Цистит - лечение без антибиотици - 3 тема

• 184 485
  • 1 553
  •   1
Отговори
# 225
  • някъде
Мер, аз си мислех че и някъде другаде кулинарстваш, освен вкъщи  Wink
И аз съм ужасно подута, корема ми е като надуваема топка, стигнах килограми, които никога не съм била  ooooh!....чудя се дали от бъза, които започнах или както винаги от боклуците, които ям ooooh!
Пуста лакомия, ей хора...... хем знам, че имам проблеми, хем воля никаква Tired ooooh!

# 226
  • София
Диди, и аз съм така  Laughing
Само се чудя какво да сдъвча, а ми е наложително да отслабвам и все едно като го знам психиката и лакомията ми напук го правят, ужасно е!

# 227
Вечно,добре е читав нефролог да те посъветва.Същият е безсмислено,антибиограмата не показа ли резистентност към него?Амикацина и гентамицина са инжекционни,през уста няма да ти помогнат.Уролози и нефролози  си харесват хинолоните (+таваник).Цефалоспорините също ги комбинират с хинолон.Фортум също е венозен ,МИП предлагат по евтин аналог,който върши работа.Има и комбинация да се започне с по-силен (било то и венозен) и след н-ден да се мине на по-слаб или уроантисептик.Но това се решава от инфекцията ти,състоянието ти,имунитет...Правила ли си уродинамика,ехо с пълен/празен мехур?Състояние на бъбреци/мехур?

# 228
  • Варна
Гентамицина може да нанесе сериозни последствия alert

# 229
  • София
Sun sea, и аз мислех, че ще покаже резистенстност към Зината, но не ....дава го като чувствителен. Една позната е химик по образование и работи в сферата на фармацията и ми обясни, че можело да е избило една част, друга част да са били в зародиш, които аб не убивали в тази фаза и сега като са разцъфнали като възрастни бактерии да ги доизтрепе същия аб щом е показало, че са чувствителни към него. За аб с инжекции е изключено, защото имам уплах от игли и ще припадам всеки път  Laughing
Правила съм и на празен и на пълен мехур, нямаше нещо особено освен утайка. Бъбреците на ехо, аз май писах - с малки кистички, песъчинки и малко камъче в единия.
А какво ще кажете за този скъпия Нитроксилин? Не намирам по-евтин аналог. Този Монурал на прахчето много го изписват доколкото знам, но той май е еднократен ...

# 230
  • София
Оф, извинявай, ти си написала за МИП, че има по-евтини варианти...може ли да ми кажеш кои са ?
Накрая май ще си почакам малко до др седмица и ще отида при нефролог този път и без това искам да видя какво ще ми каже за бъбреците.

# 231
  • Варна
Венчо, Нитроксолин е аналог на нашия стар 5-Нитрокс, който отдавна е спрян. Нефроложката, при която ходих ми го изписваше по схема - след секс 1 таблетка и по време на цикъл 1 таблетка вечер, като поддържащо. Да предпазваше ме, ама не може да се пие цял живот. Най-много съм го пила 4 месеца подред и накрая все забравях след секс и на сутринта си бях с познатите симптоми.

Но пък нямам наблюдение върху него, ако се пие да речем 10 дена като АБ. Винаги са ми го давали като поддържаща терапия след това.
Уролога, който най-сериозно се отнесе към проблема ми беше изписал Монурал в продължение на 2-3 месеца да го пия веднъж седмично след АБ.

# 232
  • София
Като каза секс... дали и мъжа ми не трябва да пусне стерилна да не би и той да я има и да си я прехвърляме. То с такива симптоми дълго не ми се беше случвало това удоволствие, ама пък той няма симптоми...ех по-добре им е на мъжете в това отношение  Simple Smile
Аз помня, че и Диди в по-стар пост беше писала, че са й дали за седмица аб и после Монурал през 10 дни, но не помня за колко време, тя ще сподели.

# 233
МИП е фирмата,но той е венозен.

# 234
  • Варна
Ами специално за е.коли всеки казва, че не се пренасят по полов път. Но ако бактерията е друга, може би наистина е добре и той да се изследва, защото той може само да я пренася.

# 235
  • София
Да, ще му пуснем и на него една урина за всеки случай. Мерси  Heart Eyes

# 236
  • някъде
Габурата, при кой нефролог ходиш?
Да, изписаха ми след антибиотика да пия на 10 дни по едно прахче Монурал, но не пих.
Пия уростим, цистон и имунобор уро. Пила съм нитрофурантоин в продължение на над 6 месеца, както и след секс пия(самоназначила съм си го това последното).

# 237
  • Варна
Диди, при нефролог не съм ходила от 2г поне. Казва се д-р Станева (ако не ме лъже паметта за името) и работеше в Сити клиник-Варна. Последно миналата година, когато ходих на лекар беше при доц. Ганев пак там в Сити клиник.  Той предприе така най-комплексно лечение - освен АБ за 5 или 7 дена, изписа Мунорала и витамини. Говореше ми за болница за венозни АБ, но категорично отказах.

# 238
  • София
Диди, този Имунобор Уро звучи добре, по време на антибиотично ли го пиеш или след това като продължение? Дано стерилната ти излезне чиста  Hug

# 239
Нитроксолина съм го споменавала. На мен не ми понесе добре, а даже се чувствах и по-зле. След лечението с него цъфнах и с киста, къде от сума хапове, къде от стрес, но не искам да чувам за него.
Доколкото помня, пиех 3х250 мг за 10 дни. И след него пак си бях с парене при уриниране. Иначе четох че при рецидиви се изписва, профилактично също, и имам някакъв спомен, че може дълго време да се пие.

Имунобор Уро пих веднъж, но чак ефект да усетя... то с нашите цистити, дето не са като обикновените цистити и да минат с едно лечение.

Общи условия

Активация на акаунт