваш, какво работиш?
Аз отново съм с подуване, газове....пфууу ooooh!
Тези дни и аз ще пусна стерилна урина.
Венчо, защо не смениш антибиотика? Така поне си мисля Rolling Eyes

# 222
За да пиеш аб за цистит трябва да имаш изолиран причинител, бактерия, при мен цистита е нещо нормално и без причинител.

# 223
  • София
Merelenda, рецептите ти са чудни  bouquet Аз не съм пила сок от бъз, но май е време да си взема, защото нямам условията да си направя вкъщи.
Диди, разгледах всички , към които е чувствителна и го обмислям сега какво да правя дали наистина да не го сменя...Копвам ви тези, към които ми е чувствителен, ако някоя е пила някой от тях и е доволна може да сподели  Hug
Amikacin, Avelox, Ceftazidine/Fortum, Cefuroxim/Zinnat/Ceroxim, Ciprofloxacin, Fosfomycin/Monural, Nitorxiline/5-nitrox, Nitorxiline/5-nitrox,     Co-trimazol/Bactrin, Ceftibuten/Cedax, Gentamycin.

Гледах някои, че са на ампули за инжектиране, но пък една приятелка е пила Гентамицин през устата  newsm78 Лошото е, че както споменах по-нагоре не ми се пият такива, които влияят на сухожилията.
Лек и безсимптомен ден на всички  bouquet

# 224
Благодаря ти.От захарта обострям ГИТ проблеми и се чудя за догодина как да го консервирам без нея.Рецептите са ти страхотни.
Чувала съм че с мед правят, но не съм пробвала. На мен самият плод ми прави реакции, явно. Газове, издуване и болки. Понеже съм упорита, мъчих го 20 дни и го зарязах накрая.
Случвало се е еднократно да пия, понякога.
Диди, не работя.
vencho82, благодаря  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт